Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Galapagos Eilanden > Cruises 4 tot 5 dagen > Galapagos cruise Golondrina vijf dagen (oost)

Galapagos cruise Golondrina vijf dagen (oost)


De Golondrina is een van de kleinere motorzeiljachten en biedt plaats aan 14 passagiers in 7 tweepersoonshutten met stapelbedden. Wel zijn alle hutten voorzien van airco en eigen douche WC. Het is door z’n kleine formaat een intieme boot met een gezellige sfeer. De grootste attractie van de Golondrina is wel, dat het een van de goedkoopste jachten is die ook de mogelijkheid van optionele duiken aanbiedt. U dient bij boeking aan te geven of u wilt gaan duiken en kunt ter plaatse besluiten wanneer u wilt gaan duiken. U betaald per duik een prijs van ca. USD 88. Geeft u op dat u wilt duiken dan bent u verplicht minstens 2 keer te gaan duiken en et maximum aantal duiken is 7.


DIASHOW

Luierende zeeleeuwen (foto: Arno Luft)

Galapagos cruise Golondrina vijf dagen (oost)

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise - Charles Darwin Station

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar Galapagos. Daar aangekomen rijdt u naar Puerto Ayora voor een bezoek aan het Charles Darwin Research Station waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden en een bezoekercentrum is ingericht met uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden. Daarna wordt u naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Santa Cruz hoogland en Santa Fé

Vanuit Puerto Ayora verkent u vandaag het hoogland van Santa Cruz, het belangrijkste eiland van de Archipel. In het hoogland is een schildpaddenreservaat waar u de beroemde Galapagos schildpadden in het wild kunt zien en er zijn indrukwekkende lavatunnels. In de middag bezoekt u Santa Fé. U wandelt hier door een bos van opuntiacactussen met goede kansen op de Galapagos havik en de endemische Santa Fé landleguaan. Na afloop is het prachtig snorkelen in de helder blauwe baai van Santa Fé.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Española

Vandaag staat het bezoek op het programma van het eiland Española. Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galapagos Albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de galapagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole' een soort, door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein. Ook bezoekt u vandaag de helderblauwe Bahia Gardner met z'n bijzonder tamme spotvogels en heerlijke strand.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Floreana

De twee bezoekersplaatsen die u vandaag bezoekt zijn Post Office Bay en Punta Cormoran. Bij Post Office Bay kunt u snuiven aan de historie van Galapagos en bij Punta Cormoran is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn. Daarnaast liggen rond Floreana verschillene kleine eilandjes waar het goed snorkelen is zoals de Corona del Diablo en Champion. Als de tijd het toelaat bezoekt u ook één van deze plaatsen.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Caleta Tortuga Negra en North Seymour

In de ochtend brengt u een bezoek aan de mangrove-inhammen van Caleta Tortuga Negra. U heeft hier goede kansen om zeeschildpadden, roggen en haaien te zien en op de mangroven langs de randen van het water staan vaak kleine reigers te vissen. Daarna vaart u naar Baltra vanwaar u terugvliegt naar het vasteland van Ecuador.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Algemene informatie

Vijfdaagse Galapagos cruise op de Golondrina (budget klasse) aan de oostkant van Galapagos

 • code GA0044
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Baltra

accommodatie
Tweepersoonscabin met stapelbedden

reisgezelschap
Internationale groep

maximaal 14 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.

Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
 • entree N.P. Galapagos (USD 100)
 • Galapagos Immigration Card (USD 20)
 • drankjes aan boord
 • fooien
 • eventuele huur snorkelspullen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds