Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Ecuador > Regenwoud > Anakonda Amazon Cruise

Anakonda Amazon Cruise


De Anakonda Amazone cruise is een van de meest unieke manieren om de jungle te verkennen. U maakt een fascinerende reis door een gebied dat wereldwijd enorm tot de verbeelding spreekt. Alleen al in het Parque Nacional Yasuní, waar u met de boot doorheen vaart, leven 565 verschillende soorten vogels en 180 verschillende soorten reptielen. Op een zonnige dag ziet u honderden papegaaien aan de kleiwand likken. De Anakonda Amazon River Cruise is een 5* boetiekhotel met 14 Standaard Suites en 4 Deluxe Suites (met privé balkon); op het zonnedek bevinden zich twee bubbelbaden. Het is het enige luxe schip op de Amazonerivier in Ecuador. U verblijft niet alleen aan boord, maar gaat ook regelmatig aan land. Het vervoer van de Anakonda naar de vaste oever geschiedt per kano. U maakt wandelingen door het primaire regenwoud met een Engelssprekende natuurgids en een lokale gids.


DIASHOW

De Anakonda op de Rio Napo (foto: Arno Luft)

Anakonda Amazon Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

In Quito neemt u een korte vlucht van 30 minuten naar het stadje Puerto Francisco de Orellana (El Coca). Na aankomst heeft u een transfer naar de haven van de Napo-rivier waar u aan boord gaat van een gemotoriseerde kano. Nadat u, na ongeveer een uur, aan boord bent gegaan van de M/V Anakonda, vaart u stroomafwaarts over de Tiputini rivier en ontdekt u het Yasuní Nationaal Park. Tijdens zonsondergang kunt u een wandeling maken en zo veel wildlife ontdekken. U verblijft aan boord op basis van volpension, waarbij alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2 Pañacocha meer

Vandaag bereikt u het leefgebied van o.a. roze rivierdolfijnen en doodshoofdaapjes. In de Pañayacu rivierdelta kunt u een kanotocht maken; de rivieren en meren zijn de perfecte habitat voor piranha's, arawana-vissen en witte kaaimannen. U kunt, als u dapper bent, een verfrissende duik nemen in het Pañacocha-meer (Piranha-meer) waarna een heerlijke barbecue-lunch wacht. In de middag zult u via smalle paadjes op verkenning gaan, waarna u weer aan boord gaat voor het avondeten. Er wordt door een van de gidsen een presentatie gegeven over het programma van de volgende dag.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 Papegaaien kleilik

Na het ontbijt, als het weer een beetje meezit, krijgt u de kans om een heel bijzonder natuurlijk fenomeen te bewonderen: de spectaculaire papegaaien kleilik. Deze unieke kleiwanden zitten boordevol belangrijke mineralen voor papagaaien en parkieten. Hierna bezoekt u de Sani Warmi gemeenschap; een groepje lokale vrouwen zal vertellen over de tradities, de lokale keuken en het dagelijks leven. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de manier van leven in de Amazone. Eenmaal terug op de boot kunt u gaan lunchen, terwijl u naar Puerto Pedro vaart waar u, vlak voor zonsondergang, een uitzichttoren zult bezoeken. Ook brengt u een bezoek aan het Yakukawsay Kichwa Interpretation Center. De dag sluit u af met een prachtige wandeling door het woud.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 Einde cruise en terug naar Quito

Voor zonsopkomst vaart u naar Itaya. Hier gaat u van boord en wordt u per gemotoriseerde kano naar Puerto Francisco de Orellana gebracht (1 uur varen). Vanuit Puerto Francisco de Orellana vliegt u weer terug naar Quito.

Algemene informatie

Een 4-daagse Amazone regenwoud excursie op de luxe cruiseboot M/V Anakonda.

 • code EC0032
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 4
 • startpunt Quito

accommodatie
U overnacht in een luxe tweepersoons Standaard Suite; een upgrade naar een tweepersoons Deluxe Suite is mogelijk.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
het hele jaar doorInbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • onbeperkt gebotteld water
Niet inbegrepen
 • overige drankjes aan boord
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds