Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

Over de ESTA verklaring

Sinds 2009 zijn Nederlandse reizigers verplicht een elektronische reistoestemming te verkrijgen voordat zij naar of via de Verenigde Staten kunnen reizen. Deze regeling is door de Amerikaanse overheid ingesteld en de ESTA-regeling (Electronic System for Travel Authorization) is onderdeel van het Visa Waiver Programma. Dit geldt zowel voor reizigers die de VS bezoeken, als voor reizigers die via de VS naar hun eindbestemming vliegen.

Om de Verenigde Staten in te komen heeft u reistoestemming nodig voordat u vertrekt. Heeft u eenmaal de goedkeuring dan is deze twee jaar geldig (of zolang het paspoort geldig is). In deze periode is het niet nodig vluchtgegevens te updaten. Alleen als er een nieuw paspoort is uitgegeven, dient er opnieuw autorisatie te worden aangevraagd.

Let wel, het is verplicht om minimaal 72 uur voor vertrek de aanvraag te hebben geregeld. Wanneer u dit niet heeft gedaan, wordt er geen toegang tot de vlucht verleend.

Hoe werkt het?

Voor de aanvraag kunt u terecht op de website van Esta. Klik hier om naar de website van Esta te gaan. Op deze website kunt u online uw aanvraag indienen. Het is aan te raden dit zo vroeg mogelijk te doen, maar in ieder geval uiterlijk 72 uur voor vertrek. Let u er vooral ook op als u de letter O in uw paspoort heeft of het cijfer 0 (nul). Het is heel belangrijk dat deze correct in de ESTA aanvraag worden verwerkt. Wij kennen concrete gevallen van reizigers de de toegang tot de vlucht is ontzegd omdat zij hiermee een fout hadden gemaakt.!

Het invullen van het aanvraagformulier neemt ongeveer een kwartier in beslag. Voor het invullen heeft u uw persoonsgegevens nodig, waaronder paspoortnummer en vervaldatum van het paspoort en gegevens over de vlucht, zoals vluchtnummer en luchtvaartmaatschappij.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds