Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
 

Beschrijving South Pole


South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2006 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 250 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en NGO’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com.CO2 uitstoot en klimaatverandering

De uitstoot van schadelijke broeikasgassen, waaronder CO2, draagt bij aan opwarming van de aarde en klimaatverandering. De hoeveelheid CO2-uitstoot jaarlijks toe met alle negatieve gevolden van dien. Om de toekomst van de komende generaties de kunnen waarborgen, is het noodzakelijk om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen.

Ook door reizen komt CO2 uitstoot vrij en reizen is dus belastend voor het milieu. De gemiddelde reis heeft een uitstoot van 2,2 ton CO2 per persoon. Dat is vergelijkbaar met:
• 10.000 km autorijden
• Een half zwembad gevuld met CO2-gas

Wat is CO2 compensatie ?

Om de impact van de CO2-uitstoot zo klein mogelijk te maken, wordt er gezorgd dat een hoeveelheid CO2 gelijk aan de uitstoot van de reis elders op de wereld wordt voorkomen. Dit wordt gedaan door verschillende klimaatprojecten. Alle projecten zijn gecertificeerd door de internationale Gold Standard (GS), onderdeel van de Verenigde Naties. Dat betekent dat de projecten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en GS levert een garantie dat de projecten daadwerkelijk de uitstoot verminderen. De projecten worden uitgevoerd onder leiding van de organisatie South Pole. Onder het kopje 'Klimaat projecten' vindt u meer informatie betreffende de klimaatprojecten die de CO2-compensatie ten uitvoer brengen.

De projecten die South Pole ontwikkelt, zorgen dus voor minder CO2-uitstoot en daardoor minder klimaatverandering. Daarnaast worden sommige duurzaamheidsdoelen, de SGD, opgesteld door de Verenigde Naties, ook ondersteund door deze projecten. CO2-compensatie door deze projecten is dus goed voor het klimaat én voor de lokale bevolking.ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds