Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Falkland Eilanden > Bouwstenen > Island Life - Falkland rondreis

Island Life - Falkland rondreis

Korte rondreis door de Falkland EilandenDIASHOW

De mast van de SS Great Britain op Victory Green (foto: Arno Luft)

Island Life - Falkland rondreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Mount Pleasant Airport en naar Darwin

Vroeg in de middag komt u aan op Mount Pleasant Airport. U wordt opgewacht en vervolgens naar Darwin gebracht. Darwin is genoemd naar de beroemde Charles Darwin die de Falkland Eilanden in de jaren '30 van de 19e eeuw bezocht. Er zijn nog veel overblijfselen uit de geschiedenis die u kunt vinden in de omgeving. U kunt hier prachtige wandelingen maken. U overnacht in het Darwin House waar gastheer en gastvrouw Graham en Fiona Didlick hun uiterste best doen om het hun gasten naar de zin te maken.
Overnachting: Darwin House

Dag 2 Excursie San Carlos, Goose Green en Darwin

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag belangrijke plekken uit de bezetting door de Argentijnen in 1982, en gaat u naar de meest zuidelijkst gelegen hangbrug ter wereld. Deze plekken liggen allemaal in de omgeving van Darwin, San Carlos en Goose Green.
Overnachting: Darwin House

Dag 3 Van Darwin naar Port Howard

Vandaag vliegt u van Darwin naar Port Howard met een Brits '8-seater Norman Islander' vliegtuigje van de FIGAS, Falkland Islands Government Air Service. Tijdens deze vlucht heeft u een mooi uitzicht over de eilanden onder u. Na aankomst maakt u met een gids een wandeltocht over het platteland tussen de schapenboerderijen. Daarnaast bezoekt u het '1982 War Museum', de lokale school en gaat u naar een goede dolfijnen-spotplek.
Overnachting: Port Howard Lodge

Dag 4 Excursie Fox Bay

Vanuit Port Howard gaat u vandaag een excursie maken naar Fox Bay, ook wel de 'Nipple Hill' genoemd. U luncht bij Hawksnest Pond. In en rondom deze vijver leven 18 soorten hoenen en de zwartnekzwaan. Naast een bezoek aan de vijver, gaat u ook naar een plek met erg veel fossielen, naar twee plekken waar in de oorlog in de jaren '80 vliegtuigen neergestort zijn en ziet u tijdens een demonstratie hoe turf gesneden wordt.
Overnachting: Port Howard Lodge

Dag 5 Van Port Howard naar Sea Lion Island

U vliegt vandaag weer in een vliegtuig van de FIGAS, dit keer van Port Howard naar Sea Lion Island. Dit is één van de kleinste eilanden van de Falkland Eilanden en het meest zuidelijk gelegen bewoonde eiland. Een bezoek aan Sea Lion Island is een echte must. Hier leven erg veel dieren o.a. zeeleeuwen en zeeolifanten en veel vogels zoals de beschermde Falkland-caracara en de zuidelijke reuzestormvogel. Ook heeft u een goede kans om orka's te zien die voorbij zwemmen.
Overnachting: Sea Lion Lodge

Dag 6 Excursie Sea Lion Island

Sea Lion Island is een erg klein eiland met overvloed aan wildlife. Tijdens de excursie die u vandaag gaat maken, krijgt u een goed beeld van het eiland en de dieren die hier leven, te denken aan zeeolifanten, 5 soorten pinguïns en vele andere vogels.
Overnachting: Sea Lion Lodge

Dag 7 Van Sea Lion Island naar Stanley

Met een FIGAS vliegtuig vliegt u door van Sea Lion Island naar Stanley. Om deze plaats beter te leren kennen maakt u een city tour en gaat u een museum bezoeken. Ook bij Stanley leven dieren en wel een kolonie Magelhaenpinguïns; deze kolonie leeft bij Gypsy Cove welke u gaat bezoeken.
Overnachting: Malvina House Hotel

Dag 8 Van Stanley naar Mount Pleasant Airport

Op uw laatste dag gaat u van Stanley terug naar het beginpunt van deze reis op de Falkland Eilanden; Mount Pleasant Airport. Onderweg ziet u verschillende plekken waar slagvelden hebben plaatsgevonden in 1982 en relikwiën uit de Gaucho periode in de jaren '80. Met de aankomst op het vliegveld eindigt deze prachtige Falkland Eilanden-module.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Een 8-daagse reis waarbij verschillende hoogtepunten van de Falkland Eilanden aan bod komen.

 • code FK0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Darwin
 • eindpunt Stanley

vervoer
Deze reis is op basis van enkele vluchten en privé vervoer.

niveau
In principe is dit programma voor iedereen goed te doen.Inbegrepen
 • binnenlandse vluchten met FIGAS
 • overnachting in Stanley op basis van logies/ontbijt
 • overige overnachtingen op basis van volpension
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • vlucht Chili - Falkland Eilanden v.v
 • embarkation tax GBP 22
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds