Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Falkland Eilanden - unieke kans

Door een annulering hebben wij op dit moment een programma voor een week beschikbaar op de Falkland Eilanden voor de week van 30 december 2017 tot 6 januari 2018. Tijdens deze week overnacht u eerst drie nachten op Sea Lion Island, dan 2 nachten in The Rookery Inn op Saunders Island en tot slot twee nachten in Stanley. Door de annulering hebben wij nog opties op deze locaties die verder al voor nagenoeg het hele seizoen zijn volgeboekt. Wat dat betreft is het vrijkomen van deze plaatsen echt een unieke kans. Wij kunnen deze opties tot uiterlijk 1 mei aanhouden dus heeft u belangstelling dan raden we u aan op korte termijn te reageren. Desgewenst kunnen wij natuurlijk ook de vluchten naar en vanaf de Falklands voor u boeken en wilt u de het verblijf op de Falklands uitbreiden met bijvoordbeeld een week in Patagonië dan kunnen we u daar ook zeker over adviseren en mee helpen.

Sea Lion Island Het kleine Sea Lion Island is een waar natuurparadijs. U overnacht hier in de Sea Lion Lodge; een comfortabele lodge omgeven door natuur. In de tuin van de lodge zit al een kolonie ezelspinguïns en met enig geluk ziet u de bruine jagers over de kolonie vliegen om te proberen jonge pinguïns te verschalken waarvan de ouders niet goed opletten. U krijgt een introductietour over het eiland en kunt het daarna zelf te voet verkennen. Zo kunt u zelf naar kolonies wandelen van zeeolifanten, zeeleeuwen, koningsaalscholvers, rockhopper pinguïns, reuzenstormvogels en meer.

Saunders Island Op Saunders Island overnacht u twee nachten in de Rookery Inn. Dit is een klein maar net huisje waar maximaal 4 gasten tegelijk kunnen overnachten. U deelt dit huisje (en het sanitair) met twee anders bewoners maar heeft wel een eigen slaapkamer. Voor de dagen dat u hier verblijft krijgt u van ons maaltijdpakketten mee waarmee u zelf in het keukentje van het huisje uw eten kunt bereiden. Een echte highlight van dit eiland zijn de vele kolonies met wenkbrauwalbatrossen waarvan de eerste op een kwartiertje lopen. Als u rustig aan de rand van zo'n kolonie gaat zitten kan het zijn dat deze majestueuze vogels op slechts een metertje afstand van u landen of langs u heen wandelen alsof u er niet bent. Niet zo statig, maar zeker zo grappig zijn de rockhopper pinguïns. Als u zichzelf klein maakt en op de grond gaat liggen nabij een kolonie, komen deze zeer nieuwsgierige dieren gelijk kijken wat er nu weer in hun 'achtertuintje' ligt. Nabij de rockhopper kolonies ligt ook de beroemde 'pinguïn-douche'; een voor natuurliefhebbers werkelijk zeer bijzondere locatie.

Stanley en Volunteer Point De laatste dagen verblijft u in Stanley. U kunt zelf deze 2000 inwoners tellende hoofdstad verkennen. Voor de laatste excursiedag van de reis is een absolute highlight van de Falklands gepland en wel een bezoek aan Volunteer Point. Op deze locatie werd in 1973 een kleine kolonie koningspinguïns ontdekt die door de goed bescherming inmiddels is uitgegroeid tot een flinke kolonie van zo'n 1000 pinguïns. De kern van de kolonie is gemarkeerd met stenen en afgesloten voor bezoekers. De pinguïns hoeven zich zelf niet aan deze grens te houden en gaat u rustig buiten de kolonie zitten, dan komen zeker de koddige, in bruin dons gestoken jongen, vaak al snel een kijkje nemen.

Heeft u belangstelling voor deze Falklandsweek aarzelt u dan niet contact op te nemen.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds