Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Voorbeeldreizen


Rondreizen
Trektochten / trekking
Regenwoud
Overige bouwstenen

Informatie


Ecuador informatie
Ecuador hotels
Veelgestelde vragen
Beste reistijd Ecuador
Bezienswaardigheden Ecuador

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.

Uitgebreide informatie Ecuador


Coronaregels
Per 20 oktober 2022 zijn nagenoeg alle coronagerelateerde toegangsregels voor Ecuador en de Galapagos Eilanden afgeschaft. Vaccinaties worden niet meer gecontroleerd. U dient alleen nog een gezondheidsverklaring in te vullen voor vertrek. Deze is beschikbaar via de volgende link: https://declaracionsalud-viajero.msp.gob.ec/

Voor Galapagos gelden dezelfde regels.

NB 1: Bovenstaande adviezen golden ten tijde van het samenstellen van deze informatie maar niets zo 'onvoorspelbaar' als coronaregels dus houdt u er svp rekening mee dat last minute wijzigingen altijd mogelijk zijn.
NB 2: Wij geven bovenstaande informatie als service maar u bent er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat u voldoet aan de corona-regels zoals die gelden in de door u te bezoeken landen.

Geschiedenis
De geschiedenis van de mens in Ecuador gaat duizenden jaren terug. De bekendste van de volken die het land bewoonden voordat het door de Spanjaarden veroverd werd, waren de Inca's. Zij kwamen vanuit Peru en verbleven in totaal ongeveer een eeuw in Ecuador. Daarna volgde een lange periode van koloniale overheersing door Spanje en in 1822 werd het land bevrijd van het Spaanse juk. Zoals in zovele Latijns-Amerikaanse landen wordt het politieke bestuur van Ecuador sinds de onafhankelijkheid gekenmerkt door snelle wisselingen van regeringen en een turbulent politiek klimaat.

Bevolking
De grootste bevolkingsgroep van Ecuador zijn de mestiezen. Deze nakomelingen van gemengd indiaans en blank bloed vormen ongeveer 65 procent van de totale bevolking. De grootste groep daarna zijn die indianen die zo'n 25% van de bevolking vormen. De laatste 10% bestaat uit mensen van Europese, Afrikaanse en Aziatische oorsprong.

Natuur
Door z'n geologische en klimatologische diversiteit is Ecuador ook in biologisch opzicht een rijk land. De ecosystemen lopen uiteen van regenwouden tot kustwoestijn, van mangroven tot hooggebergtevegetaties van savannen tot nevelwouden. Door het hele land heen zijn vele nationale parken aangelegd die de verschillende ecosystemen van Ecuador beschermen.

Vervoer
In verband met het slechte wegennet en bewegwijzering wordt het huren van een rent-a-car in Ecuador door ons afgeraden. Voor de langere trajecten vormen binnenlandse vluchten een uitstekende en niet te dure optie. Voor avontuurlijk ingestelde reizigers is het daarnaast ook goed mogelijk per openbare bus te reizen. Zoekt u echter een perfect georganiseerde reis en wat meer comfort dan kunnen we ook privé transfers, al dan niet met gids, regelen. Als regulier vervoermiddel spelen treinen in Ecuador geen rol van betekenis meer al blijft de rit met de trein over de Nariz del Diablo 'duivelsneus' een fascinerende attractie.

Eten en drinken
Het eten in Ecuador is vrij Europees georiënteerd. Vanzelfsprekend zijn er talloze bijzondere streekgerechten maar door het geringe gebruik van kruiden hebben de meeste gerechten toch een bekende smaak. Tot de echte 'platos tipicos' van Ecuador behoren Locro, een soort aardappelsoep; cuy of geroosterde marmotjes; en ceviche, een gemarineerde mix van rauwe vis of zeevruchten. Een andere grote culinaire attractie zijn de vele soorten tropisch fruit die op allerlei plaatsen in stalletjes langs de weg wordt verkocht.

Tijdsverschil
Het is in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland en België. Tijdens de West-Europese zomertijd is het tijdsverschil 7 uur.

Telecommunicatie
Internet is tegenwoordig in alle steden van enige omvang voorhanden. De kosten voor het gebruik liggen rond de 1 tot 3 dollar per uur. Ook telefoonverbindingen zijn de laatste jaren stukken goedkoper geworden door de opkomst van nieuwe telefoonmaatschappijen.

Medische aspecten
Voor reizen naar Ecuador worden over het algemeen vaccinaties aanbevolen voor gele koorts, DTP en hepatitis-A. Bij reizen naar het Amazonewoud en het noordelijke deel van het kustgebied wordt ook het gebruik van medicijnen tegen malaria aanbevolen. Omdat hygiënische omstandigheden in Ecuador anders zijn dan in Nederland bestaat er tijdens reizen de kans op darmproblemen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u de kans hierop echter sterk verkleinen.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Paspoort en visum
Voor een bezoek aan Ecuador is een paspoort nodig dat geldig moet zijn tot 6 maanden na terugkeer uit Ecuador. Een visum is niet nodig. Wanneer u via de USA vliegt dient u reistoestemming aan te vragen middels de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Begin 2018 kregen wij berichten uit Ecuador dat het vanaf 1 februari 2018 verplicht is voor reizigers naar Ecuador over een geldige ziektekostenverzekering te beschikken. Daarna werd gemeld dat de uitvoering van de beslissing 6 maanden zou worden uitgesteld. Bij binnenkomst van het land zou moeten worden aangetoond dat u verzekerd bent. Vooralsnog is totaal onduidelijk hoe deze maatregel aan de grens gaat worden uitgevoerd en per wanneer deze echt zal worden geeffectueerd. Vooruitlopend op de uitvoering van de maatregel lijkt het verstandig uw verzekeringsbewijs en eventuele pas van uw zorgverzekering in uw handbagage te houden zodat u deze kunt overleggen bij aankomst in Ecuador. Volgens de nieuwe regels zullen onverzekerde reizigers worden verplicht bij aankomst een ziektekostenverzekering af te sluiten voor de duur van de reis.

Taal
De officiële taal van Ecuador is Spaans maar zeker in het achterland leven nog groepen indianen voor wie Quechua de enige taal is die zij spreken. Een georganiseerde reis is mogelijk zonder dat u de taal machtig bent maar wilt u op eigen gelegenheid gaan rondreizen dan is enige kennis van de Spaanse taal eigenlijk onontbeerlijk.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds