Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Regenwoud > Napo Wildlife Center regenwoud

Napo Wildlife Center regenwoud


Het Napo Wildlife Center (NWC) is een kleinschalig samenwerkingsproject tussen de lokale Añangu indianen en een Ecuadoriaanse natuurbeschermingsorganisatie (EcoEcuador). Alle excursies vanuit deze sfeervolle regenwoudlodge, worden begeleid door twee gidsen: een (vaak in Quito) opgeleide natuurkenner en een lokale Quichua gids. Het is een kleine lodge (tien cabañas), met grote nadruk op een persoonlijke benadering en alle excursies vinden plaats in kleine groepjes. De cabañas zijn zeer ruim en luxe opgezet. Het Napo Wildlife Center ligt aan de Añangu Laguna in het Yasuni National Park. In het park mag geen gemotoriseerd vervoer worden gebruikt, om te voorkomen dat de natuur wordt verstoord, en dus wordt alles middels gepeddelde kano’s vervoerd.


DIASHOW

Papegaaien kleilik langs de Rio Napo (foto: Arno Luft)

Napo Wildlife Center regenwoud

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar het Napo Wildlife Center

U wordt vanuit Coca opgehaald met een gemotoriseerde kano, waarbij u de Napo-rivier gedurende 2 uur afzakt. Bij een kreek, die in de Napo uitmondt, stapt u over in een peddelkano die u in ongeveer 1,5 uur naar de lodge brengt. Tijdens deze tocht begeleiden iriserend blauw gekleurde vlinders, zo groot als uw hand (Morpho’s) en felgekleurde ijsvogels uw kanotocht. U wordt aan het einde van de dag door de manager van de lodge ontvangen met een drankje. Deze avond kunt u al een eerste excursie ondernemen en met een zaklamp op zoek gaan naar de nachtelijke bewoners van het woud.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Regenwoudexcursies Napo Wildlife Center

Vanuit het Napo Wildlife Center kunnen vele excursies worden uitgevoerd. De ochtendexcursies (en dus ook het ontbijt) starten vroeg, omdat het jungleleven dan op zijn actiefst is en u de grootste kans heeft om bijvoorbeeld apen, agoeti’s of zich opwarmende reptielen te zien. Aangezien NWC omringd is door water, beginnen de meeste excursies met een kanotocht. De rust die uitgaat van het peddelen wordt enkel verstoord door de ruziënde hoatzins in de bomen langs de waterkant of de brulapen. Met een beetje geluk komt u op het meer één of meerdere reuzenotters tegen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Regenwoudexcursies Napo Wildlife Center

NWC heeft op één van haar tochten een 45 meter hoge toren naast een kapokboom gebouwd, met een platform in de boomkroon. Hiermee wordt een prachtig uitzicht gecreëerd over het regenwoud en worden vooral vogelliefhebbers op hun wenken bediend. Indien u geïnteresseerd bent in de lokale bevolking is een bezoek aan delen van het Añangudorp mogelijk. In de avond kunt u nogmaals het meer op om op zoek te gaan naar kaaimannen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Ochtendexcursie en einde van het arrangement

Na het ontbijt in de lodge wordt u teruggepeddeld naar de Naporivier. Maar uw regenwoudexcursie is nog niet afgelopen, er ligt nog een leuke laatste verrassing te wachten. Ter afsluiting van het arrangement wordt nog een bezoek gebracht aan een klei-lik, waar tientallen papegaaien zich verzamelen om mineralen van de rotsen te likken. Daarna vaart u naar Coca waar dit arrangement eindigt.


Speciale opmerking

Alleenreizenden

De genoemde prijs geldt bij een reis vanaf 2 personen. Het is ook mogelijk om als alleenreizende dit arrangement te kiezen, de vanafprijs ligt dan hoger. Prijs aangepast op 9-4-2024Accommodaties in deze reis


Napo Wildlife Center - Rio Napo

Het Napo Wildlife Center is een van de beste accommodaties van het Ecuadoriaanse Amazonewoud. De lodge ligt in het stroomgebied van de Río Napo, een 667 kilometer lange zijrivier van de Amazone. Napo Wildlife Center bestaat uit 16 cabañas (privéhutten) met een kingsize bed of twee losse bedden, een privé douche met (op verzoek) warm water en een eigen terras met zicht op het voor de lodge gelegen meer. Daarnaast is er een gezellige leeszaal, een cocktail lounge en een restaurant. Bij de lodge hoort ook een 36 meter hoge uitkijktoren van waaruit u wildlife kunt spotten en bij helder weer de besneeuwde toppen van de Andes kunt zien. Het mooie is dat de indiaanse Kichwa Añangu gemeenschap de lodge zelf heeft gebouwd. De Añangu indianen zijn de echte kenners van dit deel van het regenwoud. Zij zijn het die u samen met Engelssprekende Napo gidsen begeleiden tijdens de tochten door de natuur. Dat is elke keer weer een avontuur. Per kano en te voet trekt u er op uit, o.a. naar de fameuze kleilik met honderden papegaaien. Er is een speciaal programma waarbij u iedere dag vooral naar vogels op zoek gaat; het Yasuní Nationaal Park is, met 610 soorten vogels, namelijk een paradijs voor vogelaars. Maar de meeste mensen kiezen voor een 4- of 5-daags programma waarbij alle diersoorten aan bod komen. Zo vindt u hier o.a. apen (waaronder de kleine goudmanteltamarins, maar ook spinapen), reuzenotters, kaaimannen, piranha's, vleermuizen en zeldzame soorten slangen en insecten.

Napo Wildlife Center is door 28 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,82 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Regenwoudtocht naar het Napo Wildlife Center Ecuador's beste regenwoudlodge

 • code EC0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Coca

accommodatie
U overnacht in rustieke en nette tweepersoons cabañas.

vervoer
U reist per boot van Coca naar de lodge en terug.

reisgezelschap
Individueel. De excursies vanuit de lodge vinden plaats in kleine internationale groepjes.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in het NWC
 • maaltijden op basis van volpension
 • alle excursies volgens programma
 • transfers tussen de lodge en Coca
 • vluchten Quito - Coca v.v.
Niet inbegrepen
 • entree clay lick (USD 25)
 • drankjes in de lodge
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds