Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Rondreizen > Luxe rondreis Ecuador

Luxe rondreis Ecuador

Van Andes tot Amazone


Het Andesgebergte dat dwars door Ecuador loopt is een erg divers gebied. Dit is de plek waar u de hoogste vulkaan van het land vindt, waar u gemakkelijk in contact komt met de lokale bevolking en koloniale steden bezoekt. Wilt u op een comfortabele manier het Andesgebergte in Ecuador verkennen, dan is dit de reis voor u. Tijdens deze rondreis door de Laan der Vulkanen verblijft u in uitstekende en sfeervolle accommodaties; van oude en nog steeds werkende hacienda's, tot prachtige sfeerhotels middenin het centrum en een luxe spa met een schitterend uitzicht over de omgeving.


DIASHOW

Quito, Plaza San Francisco

Luxe rondreis Ecuador

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Ecuador

Deze rondreis door Ecuador start bij aankomst in Quito, de hoofdstad van Ecuador. U wordt bij de luchthaven opgehaald en naar het hotel in het koloniale centrum van de stad gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag de tijd om deze stad te verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Quito

Deze eerste vrije dag in Ecuador heeft u de gelegenheid voor een bezoek aan Quito. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door UNESCO uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario en het prachtige San Francisco klooster. Ook zijn er verschillende boeiende musea te vinden. Het koloniale centrum is gemakkelijk te voet te verkennen vanuit het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar de jungle

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht voor de vlucht naar Puerto Francisco de Orellana (El Coca). Vanuit hier reist u verder met een gemotoriseerde kano, waarbij u de Napo-rivier een ruime 2 uur afzakt. Bij een kreek, die in de Napo uitmondt, stapt u over in een peddelkano die u in ongeveer 1,5 uur naar de lodge brengt. Tijdens de anderhalf uur durende tocht begeleiden iriserend blauw gekleurde vlinders, zo groot als uw hand (Morpho’s) en felgekleurde ijsvogels uw kanotocht. U wordt aan het einde van de dag door de manager van de lodge ontvangen met een drankje. Deze avond kunt u al een eerste excursie ondernemenen met een zaklamp op zoek gaan naar de nachtelijke bewoners van het woud.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Regenwoudexcursies

Vanuit het Napo Wildlife center kunnen vele excursies worden uitgevoerd. De ochtend-excursies (en dus ook het ontbijt) starten vroeg, omdat het jungle-leven dan op zijn actiefst is en u de grootste kans heeft om bijvoorbeeld apen, agoeti’s of zich opwarmende reptielen te zien. Aangezien NWC omringd is door water, beginnen de meeste excursies met een kano-tocht. De rust die uitgaat van het peddelen wordt enkel verstoord door de ruziënde hoatzins in de bomen langs de waterkant of de brulapen. Met een beetje geluk komt u op het meer één of meerdere reuzenotters tegen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 5 Regenwoudexcursies

NWC heeft op één van haar tochten een 45 meter hoge toren naast een kapokboom gebouwd, met een platform in de boomkroon. Hiermee wordt een prachtig uitzicht gecreëerd over het regenwoud en worden vooral vogelliefhebbers op hun wenken bediend. Indien u geïnteresseerd bent in de lokale bevolking is een bezoek aan delen van het Añangu-dorp mogelijk. In de avond kunt u nogmaals het meer op om op zoek te gaan naar kaaimannen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 6 Ochtendexcursie en terug naar Quito

Na het ontbijt in de lodge wordt u teruggepeddeld naar de Napo-rivier. Maar uw regenwoudexcursie is nog niet afgelopen, er ligt nog een leuke laatste verrassing te wachten. Ter afsluiting van het arrangement wordt nog een bezoek gebracht aan een klei-lick, waar tientallen papegaaien zich verzamelen om mineralen van de rotsen te likken. Daarna vaart u naar Puerto Francisco de Orellana (El Coca) vanwaar u terugvliegt naar Quito, waar u komende nacht weer verblijft.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van Quito naar de omgeving van de Cotopaxi

Vandaag reist u zuidwaarts door de Laan der Vulkanen, met als eerste stop Hacienda Hato Verde, bij Latacunga. Deze bijzondere hacienda is dichtbij het Cotopaxi Nationaal Park gelegen en vanuit de achtertuin kunt u deze vulkaan zelfs bewonderen! De hacienda wordt gerund door Maria en Cesar en u verblijft de komende nachten bij hen, en alle boerderijdieren.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Excursie Cotopaxi Nationaal Park

Grote kans dat u de Cotopaxi vulkaan gisteren al gezien heeft, en vandaag gaat u deze vulkaan van heel dichtbij bekijken. U bezoekt het Cotopaxi Nationaal Park met als eerste stop bij het meer van Limpiopungo. Dit meer is gelegen op 4200 meter hoogte en u gaat hier een korte wandeling maken. Daarna rijdt u naar de, op bijna 4500 meter hoogte gelegen, parkeerplaats op de Cotopaxi vulkaan. Vanuit hier heeft u (bij helder weer) een schitterend uitzicht over het park, de top van de vulkaan en de Laan der Vulkanen.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Excursie Pujilí markt en Laguna Quilotoa

Vanuit Hacienda Hato Verde brengt u vandaag een bezoek aan de prachtige zondagmarkt van Pujilí, een wat minder bekende maar heel karakteristieke hooglandmarkt. U wordt 's ochtends vroeg opgehaald voor de transfer naar Pujilí waar u de rest van de ochtend de tijd heeft om rond te kijken en u tussen de lokale inwoners te begeven. Na het bezoek aan de markt brengt u een bezoek aan het Quilotoa kratermeer. Het water in het Quilotoa kratermeer heeft een groen-blauwe kleur en is rijk aan zwavel en mineralen. Dit komt omdat er geen doorstroming maar alleen verdamping plaatsvindt. U gaat naar dit meer onder leiding van een gids en kunt hier op eigen gelegenheid wat rondkijken en een stukje rond het meer wandelen. Het is ook mogelijk om in de krater af te dalen, wat een pittige wandeling is.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Naar Baños

Vandaag wordt u naar Baños gebracht, een klein dorpje gelegen aan de voet van de actieve Tungurahua vulkaan. De route gaat door verschillende kleine dorpen en langs vele vulkanen. Baños is een erg leuk stadje met verschillende winkeltjes waar traditionele indiaanse waren verkocht worden, zoals wand- en tafelkleden, kleurrijke sjaals en tassen. Daarnaast is het een ideale uitvalbasis voor excursies in de omgeving en dankt Baños zijn populariteit aan de vele thermale baden. U verblijft hier in Luna Runtun, een resort gelegen op de berg boven Baños.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 11 Vrije dag Baños

Deze vrije dag in Baños hoeft u zich niet te vervelen. Natuurlijk kunt u relaxen bij Luna Runtun of slenteren langs de vele winkeltjes, maar u kunt er ook voor kiezen om een actieve dag te hebben. Vanuit het stadje worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals mountainbiketochten, paardrijtochten en wandelingen, die gemakkelijk lokaal te regelen zijn.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 12 Van Baños naar Riobamba

U wordt vandaag naar Riobamba gebracht, een middelgrote hooglandstad aan de voet van Ecuadors hoogste berg; de 6310 meter hoge Chimborazo. Dit is een stad met mooie koloniale gebouwen, vele parken, pleinen en boeiende musea. Vanuit Parque 21 heeft u bij helder weer een fraai uitzicht op de vulkanen rondom de stad; Chimborazo, Carihuairazo, Tungurahua en El Altar.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Excursie Ingapirca en naar Cuenca

De Incaruïnes van Ingapirca zijn de belangrijkste overblijfselen van het Incarijk in Ecuador. De centrale tempel bestaat uit het mooiste Incasteenwerk waarop het gezegde 'geen speld tussen te krijgen' van toepassing is. U bezoekt vandaag dit ruïnecomplex onder begeleiding van een lokale gids vanuit Riobamba. U reist per privé vervoer naar Ingapirca en krijgt daar een rondleiding over het ruïnecomplex. Na afloop van de excursie wordt u naar het hotel in Cuenca gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Cuenca

Vandaag kunt u rustig in uw eigen tempo deze heerlijke koloniale stad verkennen. Slenteren langs de Río Tomebamba, uitrusten op het Plaza de Armas, een bezoek brengen aan de kathedraal of één van de vele musea. Cuenca wordt ook wel een stukje 17e eeuws Spanje onder glas genoemd. Dat is wellicht wat overdreven maar een dagje Cuenca is zeker de moeite waard.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Excursie Cajas National Park

Vroeg in de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een excursie naar het Cajas reservaat. Dit op ongeveer 3500 meter hoogte gelegen natuurgebied toont u de Ecuadoriaanse paramo (natte graslanden boven de boomgrens) op z'n mooist. Ontelbare meren, ronde gletsjerdalen en vaak met mist omgeven pieken bepalen het landschap. De vegetatie is door de overvloedige regenval bijzonder rijk en onze gespecialiseerde gids kan u hier van alles over vertellen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Van Cuenca naar Guayaquil

In de ochtend wordt u van Cuenca naar Guayaquil gebracht, dé havenstad van Ecuador. Tot de grootste attracties van de stad behoren de geheel vernieuwde Malecón en Las Peñas met de Cerro Santa Ana; de enige wijk met houten huisjes die de grote stadsbranden die Guayaquil in het verleden hebben geteisterd heeft overleefd. Een andere attractie is het Parque Bolívar waar grote groene leguanen midden in de stad in de bomen leven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde rondreis

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u ruim op tijd opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hiermee eindigt deze rondreis door Ecuador.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel Patio Andaluz - Quito

Patio Andaluz is zonder twijfel het meest sfeervolle, en het beste middenklasse hotel in het koloniale centrum van Quito. Het hotel heeft een heerlijke ruime (met glas overdekte) patio met daaromheen bogengallerijen. De kamers zijn sober maar stijlvol en de keuken uitstekend. Voor degenen die maar kort in Quito verblijven en toch graag het prachtige koloniale centrum willen verkennen, is dit hotel een uitstekende uitvalsbasis.

Hotel Patio Andaluz is door 98 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,55 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Napo Wildlife Center - Rio Napo

Het Napo Wildlife Center is een van de beste accommodaties van het Ecuadoriaanse Amazonewoud. De lodge ligt in het stroomgebied van de Río Napo, een 667 kilometer lange zijrivier van de Amazone. Napo Wildlife Center bestaat uit 16 cabañas (privéhutten) met een kingsize bed of twee losse bedden, een privé douche met (op verzoek) warm water en een eigen terras met zicht op het voor de lodge gelegen meer. Daarnaast is er een gezellige leeszaal, een cocktail lounge en een restaurant. Bij de lodge hoort ook een 36 meter hoge uitkijktoren van waaruit u wildlife kunt spotten en bij helder weer de besneeuwde toppen van de Andes kunt zien. Het mooie is dat de indiaanse Kichwa Añangu gemeenschap de lodge zelf heeft gebouwd. De Añangu indianen zijn de echte kenners van dit deel van het regenwoud. Zij zijn het die u samen met Engelssprekende Napo gidsen begeleiden tijdens de tochten door de natuur. Dat is elke keer weer een avontuur. Per kano en te voet trekt u er op uit, o.a. naar de fameuze kleilik met honderden papegaaien. Er is een speciaal programma waarbij u iedere dag vooral naar vogels op zoek gaat; het Yasuní Nationaal Park is, met 610 soorten vogels, namelijk een paradijs voor vogelaars. Maar de meeste mensen kiezen voor een 4- of 5-daags programma waarbij alle diersoorten aan bod komen. Zo vindt u hier o.a. apen (waaronder de kleine goudmanteltamarins, maar ook spinapen), reuzenotters, kaaimannen, piranha's, vleermuizen en zeldzame soorten slangen en insecten.

Napo Wildlife Center is door 28 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,82 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hacienda Hato Verde - Cotopaxi

Hacienda Hato Verde is een werkende boerderij. Vanaf de Hacienda heeft u bij helder weer uitzicht op de besneeuwde toppen van de Illinizas en de Cotopaxi. De eigenaars, Maria en Ceasar, doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Het hotel heeft daardoor een zeer persoonlijke en familiaire sfeer. Er zijn 8 zeer netjes verzorgde kamers en verschillende sociale ruimtes. Ook voor overdag zijn er volop mogelijkheden. U kunt meehelpen bij het melken van het vee, wandeltochten maken, mountainbiken, paardrijtochten maken of een bezoek brengen aan één van de vele bezienswaardigheden in de omgeving zoals de donderdagmarkt van Saquisilí en het kratermeer van Quilotoa.

Hacienda Hato Verde is door 49 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Luna Volcán Adventure SPA (voorheen Luna Runtun) - Baños

Als u op een comfortabele manier Baños en omgeving wilt bezoeken, dan is het zeker aan te raden om enkele nachten in hotel Luna Volcán Adventure SPA (voorheen Luna Runtun) te verblijven. Dit complex ligt op de helling, vanwaar u schitterend uitzicht heeft over Baños en de omliggende bergen. Alle gebouwen liggen in een goed verzorgde en grote tuin, zoals de vele slaapkamers, receptie, Café del Cielo en de SPA. Hier kunt u helemaal tot rust komen in de whirlpool of tijdens een massage en achteraf een duik in het zwembad nemen (met het beste uitzicht over Baños) om de dag goed af te sluiten.

Luna Volcán Adventure SPA (voorheen Luna Runtun) is door 5 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,20 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hacienda Abraspungo - Riobamba

Hosteria Abraspungo is een modern hotel met een sfeervolle oude uitstraling, gelegen in de Guano Vallei, enkele kilometers uit het centrum van Riobamba. Het hotel heeft uitstekende kamers waarvan enkele zijn uitgerust met een open haard. Aangenaam en sfeervol op de toch 'frisse' nachten rond dit op 2800 meter hoogte gelegen hotel. Bij het hotel is ook een restaurant en een bar en het is gelegen in een prachtig aangelegde tuin.

Hacienda Abraspungo is door 37 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,62 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Santa Lucia - Cuenca

La Casa de Santa Lucia is een hotel doordrenkt met historie. Het hotel is gevestigd in het huis van Manuel Vega Davila, de gouverneur van de Azuay provincie, die het liet bouwen in 1859. In 1999 is begonnen met een grote 2,5 jaar durende restauratie waarbij het oude huis zoveel mogelijk intact werd gelaten en gelijktijdig werd omgebouwd tot een hotel voorzien van de nodige moderne gemakken. Enkele van de zalen van het oude huis zijn nog in bijna oorspronkelijke staat gebleven en kunnen door de gasten worden gebruikt. La Casa de Santa Lucia ligt in het historische hart van Cuenca en vormt dus een prima uitvalsbasis voor verkenning van deze stad.

Hotel Santa Lucia is door 35 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,46 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Wyndham Guayaquil - Guayaquil

Een luxe en wat zakelijk hotel in Guayaquil. Misschien niet heel sfeervol maar door het comfort en de service een perfect hotel voor bij aankomst of vlak voor u terugvliegt naar huis.

Wyndham Guayaquil is door 28 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,54 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Comfortabele rondreis door het Andesgebergte in Ecuador

 • code EC0023
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Quito
 • eindpunt Guayaquil

accommodatie
Tijdens deze rondreis verblijft u in uitstekende en sfeervolle accommodaties

vervoer
Alle trajecten over land worden op basis van privé auto met chauffeur uitgevoerd. Daarnaast is er één binnenlandse vlucht inbegrepen

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
In verband met het bezoeken van de markten kunt u deze reis het beste starten met aankomst op zaterdagInbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen Napo Wildlife Center op basis van volpension, inclusief excursies
 • overnachtingen Baños op basis van halfpension
 • vluchten Quito - Puerto Francisco de Orellana (El Coca) v.v.
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
 • entree Cotopaxi, Quilotoa, Ingapirca en Cuenca
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds