Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 4 tot 5 dagen > Galapagos cruise Odyssey 5 dagen

Galapagos cruise Odyssey 5 dagen


De vijfdaagse cruise met de Odyssey is een goede optie voor klanten die een comfortabele cruise willen maken op een goed schip maar ook weer niet persé in het meest luxe en dure segment willen reizen. De Odyssey is een moderne boot en de vijfdaagse route geeft een heel mooi beeld van het noordoostelijke deel van de Galapagos Archipel


DIASHOW

Landing van een roodpootgent (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Odyssey 5 dagen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galapagos cruise en Cerro Dragon

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 1,5 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag maakt u direct al een eerste excursie naar Cerro Dragon. Deze heuvel aan de noordkant van Santa Cruz dankt zijn naam aan het feit dat het één van de weinige locaties op Santa Cruz is met een gezonde populatie landleguanen. U bezoekt een zoutwaterlagune waar soms flamingo's te zien zijn en ook gaat u naar de top van Cerro Dragon voor een prachtig uitzicht over de kustlijn van Santa Cruz.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Rábida en Sombrero Chino

In de ochtend bezoekt u het kleine eilandje Rabidá, bekend om z'n bijzondere rode lavastrand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden. In de middag bezoekt u het kleine eilandje Sombrero China, ofwel Chinese hoed. Het ligt 200 meter vanaf de Zuidoostkust van Santiago, gisteren zag u het al liggen vanaf het uitzichtpunt op Bartolomé. De karakteristieke vorm van het eilandje en het prachtige vulkanische landschap met helder rood gekleurd gesteente maken een bezoekje zeer de moeite waard en snorkelen is hier zeer aan te bevelen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Genovesa

Een nacht varen brengt u bij het topeiland Genovesa. U maakt een wandeling langs het strand bij Darwin Bay en over het plateau bij Prince Phillips Steps. Genovesa is vooral bekend om z'n enorme vogelrijkdom en het is de beste plek op de eilanden om de roodpootgent te zien. Tussen de rotsen voor Darwin Bay zwemmen vaak witpuntrifhaaien. Het is even wennen om met deze dieren het water te delen, maar ze zijn echt ongevaarlijk.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Bartolomé en Sullivan Bay

Vandaag bezoekt u Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Naast het fraaie uitzicht is Bartolomé ook een prima snorkelplek met goede kansen op o.a. de prachtige Moorish Idol. In de middag gaat u hier waarschijnlijk nog even aan land op James om de 'verse' lavastroom van Sullivan's Bay te aanschouwen. bezoekt u Sullivan Bay. Hier is ongeveer een eeuw geleden een nieuw stuk land ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting en in de baai zijn prachtige touwlava patronen te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Hooglanden en terugvlucht naar Ecuador

's Ochtends reist u vanuit Puerto Ayora over het hoogland van Santa Cruz naar Baltra. Onderweg in het hoogland bezoekt u nog de tweeling kraters van Los Gemelos en u brengt als de tijd het toelaat een kort bezoek aan een schildpaddenreservaat. Hierna vliegt u vanuit Baltra terug naar het vaste land van Ecuador en eindigt de Galápagos cruise.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Algemene informatie

Eerste klasse Galapagos cruise van 5 dagen op het motorjacht de Galapagos Odyssey

 • code GA0177
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Baltra

accommodatie
Tweepersoonscabins met eigen sanitair en airco

reisgezelschap
Internationale groep

maximaal 15 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Let op!
Het standaardprogramma van deze reis ligt vast maar voor degenen die voorafgaand of na afloop van de Galapagos cruise ook nog wat van de Andes of het regenwoud van Ecuador willen zien stellen wij met genoegen een offerte op maat op.


Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • gebruik snorkel, masker en flippers
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur wetsuit
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds