Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Regenwoud > Regenwoudtour naar Cuyabeno

Regenwoudtour naar Cuyabeno


Cuyabeno is een wildreservaat in het noordoosten van Ecuador. Het reservaat omvat meer dan 600.000 hectare overstroomde wouden. Een groot deel van het gebied bestaat uit primair regenwoud. De grote attractie van Cuyabeno is de afwisseling tussen fraai primair regenwoud en de prachtige open landschappen rond een aantal grote meren met de karakteristieke Macrolobium bomen. Het park heeft daarnaast een rijke fauna bestaand uit ondermeer zoetwater dolfijnen, kaaimannen, apen, anaconda’s, toekans, etc. Tijdens dit arrangement bezoekt u Cuyabeno in een internationale groep vanuit de lodge.


DIASHOW

Zonsondergang op de meren van Cuyabeno (foto: Arno Luft)

Regenwoudtour naar Cuyabeno

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start verblijf Cuyabeno

Uw verblijf in het regenwoud start in Lago Agrio, vanwaar u in ongeveer 2 uur over land naar het boothuis reist. Hier stapt u in de boot die u in zo'n 2 tot 2 1/2 uur naar de lodge in het Cuyabeno National Park brengt. Gedurende deze boottocht kunt u al genieten van het prachtige woud op de oevers en speuren naar dieren als apen, papegaaien, capibara's, anaconda's en talloze vogelsoorten. 's Avonds maakt u een avondwandeling en gaat u op zoek naar de nachtactieve dieren in het woud.
Overnachting: lodge op basis van volpension inclusief excursies

Dag 2 Excursies in het regenwoud van Cuyabeno

Vandaag brengt u een bezoek aan de lokale inwoners van het Cuyabeno regenwoud. Na ongeveer 2 uur varen over de Río Cuyabeno komt u aan bij een lokale gemeenschap van Siona indianen. Zij zullen u vertellen over de gebruiken, tradities en het dagelijks leven in de gemeenschap. Na de lokale lunch brengt u een bezoek aan een sjamaan. Is hij thuis dan zal hij vertellen over de natuurmedicijnen die hij gebruikt en hoe hij mensen geneest. Is hij er niet, dan maakt u nog een wandeling door het woud. Tijdens de boottocht terug naar de lodge kunt u o.a. vogels, apen, slangen, roze dolfijnen en schildpadden spotten. 's Avonds kunt u een kaaimanexcursie per boot maken.
Overnachting: lodge op basis van volpension inclusief excursies

Dag 3 Excursies in het regenwoud van Cuyabeno

Na het ontbijt maakt u een 2 tot 5 uur durende wandeling onder leiding van een lokale gids die vertelt over de planten en bomen die u onderweg ziet. En natuurlijk heeft u de kans op het zien van wildlife in het park. Na de lunch verkent u per boot de Big Lagoon en omgeving. U krijgt de tijd om te genieten van dit gebied, te gaan zwemmen en u kunt zelfs piranha vissen. Na de prachtige zonsondergang vaart u terug naar de lodge voor uw laatste overnachting in de Ecuadoriaanse jungle.
Overnachting: lodge op basis van volpension inclusief excursies

Dag 4 Terugkeer naar Quito

Deze laatste dag in de jungle staat u vroeg op en maakt u de reis terug naar Lago Agrio waar uw verblijf in het Ecuadoraans regenwoud eindigt.


Accommodaties in deze reis


Siona Lodge - Cuyabeno

De Siona Lodge is een kleinschallige accommodatie met in totaal 10 bungalows, gelegen in het Cuyabeno gebied in het Amazone regenwoud. De ligging aan Laguna Grande is perfect voor het zien van de zonsopkomst en zonsondergang. De accommodatie blinkt uit in persoonlijke aandacht. Zoals in alle lodges in het regenwoud zijn de gidsen kundig en iedereen draagt een steentje bij aan een voor u geweldige jungle ervaring!

Siona Lodge is door 12 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Regenwoudexcursie in een lodge naar Ecuadors mooiste regenwoud.

 • code EC0008
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 1
 • startpunt Quito

accommodatie
U overnacht in 2-persoons hutjes met eigen sanitair.

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar


Let op!
Het is ook mogelijk een 5-daags programma te doen.


Inbegrepen
 • overnachtingen in een lodge op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
Niet inbegrepen
 • vluchten Quito - Lago Agrio v.v.
 • entree Cuyabeno (USD 20)
 • drankjes in de lodge
 • persoonlijke uitgaven, fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds