Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 6 tot 8 dagen > Galapagos cruise Eric 8 dagen

Galapagos cruise Eric 8 dagen


De Eric en z'n zusterschip Letty zijn een identieke 'tweeling'. De schepen zijn speciaal zijn gebouwd als Galapagos cruiseschepen. Ze hebben 10 cabins voor in totaal een maximum van 20 passagiers. Alle hutten zijn natuurlijk voorzien van eigen sanitair en (regelbare) airconditioning. Er is een dining-room, een relaxruimte en een bar. U gaat u steeds in kleine groepjes van maximaal 10 passagiers aan land. Tot slot biedt de Eric z'n passagiers extra mogelijkheden om van de onderwaterwereld te genieten in de vorm van glasbodem kano's, gratis snorkeluitrusting en gebruik van wetsuits.


DIASHOW

Yellow warbler bij poot van een reuzenschildpad (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Eric 8 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start cruise met bezoek Cerro Colorado

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. U wordt in Puerto Baquerizo op het vliegveld opgehaald en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag brengt u een bezoek aan La Galapaguera de Cerro Colorado, een schildpaddenkweekverblijf aan de andere kant van het eiland.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Genovesa

Een lange nacht varen brengt u bij een topeiland, Genovesa. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Las Bachas of Caleta Tortuga Negra & Cerro Dragon

In de ochtend wordt een bezoek gebracht aan Playa las Bachas of aan Caleta Tortuga Negra. Op met mooie zandstrand van Las Bachas kan worden gezwommen, gesnorkeld en er leven zeeleeuwen, zeeleguanen en soms zijn flamingo's te zien in enkele kleine lagunes achter het strand. Bij Caleta Tortuga Negra maakt u een pangatocht door de met mangroven omzoomde baai. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. In de middag bezoekt u Cerro Dragón. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Fernandina en Isabela

In de ochtend bezoekt u op Fernandina Punta Espinoza, een highlight van deze tour. Hier heeft u fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. In de middag wordt een bezoek gebracht aan Bahía Elizabeth. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt langs de vogelrijke kusten van de kleine Marielas Eilandjes. Ook is dit een aansprekende snorkellokatie waarbij er goede kansen zijn op ontmoetingen met zeeschildpadden en roggen. De tochten langs de westkant van Isabela vormen daarnaast de beste kans om tijdens deze reis walvissen en dolfijnen te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Urbina Bay en Caleta Tagus

In de ochtend bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetild. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen. In de middag bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die vroeger door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6 Puerto Egas en Rabida

In de ochtend bezoekt u Santiago met de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. In de middag bezoekt u het kleine eilandje Rabida dat bekend staat om z'n bijzondere rode lava strand. Achter het strand, waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 7 Hooglanden Santa Cruz met Darwin Station

In de ochtend maakt u een tocht naar de hooglanden van Santa Cruz. U bezoekt u hier El Chato waar grote lavatunnels te zien zijn en het reuzenschildpaddenreservaat van Las Primicias. In de middag brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar u uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 8 Einde van de Galápagos cruise

Einde van een fantastische Galápagos cruise! In de ochtend bezoekt u nog het Interpretation Center van San Cristobal. Na deze laatste excursie wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar het vasteland van Ecuador.

Algemene informatie

Cruise van 8 dagen aan boord van de Eric door de Galapagos Eilanden

 • code GA0135
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Puerto Baquerizo

accommodatie
De Eric heeft verschillende huttypen op 3 dekken met alle airconditioning en eigen sanitair.

reisgezelschap
internationale groep

maximaal 20 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • gebruik wetsuit en snorkelspullen
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds