Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Cruises > Cruise Kaap Hoorn en de Falklands

Cruise Kaap Hoorn en de Falklands


De Kaap Hoorn en de Falklands expeditiecruise is een bijzondere cruise op een bijzonder nieuw schip. Tijdens deze 8-daagse cruise bezoekt u de legendarische Kaap Hoorn en verkent u enkele van de Falkland Eilanden met hun rijke dierenleven en de bijzondere historie. De cruise vindt plaats op de Magellan Explorer. Dit nieuwe schip voor maximaal 100 passagiers is speciaal gebouwd voor Air Cruises in Antarctica. Echter in het voorseizoen als Air Cruises nog niet mogelijk zijn wordt de boot gebruikt voor deze speciale Falklandcruises en aangeboden tegen een heel gunstige prijs.


DIASHOW

Rockhopper nabij de douche (foto: Arno Luft)

Cruise Kaap Hoorn en de Falklands

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Ushuaia

De cruise start aan het einde van de dag als u tegen acht uur 's avonds aan boord gaan van de boot via de pier van Ushuaia. Vanuit Ushuaia vaart de boot doorhet Beagle Kanaal naar Puerto Williams op Chileens Vuurland voor de laatste formaliteiten. Daarna zet het schip koers richting Kaap Hoorn.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Excursie Kaap Hoorn

In de nacht vaart het schip door Nassau Bay en wanneer u 's ochtends wakker wordt ligt het schip bij Kaap Hoorn. U bent in dit deel van de wereld altijd afhankelijk van de weersomstandigheden maar als deze het toelaten verlaat u per zodiac het schip en gaat u aan land bij Kaap Hoorn voor een bezoek aan het Cape Horn National Monument. Na dit bezoek zet het schip koers naar de Falklands.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 Op weg naar de Falklands

Dag drie van de cruise is een echte zeedag. Dat wil echter zeker niet zeggen dat u alleen water ziet! Aan boord wordt een uitgebreid programma aan lezingen en presentaties georganiseerd waarin verschillende aspecten van de Falklands en wellicht ook het Antarctische gebied aan bod zullen komen. Daarnaast kunt u vanuit de lounge, vanaf de brug of (bij goed weer vanaf het dek) speuren naar dieren die het schip volgen zoals albatrossen, stormvogels en wellicht worden ook walvissen of orca's gespot.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Aankomst bij de Falklands

Na een volle dag op zee bereikt het schip vandaag de afgelegen westkant van de Falklands. Landingsplaatsen worden deels gekozen op basis van de heersende (weers) omstandigheden maar vermoedelijk worden deze dag New Island, Weddell Island of Westpoint Island bezocht. Deze eilanden hebben een fraai kustlandschap bestaande uit steile kliffen afgewisseld met baaien en zandstranden. Daarnaast zijn er diverse dierenkolonies te vinden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Carcass en Saunders Island

Het eerste eiland wat voor deze dag op het programma staat is Carcass Island; genoemd dnaar de HMS Carcass die het eiland bezocht tegen het einde van de 18e eeuw. Door het ontbreken van ratten is Carcass een eiland waar enkele zeldzame zangvogels leven kunnen worden gespot. In de middag staat Saunders Island op het programma. Dit is een absoluut fauna paradijs waar als u geluk heeft maar liefst 5 verschillende soorten pinguïns kunnen worden gespot: rotsspringers, kongingspinguïns, ezelspinguïns magelaanse pinguïns en macaroni pinguïns. Daarnaast leven er ook grote aantallen wenkbrauwalbatrossen en ondermeer koningsaalscholvers en reuzenstormvogels.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 6 De Falkland Sound

Vandaag vaart het schip door de Falkland Sound; de brede waterweg die West- en Oost-Falkland van elkaar scheidt. Onderweg kunt u genieten van de fraaie kustlandschappen en er wordt een excursie gemaakt naar een van de kleine settlements langs de sound. Hier kunt u zien hoe de traditionele Falklanders leven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7 Gypsy Cove en Stanley

Voor deze dag zijn er verschillende opties. Liefhebbers van meer wildlife kunnen met de expeditiestaf naar Gypsy Cove en degenen die juist graag wat meer cultuur willen meemaken kunnen met de expeditiestaf op pad voor een city-tour door Port Stanley. Daarnaast is het (op basis van beschikbaarheid) mogelijk om aan boord 4x4 tours te boeken naar ondermeer Volunteer Point of een tour langs historische plaatsen uit de Falkland Oorlog.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 8 Einde van de cruise

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van de vlucht gaat u na het ontbijt van boord en wordt u naar Mount Pleasant Airport gebracht voor een vlucht naar Punta Arenas of Santiago.

Algemene informatie

Een korte maar fascinerende expeditiecruise naar Kaap Hoorn én de Falkland Eilanden

 • code AR0034
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia
 • eindpunt Stanley

accommodatie
U overnacht tijdens de cruise in hutten op basis van het door u zelf gekozen type.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Deze cruises vinden plaats in september en oktober


Let op!
Sommige vertrekdata vinden plaats in omgekeerde richting. Als u (afhankelijk van de route) na de cruise nog meer van de Falklands wilt zien kunt u uw verblijf desgewenst nog met een week verlengen.


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise
 • lezingen en activiteiten aan boord
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • koffie, thee en snacks tijdens de hele cruise
 • fris, sap, bier en wijn bij lunch en diner
 • gebruik van laarzen voor excursies
 • alle landingsrechten en haventaxen
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds