Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Rondreizen > Avontuurlijke rondreis Ecuador

Avontuurlijke rondreis Ecuador

De laan der vulkanen


Alexander van Humboldt was degene die de vallei tussen de twee belangrijkste bergketens van de Andes in Ecuador omdoopte tot 'Laan der Vulkanen'. Tijdens deze individuele rondreis Ecuador tonen we u de mooiste stukken van Ecuadors Andeshoogland. U wandelt aan de voet van de Cotopaxi vulkaan en bezoekt de markten van Otavalo en Saquisilí. Vanuit Riobamba kunt u het vicuñareservaat bij de hoogste berg van Ecuador, de Chimborazo, bezoeken en u kunt op eigen gelegenheid de fraaie koloniale centra verkennen van Quito en Cuenca.


DIASHOW

De Chimborazo vulkaan (foto: Arno Luft)

Avontuurlijke rondreis Ecuador

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Quito en transfer naar Otavalo

Uw reis start met de aankomst in Quito. U wordt op het vliegveld opgehaald voor de ongeveer 2 uur durende transfer naar Otavalo. U rijdt door een prachtig berglandschap waarbij u onderweg Mitad del Mundo en Lago San Pablo passeert. De rest van de dag heeft u de tijd om bij te komen van de vlucht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Bezoek van de Otavalo markt

Zaterdag is marktdag in Otavalo en vandaag kunt u een bezoek brengen aan de beroemdste markt van Ecuador. Het Plaza de los Ponchos is dé plaats voor mooie souvenirs en de karakteristieke Otavalo wandkleden. Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur, zijn de groentemarkt en de dierenmarkt ('s ochtends vroeg net buiten de stad) de plekken om naartoe te gaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Otavalo

Deze dag is niet vooraf ingevuld met activiteiten. In Otavalo en omgeving zijn echter volop mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Wilt u actief naar buiten dan is het mogelijk paardrijdtochten, fietstochten en wandelingen te maken. Een mooi excursiedoel is het prachtige Cuicocha kratermeer op de flanken van de Cotacachi vulkaan. De vulkaan ontstond ruim 3000 jaar geleden. Na de uitbarsting was er nooit meer sprake van enige activiteit, maar dankzij de uitbarsting van een aantal andere vulkanen in de omgeving (zoals de Imbabura en de Cayambe) is de grond in de Otavalo-vallei nog steeds erg vruchtbaar. Om wat meer van de cultuur van Imbabura te ervaren zou u een tour langs Indiaanse werkplaatsen kunnen boeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Otavalo naar Quito

Vandaag reist u door een prachtig gebied van Otavalo terug naar Quito. Onderweg bezoekt u het evenaarmonument van Mitad del Mundo en het museum van Inti Ñan, waar een fraai etnografisch museum u de culturele rijkdom van Ecuador toont. Na deze stop wordt u naar uw hotel in Quito gebracht, gelegen in het koloniale centrum van de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag in Quito

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Quito te verkennen. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door UNESCO uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario en het prachtige San Francisco klooster. Ook zijn er verschillende boeiende musea.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar het Cotopaxi Nationaal Park

U reist vandaag van Quito naar het Cotopaxi Nationaal Park, met de gelijknamige vulkaan. U maakt een tocht door dit park aan de voet van de bijna 6000 meter hoge gelijknamige vulkaan. Het is ook mogelijk een korte wandeling te maken over de paramo rond het op 4200 meter hoogte gelegen meer van Limpiopungo. Ook kunt u doorrijden naar de op bijna 4500 meter hoogte gelegen parkeerplaats voor een schitterend uitzicht over de Laan der Vulkanen (bij helder weer!). Hierna wordt u naar de hosteria gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Bezoek Saquisilí markt en Laguna Quilotoa

Het wordt vroeg opstaan deze dag voor een bezoek aan de markt van Saquisilí. U reist naar de markt die u daarna op eigen gelegenheid kunt bezoeken. 's Ochtends al vroeg begint hier de dierenmarkt, net buiten het dorp. Daarnaast zijn er verschillende pleinen gevuld met deze kleurrijke en drukbezochte markt. Er wordt van alles verkocht, van levensmiddelen als groente en fruit tot de lokale wandkleden en gebreide truien. Na het bezoek aan de markt brengt u een bezoek aan het prachtige Quilotoa kratermeer. U kunt hier op eigen gelegenheid wat rondkijken en een stukje rond het meer wandelen. Daarna reist u terug naar uw accommodatie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Baños

Vandaag reist u zuidwaarts door de Laan der Vulkanen naar Baños. Dit stadje is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan. Baños is een gezellig stadje dat z'n populariteit dankt aan de vele thermale baden waar het heerlijk relaxen is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Baños

Baños is een ideale uitvalbasis voor excursies in de omgeving. Vanuit het stadje worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals mountainbiketochten, paardrijdtochten, wandelingen. Wilt u liever een ontspannen dag, dan kunt u één van de vele thermale baden bezoeken die Baños rijk is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Naar Riobamba

Vandaag reist u van Baños naar Riobamba. Dit is een stad met mooie koloniale gebouwen, vele parken, pleinen en boeiende musea. Vanuit Parque 21 heeft u bij helder weer een mooi uitzicht op de vulkanen rondom de stad; Chimborazo, Carihuairazo, Tungurahua en El Altar.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag in Riobamba - optioneel Chimborazo

Vandaag heeft u een vrije dag in Riobamba en u kunt optioneel een excursie naar de Chimborazo maken. Dit is met 6310 meter hoogte de hoogste berg van Ecuador. In het nationale park kunt u naar de berghut gelegen op 4800 meter hoogte lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het vicuñareservaat op de hoge flanken van de Chimborazo. De kansen om dit wilde familielid van de lama te zien zijn hier uitstekend.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Excursie Ingapirca en naar Cuenca

De Incaruïnes van Ingapirca zijn de belangrijkste overblijfselen van het Incarijk in Ecuador. De centrale tempel bestaat uit het mooiste Incasteenwerk waarop het gezegde 'geen speld tussen te krijgen' van toepassing is. Op weg vanuit Riobamba naar Cuenca bezoekt u vandaag dit ruïnecomplex onder begeleiding van een lokale gids. Na afloop van de excursie wordt u naar het hotel in Cuenca gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag in Cuenca

De afgelopen dagen is er volop activiteit geweest dus voor vandaag is er niks gepland. U kunt rustig in uw eigen tempo deze heerlijke koloniale stad verkennen. Slenteren langs de Río Tomebamba, uitrusten op het Plaza de Armas, een bezoek brengen aan de kathedraal of een van de vele musea. Cuenca wordt wel een stukje 17e eeuws Spanje onder glas genoemd. Dat is wellicht wat overdreven maar een dagje Cuenca is zeker de moeite waard.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Transfer naar Guayaquil

Vandaag reist u van Cuenca naar de havenstad van Ecuador; Guayaquil. Tot de grootste attracties van deze stad behoren de geheel vernieuwde Malecón en Las Peñas met de Cerro Santa Ana; de enige wijk met houten huisjes die de grote stadsbranden, die Guayaquil in het verleden hebben geteisterd, heeft overleefd. Een andere attractie is het Parque Bolívar waar grote groene leguanen midden in de stad in de bomen leven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Einde van de reis

Het einde van deze reis door de Laan der Vulkanen is aangebroken. U wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hiermee eindigt deze reis door Ecuador.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Las Palmeras Inn - Otavalo

Het stijlvolle Las Palmeras Inn ligt in de omgeving van Otavalo en bestaat uit verschillende blokken met slaapkamers, gelegen in een prachtig aangelegde tuin. Hier kunt u genieten van de rust en de natuur en ook de beroemde zaterdagmarkt van Otavalo is van hieruit gemakkelijk te bezoeken.

Las Palmeras Inn is door 5 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,40 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel San Francisco de Quito - Quito

Een kleinschalig, centraal gelegen hotel in het oude centrum van Quito. De verschillende verdiepingen, doorgangen, trappen en terrasjes geven de accommodatie een knusse sfeer. Een échte uitblinker is het dakterras, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Hotel San Francisco de Quito is door 54 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,67 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Cuello de la Luna - Cotopaxi

Hosteria Cuello de la Luna ligt nabij de ingang van het Cotopaxi N.P. De hosteria heeft zowel tweepersoonskamers met eigen sanitiare voorzieningen en een open haard als enkele slaapzalen. Het is een gezellige en gemoedelijke middenklasse accommodatie. Groot voordeel van het hotel is dat het op slechts 4 kilometer van de hoofdingang van het Cotopaxi N.P. is gelegen.

Hosteria Cuello de la Luna is door 22 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,41 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Posada del Arte - Baños

Gezellig hostal aan de rand van het centrum van Baños. Het restaurant en de lounge ogen door het rijke kleurgebruik ronduit vrolijk. Ook de kamers ogen helder en fris. Zoals eigenlijk alle hotels in Baños kan ook Posada del Arte helpen bij het boeken van de verschillende tours die in de omgeving van Baños kunnen worden gemaakt. Posada del Arte heeft ook een – deels overdekt – dakterras.

Posada del Arte is door 35 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,43 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Mansion Santa Isabella - Riobamba

Mansion Santa Isabella is een prettig en sfeervol middenklasse hotel in het centrum van Riobamba. De kamers liggen rond enkele patio's en zijn netjes en verzorgd. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in de vorm van een uitgebreid buffet.

Mansion Santa Isabella is door 30 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,20 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Posada del Angel - Cuenca

De Posada del Angel is een eenvoudig maar sfeervol en heel prettig hostal in het centrum van Cuenca. Nette kamers, frisse kleuren en een heel persoonlijke benadering omdat de eigenaars het hotel (meestal) zelf runnen. Voor het diner moet u de stad in, maar het ontbijt wordt geserveerd in een heldere en ruime ontbijtruimte.

Posada del Angel is door 45 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,38 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hostal Macaw - Guayaquil

Hostal Macaw is een net middenklasse hotelletje in een buitenwijk van Guayaquil. Het wordt gerund door een lokale familie. Zeer vriendelijke service en net onderhoud zijn de sleutelwoorden. Het hostal ligt niet op een ideale locatie voor degenen die het centrum willen bezoeken, maar voor degenen die enkel een overnachting nodig hebben is het een prettige en gunstig geprijsde optie.

Hostal Macaw is door 48 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,38 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Individuele rondreis Ecuadors prachtige Andeshoogland met overnachtingen in sfeervolle accommodaties.

 • code EC0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Quito
 • eindpunt Guayaquil

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in eenvoudige nette middenklasse accommodaties.

vervoer
Het vervoer is op basis van privé auto met chauffeur

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is eenvoudig met enkele wandelingen. Wilt u niet wandelen dan zijn er alternatieven.

reisperiode
In verband met bezoeken aan de markten kunt u deze reis het beste starten op een vrijdag.


Let op!
Het is afhankelijk van uw eigen wensen altijd mogelijk het programma ergens in te korten of uit te breiden. Houdt u daarbij echter wel rekening met het feit dat markten slechts op 1 dag in de week plaatsvinden en ook de treinreis niet dagelijks gaat.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • alle transfers volgens programma met privé vervoer
 • excursies volgens programma
 • entrees Cotopaxi NP, Quilotoa en Ingapirca
 • entree Mitad del Mundo en Intiñan
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • optionele excursies
 • overige entrees
 • overige maaltijden
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds