Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 4 tot 5 dagen > 5-daagse Galapagos cruise Golondrina West

5-daagse Galapagos cruise Golondrina West


De Golondrina is een van de kleinere motorzeiljachten en biedt plaats aan 14 passagiers in 7 tweepersoonshutten met stapelbedden. Wel zijn alle hutten voorzien van airco en eigen douche WC. Het is door z’n kleine formaat een intieme boot met een gezellige sfeer. Tijdens deze vijfdaagse cruise verblijft u voornamelijk in het westelijke deel van de Galapagos archipel.


DIASHOW

Kratermeer bij Caleta Tagus (foto: Arno Luft)

5-daagse Galapagos cruise Golondrina West

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise en Mosquera

Vandaag start uw cruise door de Galapagos Archipel met de Darwin.'s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 1,5 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. U landt op het eilandje Baltra waar u de gids en bemanning van de boot ontmoet. U wordt meegenomen naar het schip en maakt dan in de middag een eerste landing op Isla Mosquera. Dit is een zandbank met zeeleeuwen omgeven door kraakhelder water.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Punta Vincenta Roca en Punta Espinoza

Een lange nacht varen brengt u aan de westkant van het grote eiland Isabela. Hier bezoekt u Punta Vicente Roca. De attractie hier is de steile klifkust waar volop zeevogels nestelen. Hier wordt niet aan land gegaan, maar een pangatochtje gemaakt en soms kan er worden gesnorkeld. Met enig geluk kunt u hier al snorkelend pinguïns tussen tropische vissen zien zwemmen. Vervolgens vaart u verder naar Fernandina voor de middagexcursie. Op Fernandina bezoekt u Punta Espinoza, een highlight van deze tour met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Bahia Urbina en Caleta Tagus

Op Isabela bezoekt u Bahía Urbina. Hier ligt een groot koraalrif dat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen. Na dit bezoek vervolgt u uw tocht noordwaarts door de Bolívar Straat, een van de beste plekken binnen de archipel om walvissen en dolfijnen te zien. In de middag bezoekt u Tagus Cove, een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om pinguïns en talloze andere dieren te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Puerto Egas en Sombrero Chino

U start vandaag met een bezoek aan James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. Vervolgens vaart u door naar Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid sally-lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 5 Charles Darwin Research Station, einde cruise

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland, waarmee een einde is gekomen aan de fantastische Galápagos cruise!

Algemene informatie

Vijfdaagse Galapagos cruise op de Golondrina (budget klasse) aan de westkant van Galapagos

 • code GA0022
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

accommodatie
Tweepersoonscabins met stapelbedden, eigen sanitair en airco

reisgezelschap
Internationale groep

maximaal 14 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds