Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Cuenca - Ecuador


hoogteligging: 2550 m.
aantal inwoners: 331.000


Foto van de Cuenca

Cuenca is de op twee na grootste stad van Ecuador en hoofdstad van de provincie Azuay. Ondanks de ruim 300.000 inwoners heb je geen moment het gevoel in een grote stad te lopen. Cuenca ligt midden in een prachtig groen bergland en wordt doorsneden door de kabbelende Tomebamba rivier. De schrijver Albert H. Franklin schreef in zijn boek 'Ecuador' over de stad: "Cuenca is barok, niet alleen in architectuur, kunst en literatuur maar diep van binnen. Cuenca is zeventiende eeuws Spanje onder een glazen stolp."
De sfeer van de stad strekt zich ook uit tot in de toeristische sector en Cuenca heeft dan ook een prachtige selectie aan hotels waaronder enkele buitengewoon sfeervolle boutique hotels. Vanuit de stad kunnen excursies worden gemaakt naar de Inca-ruïnes van Ingapirca, naar de paramo's van het Cajas Nationaal Park, naar de thermale baden van Baños of naar de nabijgelegen kunstnijverheidsdorpjes Gualaceo, Chordeleg en SígSig.


Klimaat Cuenca

 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds