Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Rondreizen > Wandelreis Ecuador

Wandelreis Ecuador

Trekkings en hikes door de Ecuadoriaanse Andes


Het Andeshoogland van Ecuador leent zich bij uitstek voor het maken van mooie wandelingen en trektochten. Tijdens deze wandel- en trekkingreis maakt u dagwandelingen en 3 zeer verschillende korte trektochten. In het begin van de reis voeren de tochten vooral door kleinschalig cultuurland en prachtige kleine dorpjes, naar het einde toe als u goed bent geacclimatiseerd gaat u verder de hoogte in en verken het prachtige ruige bergland rond de vulkanen Chimborazo en Altar.


DIASHOW

Berghut aan de basis van de Chimborazo (foto: Arno Luft)

Wandelreis Ecuador

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Quito

Bij aankomst in Quito wordt u opgehaald bij het vliegveld en naar uw hotel in het centrum van Quito gebracht. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid besteden voor een verkenning van Quito. Misschien heeft u na de lange vlucht ook wel zin om in de sfeervolle accommodatie meteen in bed te kruipen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag in Quito

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Quito te verkennen. De stad heeft een prachtig koloniaal centrum met vele schitterende barokke kerken die een bezoek meer dan waard zijn. Ook kunt u een taxi nemen naar het grote beeld van de Virgen de Quito voor een mooi uitzicht over de stad en de ernaast gelegen Pichincha vulkaan. Moe van het slenteren? Dan is tijd om neer te strijken op een van de terrasjes langs de Av. Amazonas in de wijk Mariscal.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Transfer van Quito naar Otavalo.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Quito. Daarna vertrekt u voor de ongeveer 2,5 uur durende reis naar Otavalo in de Noordelijke Andes van Ecuador. In Otavalo verblijft u in een sfeervolle historische haciënda waar ook nog ooit de Zuid-Amerikaanse bevrijder Simon Bolívar heeft overnacht. De rest van de dag heeft u vrij ter eigen besteding.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Otavalo

Deze dag is niet vooraf ingevuld met activiteiten. In Otavalo en omgeving zijn echter volop mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Wilt u actief naar buiten dan is het mogelijk paardrijtochten, fietstochten en wandelingen te maken. Een mooi excursiedoel is het prachtige Cuicocha kratermeer op de flanken van de Cotacachi vulkaan. Om wat meer van de cultuur van Imbabura te ervaren zou u een tour langs indiaanse werkplaatsen kunnen boeken. In het hotel kunnen ze u met deze excursies assisteren.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 De markt van Otavalo

Zaterdag is marktdag in Otavalo en de markt van Otavalo is zonder twijfel de bekendste van Ecuador. Gaat u voor de souvenirs dan kan dat de hele dag. De dierenmarkt vindt 's ochtends vroeg plaats aan de rand van Otavalo en is wat ons betreft een echte aanrader. Een andere plek om wat meer het gevoel van een authentieke indiaanse markt te krijgen is de groentemarkt. Aan het einde van de dag kunt u nog bijkomen in één van de vele restaurantjes of baretjes die Otavalo rijk is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Transfer naar Lasso en excursie Cotopaxi vulkaan

U wordt 's ochtends vroeg opgehaald voor een transfer van Otavalo naar Lasso. Onderweg brengt u een bezoek aan de Cotopaxi vulkaan, (bijna) de hoogste actieve vulkaan ter wereld. U rijdt met de auto het park in naar het Laguna Limpiopungo waar u een korte wandeling kunt maken door het paramolandschap. Vervolgens rijdt u door naar de op 4300 meter hoogte gelegen parkeerplaats. Heeft u nog energie en adem over dan kunt u naar de op 4800 meter hoogte gelegen berghut lopen. Na afloop reist u door naar de haciënda aan de voet van de Cotopaxi voor de overnachting in Lasso.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Transfer naar Angamarca en trek naar Los Pinos

U start vandaag met de trektocht door een deel van de Cotopaxi provincie. Bij de haciënda wordt u opgehaald en naar het kleine Andesdorpje Angamarca gebracht waar uw trektocht begint. U wandelt in ongeveer 3 uur op 3.300 meter hoogte van Angamarca naar het eerste kampement van Los Pinos. Onderweg stopt u ook in Tigua wat een kleine indiaanse gemeenschap is en die bekend staat om haar vele artiesten die prachtige schilderijen maken over het dagelijkse lokale leven.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 8 Trektocht naar Rio Pigua

Vandaag geen vervoer, maar een hele dag alleen maar wandelen. U vervolgt de weg omhoog en passeert daarbij een pracht stukje oorspronkelijk Andes nevelwoud. Iets verderop ligt de kleine lokale gemeenschap Llallichanchi. Het enige stenen gebouwtje van Llallichanchi is de school; de mensen wonen hier nog altijd in traditionele met gras afgedekte chozas. Ook na Llallichanchi stijgt het pad tot 4.000 meter op een pas met een schitterend uitzicht over het dal van de Rio Pigua waar het kamp wordt opgeslagen. De wandeltijd van vandaag is circa 5 tot 6 uur.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 9 Trektocht naar Zumbahua

De tocht van vandaag voert door een van de mooiste en meest desolate paramodalen van Ecuador. De bewoners van dit dal leven nog steeds in oorspronkelijke chozas. Aan het einde opent het dal zich naar het prachtige 'lappendekenlandschap' rond het marktstadje Zumbahua. Deze nacht kampeert u niet maar overnacht u in één van de zeer eenvoudige hostels in Zumbahua.
Overnachting: pension op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Zumbahua - Quilotoa, trek naar Chugchilán

Als deze dag op een zaterdag valt, kunt u vandaag de schitterende en nog altijd behoorlijk authentieke hooglandmarkt van Zumbahua bezoeken. Een van de bijzondere attracties is dat in dit deel van Ecuador nog veel lama's worden gehouden die op de markt worden verhandeld. Na de markt reist u naar het Quilotoa kratermeer. U loopt een stukje over de kraterrand en maakt dan een schitterende tocht door het kleinschalige cultuurland naar een gezellig eco-hotel in Chugchilán.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Bezoek markt Saquisili en naar Riobamba

U bezoekt vandaag de donderdagmarkt van Saquisili. Deze markt begint 's ochtends in alle vroegte met een dierenmarkt buiten het dorp. Op het centrale plein van het dorpje worden met name verbruiksartikelen en levensmiddelen verhandeld. Na de markt wordt u naar Riobamba gebracht. Na een aantal eenvoudige overnachtingsplaatsen kunt u de komende twee dagen genieten van een prima sfeervolle kamer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag Riobamba, optionele excursie Chimborazo

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen vanuit Riobamba. Krijgt u geen genoeg van de bergen dan is een dagexcursie per jeep naar de hogere regionen van de 6310 meter hoge Chimborazo de moeite waard. Op deze berg is ook een vicuña reservaat, waar dit wilde familielid van de lama vaak te zien is. Een andere optie is een bezoek aan Ingapirca, de mooiste Inca-ruïne van Ecuador.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Transfer naar Urbina - trektocht naar Rumipamba

Vandaag begint een tweedaagse minitrek in de omgeving van de Chimborazo. U loopt langs de westkant van de Chimborazo, een vrij droog gebied van waaruit u vaak prachtige uitzichten heeft op Ecuador's hoogste berg. U kampeert in Rumipamba.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 14 Trektocht naar Mechahuasca, transfer naar El Releche

U vervolgt de Chimborazo trek van Rumipampa naar Mechahuasca. Op het eindpunt wordt u opgewacht voor een transfer naar El Releche. Een eenvoudig hostel in het gebied van de Altar Vulkaan. Hier, in wellicht Ecuadors meest ruige berggebied, maakt u de komende drie dagen de spectaculaire laatste trektocht.
Overnachting: berghut op basis van volpension

Dag 15 Trektocht naar de Collanes Valei

's Ochtends wandelt u door het Nationaal Park Sangay naar El Altar. Bij helder weer kunt u de besneeuwde toppen van Altar zien. Na 5 à 6 uur wandelen, waarbij u van 3.300 meter naar 3.850 meter hoogte stijgt, bereikt u de vallei van de Collanes rivier. Hier overnacht u in een eenvoudige berghut.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 16 Trekking naar de Laguna Amarilla

Vandaag wandelt u langs de Collanes naar het kratermeer, genaamd de Laguna Amarilla. Vanaf het plateau op 4300 meter, het hoogste punt van deze trektocht, heeft u een fantastisch zicht op het turkooiskleurig meer en besneeuwde toppen. 's Middags keert u terug naar de berghut.
Overnachting: berghut op basis van volpension

Dag 17 Trektocht naar Releche, transfer naar Baños

Na het ontbijt verlaat u de hut en wandelt langs de Collanes naar het ijskoude, groengekleurde meer (opmerkelijk genoeg `Het gele meer´ genaamd) in de stukgeblazen krater van de Altar. De bedreigde Andes-condor kan hier soms nog worden gezien. ‘s Middags wandelt u naar Releche, vanwaar u per auto naar Baños wordt gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Vrije dag in Baños

Baños is een heerlijk toeristenstadje onder de rook van de actieve Tungurahua vulkaan. Het stadje dankt zijn naam aan de thermale baden die op hun beurt hun warmte weer ontlenen aan de vulkaan. Al met al een prima plek om de vermoeide benen te ontspannen en een dagje bij te komen van de inspanningen in de bergen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Transfer Baños - Quito

In de ochtend wordt u van Baños naar Quito gebracht. Daar heeft u de rest van de dag vrij om afscheid te nemen van Ecuador.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Einde van de reis

Ruim op tijd voor de terugvlucht wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht. Daar eindigt deze reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Trekkingreis pur-sang met 3 zeer diverse trektochten.

 • code EC0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 20 dagen
 • niveau 3
 • comfort 1-3
 • startpunt Quito

accommodatie
Overnachtingen in middeklasse hotels in de steden en in tenten, berghutten en/of eenvoudige pensions tijdens de trektochten

vervoer
Al het vervoer tijdens deze reis vindt plaats op basis van privé vervoer.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Dit is een pittige trekkingreis waarvoor bergwandelervaring handig en een uitstekende conditie vereist zijn.

reisperiode
Het hele jaar. Juli en augustus zijn vrij natte maanden.Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • volpension tijdens kampeertochten
 • overige maaltijden volgens programma
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • trekkingstaf bestaande uit gids en keukenploeg
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • optionele excursies
 • entrees
 • overige maaltijden
 • lokale luchthavenbelastingen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds