Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Rondreizen > Rondreis Falkland Eilanden

Rondreis Falkland Eilanden

Een complete natuur- en cultuurreis


De Falklands Quest is een prachtige rondreis die u in 2 weken tijd alle bijzondere aspecten van de fascinerende Falkland Eilanden toont. U leert wat een pinguïns highway is, u wandelt langs spectaculaire klifkusten, u dineert aan tafel met echte Falklanders, u slentert over stranden waar naast uw voetstappen slechts de kruipsporen van zeeolifanten en pootafdrukken van vogels te vinden zijn en u vliegt (misschien wel naast de piloot!) in 8 persoons Norman Islander vliegtuigjes. Bovenal echter zult u zich doorlopend verbazen over de verbluffend rijke natuur, de fraaie kustlandschappen en het prachtige authentieke karakter van de Falklandeilanden en z'n bewoners.


DIASHOW

Koningspinguïns, Volunteer Point (foto: Arno Luft)

Rondreis Falkland Eilanden

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst en transfer naar Darwin

Aan het begin van de middag komt u aan op Mount Pleasant Airport. Hier wordt u opgewacht en in ongeveer 35 minuten naar uw hotel in Darwin nabij Goose Green gebracht. Darwin is eigenlijk een oude schapenboerderij waar momenteel nog 5 mensen wonen. Darwin is genoemd naar de beroemde Charles Darwin die de eilanden in de jaren '30 van de 19e eeuw bezocht. U overnacht in het Darwin House waar gastheer en gastvrouw Graham en Fiona Didlick hun uiterste best doen om het hun gasten naar de zin te maken.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursie San Carlos, Goose Green en Darwin

Na het eerste ontbijt in Darwin House (bacon, eggs, tomatoes, toast, cereals) zult u zich eens te meer realiseren dat de Falklands meer Brits zijn dan de Britten zelf. Daarna maakt u onder begeleiding van de geïnspireerde lokale gids, Ken Greenland, een excursie langs de belangrijke plekken uit de tijd van de bezetting door de Argentijnen in 1982, alsook naar de meest zuidelijk gelegen hangbrug ter wereld. Deze plekken liggen allemaal in de omgeving van Darwin, San Carlos en Goose Green.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Van Darwin naar Pebble Island

Vandaag vliegt u van Darwin naar Pebble Island met een Brits '8-seater Norman Islander' vliegtuigje van de FIGAS, Falkland Islands Government Air Service. Tijdens deze vlucht heeft u prachtig uitzicht over de archipel. Pebble Island is één van de grotere eilanden en het landschap is erg gevarieerd. Er zijn prachtige stranden, steile rotskliffen, landinwaarts gelegen bergen en zoetwaterlagunes. Op loopafstand van de lodge ligt Big Pond, waar u veel vogelsoorten zoals de zwartnekzwanen, Chileense smienten en futen kunt zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Dagexcursie Pebble Island

Vandaag maakt u een volle dagexcursie op Pebble. Afhankelijk van het seizoen zal worden bepaald welke plekken het meest de moeite waard zijn voor een bezoek want eigenlijk heeft Pebble teveel attracties voor één dag. U zult echter zeker slenteren langs de werkelijk prachtige stranden die bevolkt worden door groepen pinguïns, ganzen, strandlopers en andere vogels. Landinwaarts liggen enkele grote kolonies met ezelspinguïns en langs de kust liggen verschillende 'rockhopper' kolonies. Pebble is één van de weinige eilanden ter wereld waar u op één dag tot wel 5 soorten pinguïns kunt tegenkomen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 5 Van Pebble Island naar Saunders Island

Met eenzelfde FIGAS vliegtuigje vliegt u vandaag naar Saunders Island. Dit was de plaats waar zich in 1765 de eerste Britten vestigden. Saunders is eigenlijk één grote schapenboerderij, maar langs de klifkusten en uiteinden van het eiland kent het een zeer rijke fauna. U verblijft in een selfcatering cottage ten noorden van Rookery Mountain. Komt u vroeg aan dan kunt u gelijk deze middag al een wandeling maken naar een nabijgelegen wenkbrauwalbatroskolonie.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 6 Vrije dag Saunders Island

Vandaag kunt u de hele dag naar eigen inzicht besteden vanuit de cottage. Een echte highlight van dit eiland zijn de vele kolonies met wenkbrauwalbatrossen langs de noordkust. Als u rustig aan de rand van zo'n kolonie gaat zitten kan het zijn dat deze majestueuze vogels op slechts een metertje afstand van u landen of langs u heen wandelen alsof u er niet bent. Niet zo statig maar zeker zo grappig zijn de rockhopper pinguïns. Zeker als u zichzelf klein maakt en op de grond gaat liggen nabij een kolonie, komen deze zeer nieuwsgierige dieren gelijk kijken wat er nu weer in hun 'achtertuintje' ligt. Echte wandelaars zouden ook vanuit de Rookery Inn naar The Neck kunnen lopen, één van de beste wildlife-spots van de Falklands, maar dit is een pittige wandeling die een volle dag in beslag neemt.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 7 Van Saunders Island naar Carcass Island

Vanaf Saunders Island vliegt u naar Carcass Island. In tegenstelling tot Saunders waar de eigenaars nogal op hun eigen privacy gesteld zijn, zijn de eigenaars van Carcass (Rob en Lorraine McGill) geweldige lieve mensen die graag hun passie voor Carcass delen met hun gasten. Carcass is één van de meest pittoreske eilanden. Doordat dit eiland rat- en muisvrij is leven er veel kleinere vogelsoorten leven, zoals de sijs en de Falkland lijster.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 8 Vrije dag Carcass Island

De hele dag heeft u de tijd om Carcass te verkennen. De omgeving van Carcass Settlement heeft een (voor de Falklands) rijke flora met boomsoorten zoals de Montereycipres, Nieuw-Zeelandse Cabbage palmen en flaxen en daarnaast bloeien er erg veel bloemen. U dient echter ook zeker een bezoekje te brengen aan sea-elephant beach waar naast een flinke zeeolifantenkolonie ook veel vogels leven zoals flightless steamer-ducks, snowy sheathbills, Magellaanse pinguïns en meer. Aan het einde van de middag wacht u weer een heerlijk gemeenschappelijk diner in het Managers House.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Van Carcass Island naar Port Howard

Per vliegtuig gaat u vandaag naar Port Howard. Dit is net als Darwin niet een plek voor de pure wildlife watchers maar juist wel een heel geschikte plek om van de cultuur van de Falklands te proeven. De mensen in Port Howard leven van de schapenteelt. Tijdens de excursie door Port Howard bezoekt u de schaapsboerderij en krijgt u uitleg over de schaapshouderij. Daarnaast bezoekt u het 1982 War Museum, de lokale school en gaat u naar een goede plek om dolfijnen te spotten.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 10 Excursie Fox Bay

Deze dag staat in het teken van het leven op de Falklands. Onderweg naar Fox Bay, bezoekt u eerst Hawksnest Pond voor een picknick lunch. In en rondom deze vijver leven 18 soorten hoenen en de zwartnekzwaan. Hierna vervolgt u uw tocht en brengt u een bezoek aan een plek met erg veel fossielen, aan twee plekken waar in de oorlog in 1982 vliegtuigen zijn neergestort en krijgt u een demonstratie turfsteken.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 11 Van Port Howard naar Sea Lion Island

Vandaag vliegt u van Port Howard naar Sea Lion Island. De naam zegt het al: hier leven zeeleeuwen. Dit eiland is het kleinste van de Falkland-archipel en er leven erg veel vogels, o.a. de beschermde Falkland-caracara en de zuidelijke reuzestormvogel. Ook zijn er kolonies van ezelspinguïns, Magellaanse pinguïns, rotsspringers en koningsaalscholvers. Zeeleeuwen zijn vaak te zien bij East Loafers en de zeeolifanten liggen vaak te luieren op het strand van Elephant Corner. U heeft er ook een grote kans om in het juiste seizoen orka's te spotten.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 12 Excursie Sea Lion Island

Vandaag kunt u de hele dag op eigen gelegenheid Sea Lion Island bezoeken. Dit kleine eilandje is een waar fauna-paradijs. In een hele dag kunt u het grootste deel van het eiland rondlopen waarbij u op allerlei verschillende plaatsen dierenkolonies tegenkomt. Zeeleeuwen, koningsaalscholvers, rockhoppers, snippen, reuzenstormvogels, skua's, etc. Wilt u niet te veel wandelen dan kunt u zich per jeep ergens op het eiland af laten zetten of u blijft gewoon bij het hotel want in de 'tuin' van de lodge nestelen ezelspinguïns en op slechts 10 minuten lopen is een strand met zeeolifanten!
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 13 Van Sea Lion Island naar Stanley

Na uw vlucht van Sea Lion Island naar Stanley wordt u meegenomen de stad in. Tijdens een korte stadstour maakt u kennis met de oude en nieuwe kant van Stanley. U krijgt een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden en bezoekt o.a. het museum. De rest van de dag is vervolgens ter eigen invulling.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Excursie Volunteer Island

Voor deze laatste excursiedag van de reis is een absolute highlight van de Falklands gepland en wel een bezoek aan Volunteer Point. Op deze locatie werd in 1973 een kleine kolonie koningspinguïns ontdekt die door de goede bescherming inmiddels is uitgegroeid tot een flinke kolonie van zo'n 1000 pinguïns. De kern van de kolonie is gemarkeerd met stenen en afgesloten voor bezoekers. De pinguïns hoeven zich zelf niet aan deze grens te houden en gaat u rustig buiten de kolonie zitten, dan komen zeker de koddige, in bruin dons gestoken jongen vaak al snel een kijkje nemen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Transfer van Stanley naar Mount Pleasant Airport

Na het laatste ontbijt wordt u van Stanley naar Mount Pleasant Airport gebracht voor de vlucht terug naar Punta Arenas in Chili. Met de aankomst op het vliegveld van Mount Pleasant eindigt deze prachtige Falkland Eilanden-reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Een 15-daagse reis met de cultuur en natuur van de Falkland Eilanden gecombineerd.

 • code FK0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Darwin
 • eindpunt Stanley

accommodatie
U overnacht meestal in karakteristieke middenklasse hotels en pensions. Twee nachten verblijft u in een self-catering cottage.

vervoer
Deze reis is op basis van enkele vluchten en privé vervoer.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
In principe is dit programma voor iedereen goed te doen.

reisperiode
oktober t/m maartInbegrepen
 • binnenlandse vluchten met FIGAS
 • overnachting op Saunders Island in cabin met eigen keuken
 • overnachting in Stanley op basis van logies/ontbijt
 • overige overnachtingen op basis van volpension
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • vlucht Chili - Falkland Eilanden v.v
 • embarkation tax GBP 22
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds