Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Bouwstenen > Wildlife Week - Falkland Eilanden Natuurreis

Wildlife Week - Falkland Eilanden Natuurreis

Korte natuurreis door de Falkland Eilanden


De Falkland Eilanden zal wellicht niet de eerste reisbestemming zijn waar u aan denkt, maar als u van dieren, ongerepte natuur en oneindige vergezichten houdt, is dit zeker een bestemming die u zal aanspreken. Tijdens deze Wildlife week kunt u zelf ontdekken wat deze eilanden bijzonder maakt. Zijn het de vele schapen die op de eilanden te vinden zijn? Zijn het de zeeleeuwen? Of toch de verschillende soorten pinguïns en de andere bijzondere vogelsoorten? Tijdens deze Wildlife week komt u erachter…


DIASHOW

Koningspinguïns bij Volunteer Point (foto: Arno Luft)

Wildlife Week - Falkland Eilanden Natuurreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Sea Lion Island

In de middag komt u aan op Mount Pleasant Airport en vliegt u verder met een Brits '8-seater Norman Islander' vliegtuigje naar Sea Lion Island. De dertig minuten durende vlucht is al een attractie op zich, doordat het vliegtuigje redelijk laag vliegt. Dit geeft u een prachtig uitzicht op de kustlijn en het binnenland van de eilanden. Sea Lion Island is één van de kleinste eilanden van de Falkland Eilanden en het meest zuidelijk gelegen bewoonde eiland ter wereld! Een bezoek aan Sea Lion Island is een echte must. Hier leven verschillende vogels waaronder de zuidelijke reuzestormvogel en de beschermde Falkland-caracara. Na aankomst maakt u per jeep een introductie- en oriëntatie- tour over het eiland, waarbij de bezienswaardigheden en belangrijke uitkijkpunten aangewezen worden. Alles op het eiland is op loopafstand van de lodge. Ook ontvangt u een landkaart en krijgt u een aantal richtlijnen mee voor het veilig spotten van wildlife, zodat u vervolgens op eigen gelegenheid dit eiland kunt verkennen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Sea Lion Island

Sea Lion Island wordt ook wel het Mekka van het wildlife genoemd, doordat er op dit kleine eiland een overvloed aan wildlife te bewonderen is. U kunt vandaag zelf op pad gaan om dit te ontdekken. Vanuit de lodge wandelt u met behulp van de landkaart het eiland rond. Grote kans dat u geelkuif-, ezels- en Magelhaenpinguïns gaat zien! Ook zeeolifanten bij de Elephants corner en de zeeleeuwen bij East Loafers zijn niet te missen. Let goed op de zee, want misschien komt er nog een orka voorbij zwemmen!
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Van Sea Lion Island naar Saunders Island

Per FIGAS vliegtuigje laat u vandaag Sea Lion Island achter u en vliegt u door naar Saunders Island. Het eiland, met een totale oppervlakte van 132 km2, doet dienst als actieve schapenboerderij. Historisch gezien is het ook een belangrijke plek. In 1765 is hier namelijk de eerste Britse nederzetting gebouwd. Alhoewel de Britten niet de eerste waren die een nederzetting plaatsten, horen de Falkland Eilanden tot op heden wel bij Groot-Brittannië.
Overnachting: lodge op basis van alleen logies

Dag 4 Saunders Island

Eén van de meest bijzondere attracties van Saunders Island is de kolonie wenkbrauwalbatrossen. De kolonie is te vinden van de noordkust tot aan de smalle landstrook. Dit gebied wordt The Neck genoemd. Dit is zonder twijfel één van de beste plekken van de Falkland Eilanden om oog in oog te staan met albatrossen, konings- en rotsaalscholvers en vijf verschillende soorten pinguïns; de ezels-, geelkuif-, Magelhaen-, konings- en, met veel geluk, de macaronipinguïn. Doordat het pad naar The Neck in erg slechte conditie verkeert, is het op het moment niet met zekerheid te zeggen hoe u hier het beste kunt komen (en óf u er kunt komen).
Overnachting: lodge op basis van alleen logies

Dag 5 Saunders Island

Vandaag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. U hoeft vanuit de cabin maar een paar stappen te zetten en u maakt meteen kennis met de verschillende dieren die hier leven. Is die foto van de geelkuifpinguïn gisteren nog niet goed gelukt? Probeer het vandaag in alle rust nog een keer! Of geniet van de prachtige uitzichten en de uitgestrektheid om u heen.
Overnachting: lodge op basis van alleen logies

Dag 6 Van Saunders Island naar Stanley

U verlaat vandaag Saunders Island om koers te zetten richting de hoofdstad van de Falkland Eilanden, Stanley. Stanley is de kleinste hoofdstad ter wereld met slechts 2000 inwoners. Daarnaast is het ook de meest afgelegen hoofdstad ter wereld. Wanneer u aankomt in Stanley maakt u een stadstour, waarbij u zowel het historische als het moderne gedeelte van de stad bezoekt. Vanuit de haven zijn scheepswrakken te zien die voor de kust liggen. Eens waren dit zeil- en stoomschepen die onderweg waren naar Kaap Hoorn. U zult ook een bezoek brengen aan het Falkland Islands Museum, een charmant en informeel museum waar verschillende fascinerende kunstvoorwerpen te bewonderen zijn die een goed beeld schetsen van de geschiedenis en het huidige leven van deze pioniers. Na het bezoek aan het museum vertrekt u richting Gypsy Cove, waar een kolonie Magelhaenpinguïns leeft.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Volunteer Point

Eén van de hoogtepunten van deze reis is de excursie per 4WD naar Volunteer Point die vandaag op het programma staat. Met zijn witte zandstranden en turkooise wateren krijgt u bij Volunteers Point het gevoel alsof u in het Caribisch gebied beland bent! Maar de konings- en ezelspinguïns die er rondlopen zetten u weer met beide benen op de grond en leiden u weer terug naar de Falkland Eilanden. Hoewel u waarschijnlijk al eerder enkele koningspinguïns heeft gezien, is dit wellicht de eerste keer dat u een hele kolonie van deze pinguïns ziet! Langs het strand en in de lagunes zijn er naast pinguïns vele andere vogelsoorten te bewonderen.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Stanley naar Mount Pleasant Airport

In de middag vertrekt u vandaag per toeristenbus van Stanley naar het vliegveld van Mount Pleasant. De route neemt u mee door het verleden. Langs deze route zijn verschillende plaatsen te vinden die iets te maken hebben met de oorlog tegen Argentinië in 1982. Zo zijn er wrakken te zien van gecrashste vliegtuigjes en passeert u een begraafplaats voor gesneuvelde Argentijnse soldaten. Deze prachtige reis over de Falkland Eilanden eindigt met de aankomst op het vliegveld van Mount Pleasant.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Sea Lion Lodge - Sea Lion Island

Waar of je ook bent op aarde er zijn maar heel weinig hotels met een pinguïnkolonie in de 'achtertuin'. Bij de Sea Lion Lodge is dat wel het geval. Sea Lion Lodge is het meest professionele accommodatie op het camp (platteland) van de Falkland Eilanden. Er is een ruime living een goed restaurant en uitstekende kamers. Te voet kun je vanuit de Sea Lion Lodge naar kolonies met zeeolifanten, zeeleeuwen, rockhopper pinguins, koningsaalscholvers, ezels- en magelaanse pinguïns, reuzenstormvogels en meer.

Sea Lion Lodge is door 27 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,52 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Rookery Inn - Saunders Island, The Rookery

Rookery Inn is een self catering cottage ten noorden van Rookery Mountain. Er is stroom, verwarming, twee slaapkamers en een leefruimte keuken. Het sanitair en de leefruimte deelt u met andere gasten in de cottage. De cottage ligt op wandelafstand van kolonies wenkbrauw albatrossen en geelkuifpinguïns. U wordt hier afgezet en kunt dan op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. U kunt van hieruit ook naar The Neck lopen maar dit is zo'n 11 km wat betekent dat u in totaal die dag zo'n 6 a 7 uur wandelt. U dient zelf uw eigen maaltijden te bereiden. Wij kunnen voor u voedselpakketten regelen of u kunt in Saunders Settlement spullen kopen maar de keuze hier is zeer beperkt.

Rookery Inn is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,17 op een schaal van 1 tot 5.

Lafone House - Stanley

Het Lafone House is een echte B&B aan de oostkant van het centrum van Stanley. De eigenaresse Arlette Betts heeft 5 kamers in haar huis gereserveerd voor gasten en doet er alles aan om het gasten naar de zin te maken. Er is een ruime living en een serre met uitzicht op de baai. Enkele kamers hebben eigen sanitair, andere hebben gedeeld sanitair. Arlette serveert 's ochtends wel ontbijt maar voor een diner dient u 's avonds de stad in te gaan. Van ons krijgt het Lafone House het predicaat 'warm aanbevolen'.

Lafone House is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Een 8-daagse reis waarin u kennis maakt met de wildlife van de Falkland Eilanden.

 • code FK0003
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Darwin
 • eindpunt Stanley

accommodatie
De accommodaties gedurende deze reis zijn zeer gevarieerd. Zo overnacht u op Saunders Island in een gedeelde cabin, op Sea Lion Island in een knusse lodge en in Stanley in een prima middenklasse hotel.

vervoer
U reist per privé vervoer en binnenlandse vluchten.

reisgezelschap
Individueel

niveau
In principe is dit programma voor iedereen goed te doen.

reisperiode
Van oktober tot maartInbegrepen
 • binnenlandse vluchten met FIGAS
 • overnachtingen Sea Lion Island op basis van volpension
 • overnachting op Saunders Island op basis van logies
 • overnachting in Stanley op basis van logies/ontbijt
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • vlucht Chili - Falkland Eilanden v.v
 • embarkation tax GBP 22
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds