Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 4 tot 5 dagen > 5-daagse Galapagos cruise Golondrina (west)

5-daagse Galapagos cruise Golondrina (west)


De Golondrina is een van de kleinere motorzeiljachten en biedt plaats aan 14 passagiers in 7 tweepersoonshutten met stapelbedden. Wel zijn alle hutten voorzien van airco en eigen douche WC. Het is door z’n kleine formaat een intieme boot met een gezellige sfeer. Tijdens deze vijfdaagse cruise verblijft u voornamelijk in het westelijke deel van de Galapagos archipel.


DIASHOW

Kratermeer bij Caleta Tagus (foto: Arno Luft)

5-daagse Galapagos cruise Golondrina (west)

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Galápagos cruise en Sombrero Chino

's Ochtends vroeg reist u naar het vliegveld voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar Galapagos. Na aankomst wordt u opgevangen en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. Vervolgens vaart u naar Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Punta Espinoza en Bahia Urbina

U verblijft vandaag aan de westkant van het grote eiland Isabela. In de ochtend bezoekt u op het eiland Fernandina het prachtige Punta Espinoza. Deze bezoekersplaats is een highlight van iedere cruise met fraaie uitzichten op de vulkanen van Isabela, zeer grote aantallen zeeleguanen en de lopende aalscholver. 's Middags bezoekt u Bahía Urbina op Isabela. Hier ligt een groot koraalrif wat bij een vulkaanuitbarsting van de Alcedo in 1954 boven zeeniveau werd uitgetilt. Ook kunt u hier soms landleguanen en reuzenschildpadden tegenkomen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Punta Moreno en Caleta Tagus

Punta Moreno is een 'landschapssite'. In een vrij recente zwarte lavastroom liggen enkele meertjes waar verschillende soorten watervogels kunnen worden waargenomen. Daarbij heeft u spectaculaire uitzichten op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkanen. In de middag bezoekt u Tagus Cove op Isabela. Dit is een omsloten baai die in vroegere tijd door piraten werd gebruikt om voor anker te gaan. Hier wandelt u door het droge vulkaanlandschap van de Darwin vulkaan naar een schitterend uitzichtpunt. Ook maakt u nog een pangatochtje langs de klifkusten, met goede kansen om blauwvoetgenten en talloze andere dieren te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Puerto Egas en Playa Espumilla

In de ochtend bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn. In de middag bezoekt u Playa Espumilla op het eiland Santiago. Er is een mangrovegebied en er zijn twee zoute meertjes waar soms flamingo's en andere waadvogels kunnen worden gespot. Even verderop begint een droog palo santo bos. Daarnaast kan er bij het strand van Playa Espumilla goed worden gezwommen.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 5 Einde van de cruise

In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekercentrum ingericht waar men uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. In de loop van de ochtend vliegt u terug naar het vasteland, waarmee een einde is gekomen aan de fantastische Galápagos cruise!

Algemene informatie

Vijfdaagse Galapagos cruise op de Golondrina (budget klasse) aan de westkant van Galapagos

 • code GA0022
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

accommodatie
Tweepersoonscabins met stapelbedden, eigen sanitair en airco

reisgezelschap
Internationale groep

maximaal 14 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds