Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Galapagos Eilanden.

Española - GalapagosFoto van de Española

Als klanten ons vragen wat het mooiste eiland is van de Galapagos Eilanden dan is Española zonder twijfel één van de voornaamste kandidaten. Het is een relatief klein en laaggelegen eiland in de zuidoosthoek van de archipel en heeft een opvallende rijkdom aan dieren en attracties. Het eiland is ook wel bekend onder zijn Engelse naam “Hood” en het is het enige eiland waar de Galapagos Albatros nestelt.

Er zijn twee bezoekersplaatsen op het eiland. Bahia Gardner aan de noordkant van het eiland en Punta Suarez op de uiterste westpunt. Deze twee bezoekersplaatsen worden eigenlijk tijdens alle cruises gecombineerd tot één dag Española. Bahia Gardner is een groot zandstrand met als voornaamste attracties zeeleeuwen en de endemische hood-mockingbird. Punta Suarez is dé plek om de Galapagos Albatros te zien. Een wandeling bij Punta Suarez voert u door een divers landschap met kolonies van albatrossen maar ook nazca- en blauwvoetgenten.De voornaamste attracties van Española.

  • De Galapagos Albatros - De hoofdattractie zijn natuurlijk de albatrossen angezien dit het enige eiland is waar de albatros nestelt. Een mooie plek om de albatrossen te observeren is ‘albatros airport’. Dit is een steile klif waar de albatrossen vaak wachten op een goede windvlaag om in één keer op te kunnen stijgen. Door hun omvang is het namelijk niet makkelijk voor ze om rennend en flapperend met de vleugels op te stijgen. Ook zeer de moeite waard is de baltsdans van de albatrossen waarbij ze met hun snavels klapperen en om elkaar heen draaien.
  • Zeeleeuwen bij Bahia Gardner - De zeeleeuwen op het uitgestrekte strand van Bahia Gardner zijn erg gewend aan mensen en zwemmen vaak rond degenen die de zee in gaan.
  • De blow hole bij Punta Suarez - Langs de kust bij Punta Suarez ligt een spectaculaire ‘blow-hole’. Dit is een natuurlijke door de golfslag van de zee aandreven fontein die met regelmatige tussenpozen waterfonteinen hoog te lucht in spuit
  • Snorkelen bij Isla Gardner - Veel boten laten hun passagiers snorkelen bij het kleine eilandje voor de kust (Islote Gardner). Daar is de zee echte vaak troebel door de zandbodem. Veel mooiere snorkelmogelijkheden zijn er bij het grotere Isla Gardner iets verder uit de kust.
  • Surfende zeeleeuwen - Net buiten de landingsplaats van Punta Suarez is de zee vaak ruig met grote rollende golven. Soms spelen hier zeeleeuwen in de branding die hun lijf als surfboard door de golven laten voortduwen. Grappig en soms prachtig mooi wanneer de zeeleeuwen ‘in’ een helderblauwe golf te zien zijn.
 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds