Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Regenwoud > Regenwoudlodge Ecuador

Regenwoudlodge Ecuador

Sacha Lodge


De Sacha Lodge is één van Ecuadors beste regenwoudlodges, gelegen in het gebied van de Lower Napo en grenzend aan het Yasuni N.P. De lodge is gelegen aan het Pilchicocha meer en beschikt over 26 sobere maar nette kamers, allemaal voorzien van muskietengaas en eigen douche / toilet. Boven het hoofdgebouw is en soort look-out gebouwd met een goed uitzicht over Laguna Pilchicocha. Door z'n spectaculaire, hoog boven het woud uitstekende Canopy walkway is Sacha Lodge een uitstekende locatie voor vogelaars.


DIASHOW

Sacha Lodge (foto: Arno Luft)

Regenwoudlodge Ecuador

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start regenwoudexcursie Sacha Lodge

Een ongeveer 50 minuten durende vlucht brengt u vandaag vanuit Quito naar Coca in het Amazonelaagland van Ecuador. Hier stapt u aan boord van een kano die u in ongeveer 2 uur naar de Sacha Lodge brengt, waarbij u het laatste gedeelte over plankieren loopt en per peddelkano vervoerd wordt. Deze lodge is gelegen op de zuidoever van de Rio Napo in een gebied wat grenst aan het Yasuni National Park. De regenwouden in dit nationale park behoren tot de meest bijzondere en meest soortenrijke van Ecuador.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Excursies Sacha Lodge

Vanuit de Sacha Lodge zijn diverse (niet al te zware) wandelpaden door de jungle te volgen onder leiding van deskundige gidsen. De ochtendexcursies beginnen vroeg: zonsopkomst is nu eenmaal de ideale tijd om de activiteiten in het regenwoud waar te nemen. U kunt dan bijvoorbeeld naar Sacha’s Boomkroonpad: een unieke constructie van een drietal torens met hangbruggen ertussen op hoogte van de boomkronen. Van hieruit heeft u een prima zicht op het vogel- en andere leven in de boomkronen. Ook de rest van de dag worden excursies georganiseerd zoals wandelingen en boottochtjes over het nabijgelegen meer.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Excursies Sacha Lodge

Vandaag en morgen kunt u nog besteden aan een verkenning van het regenwoud rond de Sacha Lodge. U kunt de ochtend gebruiken voor een birdwatching sessie vanaf het boomkroonpad, maar er lopen rond de lodge natuurlijk ook verschillende trails over de woudbodem. Op het terrein is ook een mooie vlinderkas ingericht, waar meer dan 40 lokale soorten worden gekweekt en waar onderzoek wordt verricht. In de uitvliegruimte kunt u de kleurenpracht in alle rust bewonderen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Terugkeer naar Quito

Vanuit de Sacha Lodge reist u vandaag terug naar Coca en vliegt u vervolgens terug naar Quito. Daar eindigt dit arrangement


Accommodaties in deze reis


Sacha Lodge - Rio Napo

De Sacha Lodge is één van Ecuadors beste regenwoudlodges gelegen in het gebied van de Lower Napo. De Lodge is gelegen aan het Pilchicocha meer en beschikt over 26 sobere maar nette kamers, allemaal voorzien van muskietengaas en eigen douche / toilet. Boven het hoofdgebouw is en soort look-out gebouwd met een goed uitzicht over Laguna Pilchicocha. Door z'n spectaculaire hoog boven het woud uitstekende Canopy walkway is Sacha Lodge een uitstekende locatie voor vogelaars.

Sacha Lodge is door 11 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,73 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Excursie naar een van de beste regenwoudlodges voor vogelaars in Ecuador

 • code EC0014
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Coca

accommodatie
De lodge heeft rustieke maar nette kamers met muskietengaas en eigen sanitair

vervoer
De tocht van Coca naar de lodge en de excursies vinden grotendeels plaats per gemotoriseerde kano

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen
 • vluchten Quito - Coca v.v.
 • drie overnachtingen in de Sacha Lodge
 • maaltijden op basis van volpension
 • alle excursies volgens programma
 • transfers tussen de lodge en Coca
Niet inbegrepen
 • entree klei lik
 • fooien
 • drankjes
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds