Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Rondreizen > Expeditiecruise Falkland Eilanden

Expeditiecruise Falkland Eilanden

Langs de mooiste plekken van de Falklands


De Falkland Eilanden zijn een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Doorgaans wordt deze eilandengroep alleen kort bezocht tijdens cruises die daarnaast South Georgia en/of Antarctica bezoeken. Voor het eerst is er dit jaar echter een expeditiecruise waarbij alleen de Falkland Eilanden worden bezocht. Met geplande bezoeken aan Steeple Jason, Saunders Island, West-Point Island, Volunteer Point, Bleaker Island, Sea Lion Island en misschien New Island belooft het een zeer memorabele cruise te worden. Overal tijdens de landingen kunt u genieten van de enorme dierenrijkdom. Tot de bekendste en meest indrukwekkende dieren van de archipel behoren de wenkbrauwalbatrossen, koningspinguïns, rotsspringers, zeeolifanten, zuidelijke zeeleeuwen en de gestreepte caracara.


DIASHOW

Baltsende wenkbrauwalbatrossen (foto: Arno Luft)

Expeditiecruise Falkland Eilanden

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise vanuit Puerto Madryn

In de namiddag gaat u aan boord in Puerto Madryn. De boot zet koers richting de Falkland Eilanden. De Golfo Nuevo baai is wereldberoemd vanwege de zuidkapers die hier voorkomen. Er zijn goede kansen om deze grote walvissen te zien wanneer de boot koers zet richting open zee.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2-4 Zeedagen op weg naar de Falkland Eilanden

Gedurende deze dagen vaart de Ortelius richting de Falklands. Aan boord worden lezingen gegeven zodat u zich kunt voorbereiden op hetgeen u op de Falklands zult zien. Natuurlijk kunt u vanaf het dek en de brug speuren naar de vogels die het schip volgen, zoals meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4-9 Verkenning van de Falkland Eilanden

Het reisprogramma van de komende dagen is erop gefocust om zoveel mogelijk van deze natuurpracht van de Falkland Eilanden te ontdekken en het reisprogramma zou er als volgt uit kunnen zien:
Bij goede weersomstandigheden wordt getracht te landen op het niet vaak bezochte Steeple Jason Island, waar zich de grootste wenkbrauwalbatroskolonie ter wereld bevindt (ongeveer 113.000 broedparen). Een alternatief is Carcass Island, een knaagdiervrij eiland waar vele interessante vogelsoorten voorkomen. Zo zijn er broedende Magelhaen- en ezelspinguïns te zien maar ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Er leven ook een aantal endemische soorten op Carcass Island, zoals cobb’s wren en de tussock bird. Op Saunders Island leven ook wenkbrauwalbatrossen en hier kunt u hun onhandige landingspogingen observeren wanneer de vogels terugkomen in de kolonie. Ook broeden op dit eiland blauwoog aalscholvers en vier pinguïn soorten; koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, ezelspinguïns en rotspinguïns. Op West Point Island ligt een bijzondere kolonie waar wenkbrauwalbatrossen en rotspinguïns zij aan zij nestelen. Bij Grave Cove broeden ezelspinguïns en er kunnen op deze beschutte plek ook mooie wandelingen gemaakt worden. Het lange, witte strand van Volunteer Point tenslotte is vrij onbeschut maar biedt naast een grote koningspinguïnkolonie ook veel ander vogelleven.

Na deze eerste natuurlocaties volgt wordt een bezoek gebracht aan Port Stanley, de hoofdstad van de Falklands met zo’n 2100 inwoners. U kunt deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren.

Na Stanley volgen nog drie mogelijke landingslocaties. Op Bleaker Island wordt getracht aan land te gaan op Sandy Beach. Het hier dichtbij gelegen Big Pond biedt fantastische kansen voor vogelliefhebbers; onder andere de maskergrondtiran (Dark-faced ground-tyrant) en de magelhaensnip (Magellanic snipe) komen hier voor. Ook zijn er verschillende pinguïn en aalscholver kolonies. Sea Lion Island is zeer onbeschut en er is geluk nodig om op dit mooie eiland te kunnen landen. Hier bevindt zich de grootste Zuidelijke zeeolifant ‘haul-out’ van de eilandengroep met in deze tijd van het jaar ongeveer 2000 individuen. Een landing op New Island behoort ook tot de mogelijkheden, hoewel er een speciale permit verkregen moet worden om hier aan land te gaan. Overigens komen er niet alleen veel bijzondere vogelsoorten voor op de Falklands maar ook veel zeezoogdierensoorten, zoals de dolfijn van peale en de kortsnuitdolfijn die vaak worden gezien tijdens de tochten van eiland naar eiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 9 Van de Falklands naar Ushuaia

Vandaag zet het schip koers richting Ushuaia op het Argentijnse deel van Vuurland of Tierra del Fuego. Ook tijdens deze tocht kan er natuurlijk weer gespeurd worden naar zeevogels die het schip vaak voor enige tijd volgen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 10 Aankomst Ushuaia en einde van de cruise

Na aankomst in Ushuaia gebruikt u het ontbijt nog aan boord en vervolgens wordt u weggebracht naar het vliegveld van Ushuaia voor het vervolg van uw reis of de terugkeer naar Europa.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar de mooiste plekken van de Falkland Eilanden

 • code FK0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 10 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Madryn
 • eindpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in oktober/november


Let op!
Wilt u voorafgaand aan de cruise wat meer tijd om walvissen te spotten bij het Peninsula Valdes of na afloop de reis verlengen vanuit Ushuaia dan kunnen we u hier zeker bij assisteren.


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds