Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Rondreizen > Natuurreis Falkland Eilanden

Natuurreis Falkland Eilanden

Falklands in een ander licht


Waar gaan uw eerste gedachten naar uit bij de woorden: archipel, Zuid-Amerika en natuurfotografie? De Galápagos Eilanden wellicht? Dat is een logische associatie maar zeker niet de enige. De Falkland Eilanden zijn namelijk voor liefhebbers van natuur en natuurfotografie een zeker zo boeiende bestemming.

Veel van de kleinere eilanden van deze afgelegen archipel hebben een zeer rijk dierenleven. Verschillende soorten pinguïns, zeeolifanten en aalscholvers leven in flinke kolonies bij elkaar en opmerkelijk is dat ook op de Falklands de dieren maar weinig angst voor mensen hebben. Daarbij bent u op de Falklands niet gebonden aan een groep en/of een gids maar kunt u op eigen gelegenheid rondstruinen en genieten van het rijke dierenleven en de spectaculaire (kust)landschappen. Tijdens deze natuurreis / fotoreis bezoekt u de beste 'wildlife spots' van de Falklands waarbij u ruim de tijd heeft om deze plekken uitgebreid en in uw eigen tempo.


DIASHOW

Nabij de Rookery op Saunders (foto: Arno Luft)

Natuurreis Falkland Eilanden

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vlucht naar de Falklands

Aan het begin van de middag komt u aan op Mount Pleasant Airport. Hier wordt u opgewacht en in ongeveer 35 minuten naar uw hotel in Darwin nabij Goose Green gebracht. Darwin is eigenlijk een oude schapenboerderij waar momenteel nog 5 mensen wonen. Darwin is genoemd naar de beroemde Charles Darwin die de eilanden in de jaren '30 van de 19e eeuw bezocht. U overnacht in het Darwin House waar gastheer en gastvrouw Graham en Fiona Didlick hun uiterste best doen om het hun gasten naar de zin te maken.
Overnachting: Guest house op basis van volpension

Dag 2 Van Darwin naar Saunders Island

Vandaag vliegt u van Darwin naar Saunders Island met een Brits '8-seater Norman Islander' vliegtuigje van de FIGAS, Falkland Islands Government Air Service. Tijdens deze vlucht heeft u prachtig uitzicht over de archipel. Dit was de plaats waar zich in 1765 de eerste Britten vestigden. Heel Saunders Island is eigenlijk een grote schapenboerderij maar langs de klifkusten en uiteinden van het eiland kent het eiland een zeer rijke fauna. U verblijft in een selfcatering cottage ten noorden van Rookery Mountain. Komt u vroeg aan dan kunt u gelijk deze middag al een wandeling maken naar een nabijgelegen wenkbrauwalbatroskolonie.
Overnachting: self-catering cottage met maaltijdpakket

Dag 3 Eigen verkenning Saunders Island

Vandaag kunt u de hele dag naar eigen inzicht besteden vanuit de cottage. Een echte highlight van dit eiland zijn de vele kolonies met wenkbrauwalbatrossen langs de noordkust. Als u rustig aan de rand van zo'n kolonie gaat zitten kan het zijn dat deze majestueuze vogels op slechts een metertje afstand van u landen of langs u heen wandelen alsof u er niet bent. Niet zo statig maar zeker zo grappig zijn de rockhopper pinguïns. Zeker als u zichzelf klein maakt en op de grond gaat liggen nabij een kolonie, komen deze zeer nieuwsgierige dieren gelijk kijken wat er nu weer in hun 'achtertuintje' ligt.
Overnachting: self-catering cottage met maaltijdpakket

Dag 4 Eigen verkenning Saunders Island

Ook vandaag kunt u naar eigen inzicht op Saunders Island doorbrengen. Ziet u er niet tegenop om met uw fotospullen een fikse wandeling te maken dan loont het om vroeg op te staan en naar 'The Neck' te lopen; één van de beste wildlife-spots van de Falklands. Deze zanderige landtong herbergt 5 soorten pinguïns waaronder een kleine broedkolonie koningspinguïns. De tocht naar The Neck is een pittige wandeling die een volle dag in beslag neemt.
Overnachting: self-catering cottage met maaltijdpakket

Dag 5 Van Saunders naar Pebble Island

Met eenzelfde FIGAS vliegtuigje vliegt u vandaag van Saunders Island naar Pebble Island. Pebble Island is één van de grotere eilanden en het landschap is erg gevarieëerd. Er zijn prachtige stranden, steile rotskliffen, landinwaarts gelegen bergen en zoetwater lagunes. Op loopafstand van de lodge ligt Big Pond, waar u veel vogelsoorten zoals de zwartnekzwanen, Chileense smienten en futen kunt zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 6 Excursies op Pebble Island

Vandaag maakt u een volle dagexcursie op Pebble. Afhankelijk van het seizoen zijn verschillende plekken de moeite waard. Tot de topattracties behoren de helderblauwe stranden die bevolkt worden door groepen pinguïns, ganzen, strandlopers en andere vogels. Landinwaarts liggen enkele grote kolonies met ezelspinguïns en langs de kust liggen verschillende 'rockhopper' kolonies. Pebble is één van de weinige eilanden ter wereld waar u op één dag tot wel 5 soorten pinguïns kunt tegenkomen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 7 Excursies op Pebble Island

Ook vandaag kunt u nog weer excursies maken op Pebble Island. Bent u gisteren naar de westkant van het eiland gegaan dan loont het om vandaag de andere kant van het eiland te bezoeken. Hier bevindt zich bij Tamar Point een grote kolonie king cormorants. Ook zijn hier soms Southern Sea Lions (manenrobben) te zien. Een andere attractie zijn de meren in het centrale deel van het eiland waar zwartnekzwanen, kleine futen en verschillende zeldzame eendensoorten voorkomen. Een voor fotografen spectaculair doel is om het fraai rood gekleurde mannetje van de long-tailed meadowlark te fotograferen tegen de achtergrond van de gele gaspeldoorns rond de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 8 Van Pebble Island naar Sea Lion Island

Vandaag vliegt u van Pebble Island naar Sea Lion Island en de naam zegt het al, hier leven zeeleeuwen. Dit eiland is het kleinste van de Falkland Archipel maar het heeft een opmerkelijk rijke vogelwereld met ondermeer de beschermde Falkland caracara en de zuidelijke reuzestormvogel. Ook zijn er kolonies van ezelspinguïns, Magellaanse pinguïns, rotsspringers en koningsaalscholvers. Zeeleeuwen zijn vaak te zien bij East Loafers en de zeeolifanten liggen vaak te luieren op het strand van Elephant Corner. U heeft er ook een grote kans om in het juiste seizoen orka's te spotten.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 9 Eigen verkenning Sea Lion Island

Het kleine Sea Lion Island is een waar faunaparadijs. In een hele dag kunt u het grootste deel van het eiland rondlopen waarbij u op allerlei verschillende plaatsen dierenkolonies tegenkomt. Zeeleeuwen, koningsaalscholvers, rockhoppers, snippen, reuzenstormvogels, skua's, etc. Wilt u niet te veel wandelen dan kunt u zich per jeep ergens op het eiland af laten zetten of u blijft gewoon bij het hotel, want in de 'tuin' van de lodge nestelen ezelspinguïns en op slechts 10 minuten lopen is een strand met zeeolifanten!
Overnachting: Hotel op basis van volpension

Dag 10 Eigen verkenning Sea Lion Island

Ook vandaag kunt u weer uw eigen plan trekken op Sea Lion Island. Zoals ook bij de vorige dag al beschreven zijn de mogelijkheden op dit kleine 'wildlife paradise' eindeloos. Afhankelijk van wat u gisteren al gedaan heeft kunt u met de eigenaars van de Sea Lion Lodge overleggen wat de beste opties zijn voor deze dag.
Overnachting: Hotel op basis van volpension

Dag 11 Van Sea Lion Island naar Stanley

Na uw vlucht van Sea Lion Island naar Stanley wordt u meegenomen de stad in. Tijdens een korte stadstour maakt u kennis met de oude en nieuwe kant van Stanley. U krijgt een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden en bezoekt o.a. het museum. De rest van de dag is vervolgens ter eigen invulling.
Overnachting: Guesthouse op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Van Stanley naar Volunteer Point

De laatste plek die u tijdens deze fotoreis in de Falklands bezoekt is Volunteer Point. Op deze locatie werd in 1973 een kleine kolonie koningspinguïns ontdekt die door de goede bescherming inmiddels is uitgegroeid tot een flinke kolonie van zo'n 1000 pinguïns. De kern van de kolonie is gemarkeerd met stenen en afgesloten voor bezoekers. De pinguïns hoeven zich zelf niet aan deze grens te houden en er zitten ook vele - zowel jonge als volwassen - dieren buiten het centrum van de kolonie. U verblijft hier in het zeer eenvoudige gastenverblijf van de bewaker van Volunteer Point.
Overnachting: guesthouse op basis van volpension

Dag 13 Fotograferen bij Volunteer Point

Het verblijf bij Volunteer Point mag dan primitief zijn; de fotografiemogelijkheden zijn er fabelachtig. Omdat u hier overnacht, maakt u zowel het lage licht aan het einde en begin van de dag mee. Alle dagjesmensen zijn dan al lang vertrokken en u kunt in alle rust foto's maken van de koningspinguïns en hun jongen. Ook leven er bij Volunteer Point vele Magellaanse en ezelspinguïns. Naast de kolonie waar u het gedrag van de 'kings' prachtig kunt observeren en fotograferen loont het ook naar het strand te gaan, waar de pinguïns soms in de helderblauwe golven te zien zijn als ze terugkeren van hun vistochten.
Overnachting: guesthouse op basis van volpension

Dag 14 Vrije ochtend en terugkeer naar Stanley

In de ochtend heeft u nog een laatste kans voor een bezoek aan de kolonie koningspinguïns. Tegen het middaguur wordt u opgehaald voor de rit terug naar Stanley. Hier kunt u de rest van de middag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: Guesthouse op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Einde van de reis

Na het laatste ontbijt heeft u de rest van deze dag tot het moment van de terugvlucht naar Chili ter eigen besteding. Ruim op tijd voor uw terugvlucht wordt u van Stanley naar Mount Pleasant Airport gebracht voor de vlucht terug naar Punta Arenas of Santiago in Chili. Met de aankomst op het vliegveld van Mount Pleasant eindigt deze prachtige Falkland Eilanden-reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Darwin House - Darwin

Darwin House is een heel gemoedelijk hotelletje in Darwin (eigenlijk een schapenfarm met 5 inwoners). De managers zijn Fiona en Graham. Zij doen hun uiterste best doet om het de gasten naar de zin te maken. Er zijn 5 kamers waarvan 2 met privé badkamer en 3 met gedeeld sanitair. Het hotel beschikt over een ruime living en er is internet voor gasten. Sheena kookt zelf en diner is 'eten wat de pot schaft'. Een gezellig hostal om een Falklands reis te beginnen en een goede uitvalsbasis voor degenen die een battlefield tour willen doen.

Darwin House is door 13 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,31 op een schaal van 1 tot 5.

Rookery Inn - Saunders Island, The Rookery

Rookery Inn is een self catering cottage ten noorden van Rookery Mountain. Er is stroom, verwarming, twee slaapkamers en een leefruimte keuken. Het sanitair en de leefruimte deelt u met andere gasten in de cottage. De cottage ligt op wandelafstand van kolonies wenkbrauw albatrossen en geelkuifpinguïns. U wordt hier afgezet en kunt dan op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. U kunt van hieruit ook naar The Neck lopen maar dit is zo'n 11 km wat betekent dat u in totaal die dag zo'n 6 a 7 uur wandelt. U dient zelf uw eigen maaltijden te bereiden. Wij kunnen voor u voedselpakketten regelen of u kunt in Saunders Settlement spullen kopen maar de keuze hier is zeer beperkt.

Rookery Inn is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,17 op een schaal van 1 tot 5.

Pebble Lodge - Pebble Island

De Pebble Lodge is een perfecte accommodatie voor de verkenning van één van de mooiste eilanden van de Falklands. Gastvrouw Riki Evans runt dit mooie en sfeervolle hotel. Gasten kunnen relaxen in een ruime en gezellige living. De kamers zijn heel netjes afgewerkt en 'spotless'. De boeiendste plekken van het eiland liggen vrij ver van de Pebble Lodge maar bij een verblijf in de Pebble Lodge zijn altijd excursies over het eilanden inbegrepen.

Pebble Lodge is door 12 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Sea Lion Lodge - Sea Lion Island

Waar of je ook bent op aarde er zijn maar heel weinig hotels met een pinguïnkolonie in de 'achtertuin'. Bij de Sea Lion Lodge is dat wel het geval. Sea Lion Lodge is het meest professionele accommodatie op het camp (platteland) van de Falkland Eilanden. Er is een ruime living een goed restaurant en uitstekende kamers. Te voet kun je vanuit de Sea Lion Lodge naar kolonies met zeeolifanten, zeeleeuwen, rockhopper pinguins, koningsaalscholvers, ezels- en magelaanse pinguïns, reuzenstormvogels en meer.

Sea Lion Lodge is door 27 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,52 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Lafone House - Stanley

Het Lafone House is een echte B&B aan de oostkant van het centrum van Stanley. De eigenaresse Arlette Betts heeft 5 kamers in haar huis gereserveerd voor gasten en doet er alles aan om het gasten naar de zin te maken. Er is een ruime living en een serre met uitzicht op de baai. Enkele kamers hebben eigen sanitair, andere hebben gedeeld sanitair. Arlette serveert 's ochtends wel ontbijt maar voor een diner dient u 's avonds de stad in te gaan. Van ons krijgt het Lafone House het predicaat 'warm aanbevolen'.

Lafone House is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Volunteer Point Cottage - Volunteer Point

Volunteer Point Cottage is het huis van de bewaker van Volunteer Point. Derek en z'n vrouw. In hun toch al piepkleine huisje hebben ze twee kamers op de bovenverdieping ingericht voor gasten. Behalve het bed zijn alle faciliteiten gedeeld. Dit is echt een heel basic overnachtingsplek maar wel een geweldige mogelijkheid voor fotografen die bij de koningspinguïns van Volunteer willen overnachten om hier ook in de uren met laag licht foto's te kunnen maken van de spectaculaire koningspinguínkolonie. Het huis wordt warm gestookt met een echte oude turfkachel. Daarbij is Derek zelf een fotografie liefhebber die graag zijn kennis en ervaringen met gasten deelt. Een zeer eenvoudige maar unieke accommodatie.

Volunteer Point Cottage is door 15 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,40 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Een reis die speciaal is samengesteld voor liefhebbers van natuurfotografie met veel tijd op iedere locatie.

 • code FK0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Darwin
 • eindpunt Stanley

accommodatie
U overnacht in zeer uiteenlopende accommodaties. Van comfortabel lodges en hotels tot eenvoudige guesthouses

vervoer
Het vervoer bestaat uit 4 binnenlandse vluchten en alle transfers ter plaatse.

reisgezelschap
Individuele reis

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Oktober t/m maart


Let op!
Natuurlijk is dit programma slechts een suggestie. Alternatieven zoals bijvoorbeeld een bezoek aan "The Neck" of andere eilanden zijn mogelijk afhankelijk van uw wensen, beschikbare tijd en budget. We lichten u graag verder voor over de mogelijkheden.


Inbegrepen
 • 4 binnenlandse vluchten met FIGAS
 • overnachting op Saunders Island in cabin met eigen keuken
 • overnachting in Stanley op basis van logies/ontbijt
 • overige overnachtingen op basis van volpension
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • vlucht Chili - Falkland Eilanden v.v
 • embarkation tax GBP 22
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds