Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

CO2 uitstoot en klimaatverandering

De uitstoot van schadelijke broeikasgassen, waaronder CO2, draagt bij aan opwarming van de aarde en klimaatverandering. De hoeveelheid CO2-uitstoot jaarlijks toe met alle negatieve gevolden van dien. Om de toekomst van de komende generaties de kunnen waarborgen, is het noodzakelijk om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen.


Ook door reizen komt CO2 uitstoot vrij en reizen is dus belastend voor het milieu. De gemiddelde reis heeft een uitstoot van 2,2 ton CO2 per persoon. Dat is vergelijkbaar met:
  • 10.000 km autorijden
  • Een half zwembad gevuld met CO2-gas


Wat is CO2 compensatie ?


Om de impact van de CO2-uitstoot zo klein mogelijk te maken, wordt er gezorgd dat een hoeveelheid CO2 gelijk aan de uitstoot van de reis elders op de wereld wordt voorkomen. Dit wordt gedaan door verschillende klimaatprojecten. Wij bieden u de mogelijkheid om uw CO2 uitstoot te compenseren via de organisatie Trees for All.

Trees for All


Trees for All biedt u de mogelijkheid de CO2 die wordt uitgestoten tijdens uw vliegreis te compenseren door er middels projecten voor te zorgen dat elders de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Trees for All heeft hiervoor talloze klimaatprojecten ontwikkeld. Sommige van deze projecten bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika maar er zijn ook natuurprojecten veel dichterbij huis. Meer informatie over Trees for all en hun projecten vindt u op hun website: www.treesforall.nl.


Wilt u zelf uw CO2 uitstoot van uw reis compenseren dan kun u dit doen op de website van Trees for All via de volgende link: compenseer uw vliegreis.


De projecten die Trees for All ontwikkelt, zorgen dus voor minder CO2-uitstoot en daardoor minder klimaatverandering. Daarnaast worden sommige duurzaamheidsdoelen, de SGD, opgesteld door de Verenigde Naties, ook ondersteund door deze projecten. CO2-compensatie door deze projecten is dus goed voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds