Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Ocean Spray 8 dagen

Galapagos cruise Ocean Spray 8 dagen


De achtdaagse cruise met de Oceanspray is een van de allermooiste 8-daagse programma's die op Galapagos mogelijk zijn. U bezoekt tijdens deze cruise spectaculaire locaties aan de westkant van Isabela en Fernandina en besluit de cruise met een bezoek aan Santa Cruz, de prachtige kleine eilanden Plaza Sur en Santa Fé en de cruise wordt besloten op Española. Absoluut een van de meest boeiende plekken van de archipel en de enige plaats binnen de hele archipel waar de Galapagos albatros broedt.


DIASHOW

Paartje albatrossen bij Punta Suarez (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Ocean Spray 8 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise en Sombrero Chino

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag bezoekt u Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 2 Punta Vicente Roca en Punta Espinoza

Een lange nacht varen brengt u aan de westkant van het grote eiland Isabela. Hier bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen. Vervolgens vaart u verder naar Fernandina voor de middagexcursie. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 3 Caleta Tagus en Bahía Urbina

Op Isabela bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien. De tochten langs de westkant van Isabela vormen daarnaast de beste kans om tijdens deze reis walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 4 Bahia Elizabeth en Punta Moreno

U start vandaag met een bezoek aan Bahía Elizabeth. Hier wordt niet aan land wordt gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes. Ook is dit een aansprekende snorkellokatie. Punta Moreno op het eiland Isabela is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. U bezoekt Punta Morena in de middag.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 5 Santa Cruz, hooglanden en Darwin Station

Vandaag staat een verkenning van Santa Cruz op het programma. U start met een bezoek aan het hoogland. Hier gaat u naar een schildpaddenreservaat waar u de indrukwekkende reuzenschildpadden van Galapagos in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Daarnaast bezoekt u Los Gemelos, een tweeling krater. 's Middags gaat u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Bij het Darwin Station is ook een bezoekercentrum ingericht waar u uitleg krijgt over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 6 Plaza Sur en Santa Fé

U bezoekt eerst Plaza Sur, een klein eilandje met landleguanen en een grote kolonie zeeleeuwen. Ook wandelt u hier langs een klifkust met onder andere zwaluwstaartmeeuwen en keerkringvogels. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen om de Galápagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan te zien. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 7 Española - Punta Suarez en Bahia Gardner

Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahía Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension en excursies

Dag 8 Terugkeer naar Ecuador

Einde van een fantastische Galápagos cruise! In de ochtend bezoekt u nog het bezoekerscentrum van het eiland San Cristóbal. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Achtdaagse cruise aan boord van een van de beste motorcatamarans van Galapagos met een zeer mooi programma

 • code GA0179
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 4
 • startpunt Baltra
 • eindpunt Puerto Baquerizo

accommodatie
De oceanspray heeft ruime tweepersoons cabins met eigen sanitair en één eenpersoons cabin

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • Galapagos Immigration Card (USD 10)
 • snorkelspullen en wetsuit
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 10)
 • drankjes aan boord
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds