Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Rondreizen > Familiereis Ecuador

Familiereis Ecuador


Kom in contact met de lokale, indiaanse bevolking op de markt en leer ze echt kennen tijdens de overnachtingen in een gastgezin. Geniet van de prachtige natuur van het Andes gebergte én ga op zoek naar apen in het Cotococha regenwoud. Daarnaast is er ook nog genoeg tijd om een duik te nemen in een zwembad of de Stille Oceaan! Dit alles is gecombineerd in deze speciale familiereis. Gedurende 17 dagen reist u met uw gezin langs de mooiste plekken in dit Zuid-Amerikaanse land.


DIASHOW

Lokale markt bezoeken (foto: Arno Luft)

Familiereis Ecuador

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Ecuador

Na aankomst in Ecuador wordt u bij het vliegveld van Quito opgehaald en naar het hotel gebracht, dat gelegen is in het koloniale centrum van de stad. De rest van de dag kunt u bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Quito

Deze dag kunt u lekker rustig aan doen en Quito verkennen. Het oude koloniale centrum - gelegen aan de voet van de Panecillo - is door UNESCO uitgeroepen tot een werelderfgoed. Tot de belangrijkste attracties van de stad behoren de schitterende barokke kerken zoals El Sagrario en het prachtige San Francisco klooster, waar op het plein vaak duiven te vinden zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursie Cotopaxi N.P.

Vandaag reist u vanuit Quito zuidwaarts door de Laan der Vulkanen. Ongeveer 2 uur ten zuiden van Quito ligt aan de linkerkant van de weg de Cotopaxi vulkaan in het gelijknamige Nationale Park. U maakt hier een korte wandeling over de paramo rond het op 4200 meter hoogte gelegen meer van Limpiopungo. En natuurlijk gaat u de vulkaan van dichterbij bekijken! Met de auto naar de - op bijna 4500 meter hoogte gelegen - parkeerplaats tegen de helling van de vulkaan, met een schitterend uitzicht over de Laan der Vulkanen (bij helder weer!). Hierna rijdt u verder naar uw accommodatie die vlakbij de ingang van het Nationale Park Cotopaxi gesitueerd is.
Overnachting: hacienda op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Excursie lokale markt

Al vroeg in de ochtend vertrekt u naar de lokale markt. Het is afhankelijk van de vertrekdag of u de markt van Zumbahua of Saquisilí bezoekt. Als eerste gaan jullie naar de dierenmarkt. Hier worden vele dieren verhandeld zoals varkens, koeien, lama's en kippen. Daarnaast zijn er verschillende pleinen gevuld met marktkraampjes. Er wordt van alles verkocht, van levensmiddelen als groente en fruit tot de lokale wandkleden en gebreide truien. Na dit bezoek wordt u naar Baños gebracht. Baños is een klein stadje gelegen aan de voet van de actieve Tungurahua vulkaan. De route gaat door verschillende kleine dorpen en langs vele vulkanen. In Baños aangekomen kunt u de rest van de dag op eigen gelegenheid besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag Baños

Baños is een erg leuk stadje met verschillende winkeltjes waar traditionele indiaanse waren verkocht worden, zoals wand- en tafelkleden, kleurrijke sjaals en tassen. Een erg goede plek om souvenirs te kopen. Daarnaast is het een ideale uitvalbasis voor excursies in de omgeving. Vanuit het stadje worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals mountainbiketochten, paardrijtochten en wandelingen, die gemakkelijk lokaal te regelen zijn. Daarnaast dankt Baños z'n populariteit aan de vele thermale baden waar u heerlijk kunt relaxen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar de jungle

Vanuit Baños wordt u naar de Cotococha Lodge gebracht. Deze lodge is gelegen nabij Misahualli, in de bovenstroom van de Río Napo. De lodge is sfeervol, uit lokale materialen opgetrokken en fraai gelegen met prachtige uitzichten over de rivier. De cabañas liggen allen in de prachtige tropische tuin van de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 7 Vrije dag in de jungle

Het programma van de komende dagen kan wisselen en is ter indicatie. Na het ontbijt start de eerste excursie in het regenwoud; een kanotocht over de Río Napo en Río Arajuno. Tijdens deze tocht maakt u een stop bij het Animal Rescue Center waar dieren leven die voorbereid worden op de reïntegratie in het wild. Na de lunch is het tijd voor een verfrissende duik voordat u de Quichua gemeenschap gaat bezoeken. Hier leert u meer over de cultuur en tradities van de Quichua indianen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 8 Vrije dag in de jungle

U maakt vandaag een wandeling door het regenwoud en leert op welke manieren de bewoners het regenwoud gebruiken. Onderweg is er de kans om kleurrijke vogels, insecten en apen te zien. Rond het middaguur luncht u in het woud waarna u terugwandelt naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Naar Papallacta

Vandaag verlaat u de jungle en gaat u naar het op 3300 meter hoogte gelegen Papallacta. Termas de Papallacta is het beste hotel in Papallacta en direct bij het mooiste thermale badencomplex van Ecuador gelegen. De rest van de dag kunt u relaxen in de baden, maar het is ook mogelijk om een wandeling te maken rondom het thermen complex.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Verblijf bij een indiaans gastgezin

Vanuit Papallacta wordt u naar het kantoortje van Runa Tupari in Otavalo gebracht. Zij brengen u vervolgens naar het indiaanse gastgezin waar u de komende 3 nachten verblijft. Tijdens dit verblijf maakt u kennis met het dagelijks leven van een Indiaans gezin.
Overnachting: pension op basis van halfpension

Dag 11 Vrije dag Runa Tupari

De komende twee dagen zijn naar eigen inzicht in te vullen. Zaterdag is marktdag in Otavalo. Het begint 's ochtends al in alle vroegte met de dierenmarkt buiten het dorp. Vanaf een uur of acht stromen ook de pleinen in het stadje vol met handelaren en kopers. De groentemarkt is leuk omdat deze een mooi beeld geeft van het kleurrijke lokale leven, het Plaza de los Ponchos is de beste plek als u op zoek bent naar mooie souvenirs. In overleg met uw gastvrouw is het wellicht ook mogelijk om met haar naar de markt te gaan voor een nog intiemere blik in het lokale leven.
Overnachting: pension op basis van halfpension

Dag 12 Vrije dag Runa Tupari

Deze laatste vrije dag in Runa Tupari is niet vooraf ingevuld met activiteiten. Er zijn echter volop mogelijkheden voor actieve excursies, van paardrijtochten tot mountainbiketochten en wandelingen. Een mooi excursiedoel vlakbij Runa Tupari is het prachtige Cuicocha kratermeer op de flanken van de Cotacachi vulkaan.
Overnachting: pension op basis van halfpension

Dag 13 Naar de kust

Na het laatste ontbijt bij het indiaanse gastgezin wordt u via Otavalo, terug naar Quito gebracht. Vanuit hier vliegt u naar de Ecuadoriaanse kust, waar u de komende 3 nachten verblijft om deze rondreis op een relaxte manier af te sluiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Puerto López

Deze vrije dag kunt u geheel naar eigen inzien besteden. Een leuke tip is om 's ochtends vroeg of rond 16.00 uur 's middags richting de haven te gaan, om te zien hoe de lokale vissers hun buit binnen halen. Grote kans dat u ziet hoe een meter grote merlijn binnen wordt gehaald. Vergeet vooral niet om hier mininaal een keer de heerlijke dagverse vis te proberen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om lekker te relaxen aan het palmenstrand tegenover het hotel. Ook kunt u een bezoek brengen aan het strand van Los Frailes, gelegen in het Machalilla Nationaal Park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Boottocht Isla de la Plata

In ongeveer 2 uur vaart u naar Isla de la Plata en onderweg is er kans om een bultrugwalvis voorbij te zien zwemmen. Tijdens wandelingen op het eiland zijn er veel dieren van dichbij te zien. Populaire dieren die op het eiland leven zijn de blauwvoetgent, de nazca gent, de Galápagos albatros, de fregatvogel, zeeleeuwen en nog veel meer dieren. Dat verklaart waarom Isla de la Plata ook wel de 'Poor mans Galápagos' wordt genoemd. Na afloop van de wandeling kunt u gaan snorkelen voordat de boot terugvaart naar het vasteland.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Naar Guayaquil

U verlaat vandaag de kust en reist in ongeveer 3 uur gedeeltelijk langs de kust zuidwaarts richting Guayaquil, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Guayaquil is de havenstad van Ecuador en tot de grootste attracties behoren de geheel vernieuwde Malecón en Las Peñas met de Cerro Santa Ana; de enige wijk met houten huisjes die de grote stadsbranden, die Guayaquil in het verleden hebben geteisterd, heeft overleefd. Een andere attractie is het Parque Bolívar, waar grote groene leguanen midden in de stad in de bomen leven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de rondreis

Ruim op tijd wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hier eindigt deze familiereis door Ecuador.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel San Francisco de Quito - Quito

Een kleinschalig, centraal gelegen hotel in het oude centrum van Quito. De verschillende verdiepingen, doorgangen, trappen en terrasjes geven de accommodatie een knusse sfeer. Een échte uitblinker is het dakterras, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Hotel San Francisco de Quito is door 54 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,67 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Cuello de la Luna - Cotopaxi

Hosteria Cuello de la Luna ligt nabij de ingang van het Cotopaxi N.P. De hosteria heeft zowel tweepersoonskamers met eigen sanitiare voorzieningen en een open haard als enkele slaapzalen. Het is een gezellige en gemoedelijke middenklasse accommodatie. Groot voordeel van het hotel is dat het op slechts 4 kilometer van de hoofdingang van het Cotopaxi N.P. is gelegen.

Hosteria Cuello de la Luna is door 22 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,41 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Posada del Arte - Baños

Gezellig hostal aan de rand van het centrum van Baños. Het restaurant en de lounge ogen door het rijke kleurgebruik ronduit vrolijk. Ook de kamers ogen helder en fris. Zoals eigenlijk alle hotels in Baños kan ook Posada del Arte helpen bij het boeken van de verschillende tours die in de omgeving van Baños kunnen worden gemaakt. Posada del Arte heeft ook een – deels overdekt – dakterras.

Posada del Arte is door 35 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,43 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Cotococha Lodge - Ahuano

De Cotococha Lodge bestaat uit 17 traditioneel gebouwde bungalows in de omgeving van Ahuano in het Upper Napo gebied van Ecuador. Alle bungalows hebben eigen sanitaire voorzieningen en een veranda vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het Cotococha meer. De lodge heeft daarnaast een bar, lounge en restaurant als sfeervolle openbare ruimten.

Cotococha Lodge is door 4 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Hotel Termas de Papallacta - Papallacta

Het hotel Termas de Papallacta is gekoppeld aan het mooiste thermale badencomplex van Ecuador gelegen op ongeveer 2 uur rijden ten oosten van Quito. Het hotel heeft uitstekende kamers rondom een aantal kleinere thermale baden die alleen voor gasten van het hotel zijn gereserveerd. 's Nachts met een glaasje wijn genieten van de schitterende sterrenhemel in een thermaal bad terwijl het buiten rond het vriespunt is. Een ideale plek voor een ontspannen start of einde van een reis.

Hotel Termas de Papallacta is door 24 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Indiaans gastgezin - Cotacachi

Indien u bij een indiaanse gastgezin van het Runa Tupari project overnacht slaapt u bij een familie aan huis. Soms is dit in een speciaal ingerichte kamer in het huis soms in een klein speciaal voor dit doel gebouwd huisje. Alle kamers zijn echter altijd voorzien van eigen sanitair en soms ook nog van een gezellige open haard. De maaltijden worden gemaakt door het gastgezin en meestal ook gezamenlijk gebruikt. Omdat ieder gastgezin slechts beperkte capaciteit heeft worden grotere reisgezelschappen altijd over verschillende adressen verdeeld.

Indiaans gastgezin is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,44 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Mandala - Puerto López

Hosteria Mandala is een eenvoudige maar zeer prettige accommodatie aan de noordrand van Puerto López, net een beetje uit het drukke centrum. U overnacht hier in kleine huisjes (17 in totaal) die verspreid liggen in een grote en echt prachtige tuin. Het hotel heeft geen zwembad maar ligt wel direct aan een mooi palmenstrand. Als algemene ruimtes heeft het hotel een prachtige lounge, een overkapping met hangmatten en een restaurant. Kamers zijn mooi en netjes onderhouden, voorzien van muskietennetten maar geen ventilator of airco. De kamers hebben echter een vrij open structuur en zijn daardoor toch fris.

Hosteria Mandala is door 8 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,63 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hostal Macaw - Guayaquil

Hostal Macaw is een net middenklasse hotelletje in een buitenwijk van Guayaquil. Het wordt gerund door een lokale familie. Zeer vriendelijke service en net onderhoud zijn de sleutelwoorden. Het hostal ligt niet op een ideale locatie voor degenen die het centrum willen bezoeken, maar voor degenen die enkel een overnachting nodig hebben is het een prettige en gunstig geprijsde optie.

Hostal Macaw is door 48 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,38 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

17-daagse familiereis door het hoogland en de jungle van Ecuador met afsluiting aan het strand

 • code EC0025
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Quito

prijstoelichting
De prijs per persoon is gebaseerd op de rondreis met 2 volwassenen met 2 kinderen.

accommodatie
U verblijft in goede sfeerhotels, een jungle lodge en bij een indiaans gastgezin

vervoer
Tijdens deze familiereis maakt u een binnenlandse vluchten en reist u op basis van privé vervoer met chauffeur.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
In verband met het bezoek aan de lokale markt, dient deze reis te starten op een maandag of woensdag.


Let op!
Deze reis kan goed verlengd worden met een bezoek aan de zuidelijke Andes tussen Baños en Cuenca, of met een bezoek aan de Galapagos Eilanden.


Inbegrepen
 • binnenlandse vlucht
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen Cotococha Lodge op basis van volpension inclusief excursies
 • overnachtingen Runa Tupari op basis van halfpension
 • privé vervoer volgens programma
 • excursie Cotopaxi N.P., lokale markt en Isla de la Plata
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds