Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Karen en Jannie - Costa Rica
...mijn moeder en ik hebben echt genoten.

Annigje Sikma - Costa Rica
ik wilde u nog even laten weten dat wij een prachtige vakantie hebben gehad!

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Costa Rica > Rondreizen > Rondreis Costa Rica highlights

Rondreis Costa Rica highlights

Pura Vida


Deze individuele reis voert u in slechts twee weken langs de bekendste highlights van Costa Rica. U kunt de Arenal vulkaan zien, wandelingen of paardrijtochten maken in de savannen en door de bossen van Rincón de la Vieja, speuren naar kolibries en andere vogels in Monteverde en tot slot kunt u een paar dagen heerlijk relaxen op de prachtige, met regenwoud omzoomde stranden van Manuel Antonio. Voor degenen die op zoek zijn naar een goede en algemene kennismaking met Costa Rica is "Pura Vida" een perfecte reis.


DIASHOW

Roodoogboomkikker (foto: Arno Luft)

Rondreis Costa Rica highlights

Waarom deze reis?

 • Een compleet beeld van het land met z'n ongerepte natuur: regenwouden, vulkanen, savannes, witte stranden en nevelwouden.
 • U kunt rondreizen door Costa Rica per huurauto en ter plaatse stoppen waar u wilt en volledig uw eigen dagindeling bepalen.
 • Kleinschalige en gezellige middenklasse hotels; veelal gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving.
 • Autohuur inclusief een full cover verzekering en het gebruik van een gps voor een onbezorgde individuele vakantie.

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst San José en transfer naar het hotel

Bij aankomst in Costa Rica wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer van het vliegveld naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Horquetas de Sarapiquí

's Ochtends wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd. Vervolgens reist u in ongeveer 3 uur van San José naar de haciënda in de omgeving van Horquetas de Sarapiqui, gelegen aan de voet van het Braulio Carrillo Nationaal Park. In de omgeving zijn vele prachtige bloemen en dieren te zien zoals aardbeigifkikkers, gouden gifkikkers, helmbasilisken, rivierschildpadden, leguanen, etc.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar La Fortuna en de Arenal vulkaan

U reist vandaag naar de meest actieve vulkaan van Costa Rica; de vulkaan Arenal. De Arenal was al sinds 1968 bijna continu in eruptie en daarmee een van de actiefste vulkanen van Latijns-Amerika. Tegenwoordig slaapt de vulkaan, maar nog steeds is deze omgeving prachtig voor een bezoek.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Optionele excursies Arenal en La Fortuna

U kunt de hele dag gebruiken om de omgeving van de Arenal en het nabijgelegen stuwmeer te verkennen. In de omgeving liggen mooie watervallen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het thermale badencentrum Tabacon aan de voet van de vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Optionele excursie Caño Negro vogelreservaat

Een boeiende optie voor deze dag is een bezoek aan het Caño Negro vogelreservaat. Caño Negro is een wetlandgebied rond een groot meer met een enorme rijkdom aan vogels. Tijdens een boottocht door dit park ziet u vaak grote aantallen watervogels zoals reigers, ooievaars, aalscholvers, ijsvogels, slangenhalsvogels en de (in Costa Rica zeldzame) jabiru ooievaar. Andere dieren die ook vaak worden gespot zijn kaaimannen, leguanen en apen. U kunt de excursies door het park eenvoudig bij de hotels in La Fortuna. Ook kunt u met de auto naar Caño Negro rijden (ongeveer 2 uur rijden) en hier een boottochtje regelen voor een excursie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van La Fortuna naar Rincón de la Vieja

De rit van La Fortuna naar Rincón de la Vieja is een van de langste van de reis. We adviseren u dan ook om er maar rustig de tijd voor te nemen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Optionele excursies Rincón de la Vieja

De omgeving rond de Rincón de la Vieja nodigt uit tot stevige wandelingen of tochten te paard. Een plek die u zeker niet mag overslaan is Las Pailas. Bij deze in het bos gelegen plek treedt de warmte van de vulkaan naar buiten in de vorm van pruttelende modderpotten, sissende fumarolen en andere verschijnselen. Ook is het mogelijk een tocht te maken naar de 'Blue Lagoon'; een prachtig helderblauw bergmeer met een grote waterval waar het heerlijk zwemmen is.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Rincón de la Vieja naar Monteverde

Vanuit Rincón de la Vieja reist u naar Monteverde. Het voormalige quakerdorp heeft zich de laatste decennia snel ontwikkeld als een natuurreisdoel waar van alles te doen is. Vooral bij vogelaars is het Monteverde nevelwoud een begrip, omdat hier zeldzame nevelwoudvogels als de three-wattled bellbird en de quetzal (de heilige vogel van de Azteken) te zien zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Optionele excursies Monteverde / Santa Elena

Op uw eerste vrije dag kunt u een bezoek brengen aan het Monteverde of Santa Elena nevelwoud. Deze bossen staan bekend vanwege de grote aantallen bijzondere vogels waaronder de klokvogel en de quetzal. Daarnaast zijn er ook vele kunstgalerieën, een vlindertuin, hiking trails en andere activiteiten mogelijk.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Optionele excursies Monteverde / Santa Elena

Santa Elena biedt vele attracties maar één van de mooiste is toch wel de skywalk van het Santa Elena reservaat. Hoog boven de woudbodem zijn hier metalen hangbruggen geconstrueerd die u door de kroonlaag van het nevelwoud leiden. Zeker 's ochtends vroeg vormen de hangbruggen een ideale plek voor het spotten van vogels. Als u opzoek bent naar een 'adrenaline-kick' dan is de sky trek in Santa Elena een echte aanrader. U 'vliegt' daarbij aan staaldraden door de kroonlaag van het woud.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Monteverde naar Manuel Antonio

De volgende bestemming zijn de schitterende, met regenwouden omzoomde stranden van het Manuel Antonio Nationaal Park aan de kust van de Stille Oceaan. Manuel Antonio vormt een perfecte plek voor een combinatie van relaxen en genieten van de natuur. Terwijl u op het strand ligt, kunt u met enig geluk apen en neusbeertjes door de bomen zien klimmen, terwijl over de grond grote zwarte leguanen de badgasten met argusogen gadeslaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Optionele activiteiten Manuel Antonio

Manuel Antonio biedt reizigers volop mogelijkheden. Vanuit Manuel Antonio kunt u rafttochten maken, kajaktochten boeken, natuurexcursies maken of u kunt natuurlijk gewoon lekker relaxen op de prachtige stranden in, of net buiten het park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Optionele activiteiten Manuel Antonio

Vrije dag voor eigen invulling in Manuel Antonio.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Terug naar San José

Vanuit Manuel Antonio reist u in de loop van de dag terug naar San José. Daarbij kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het langs de weg gelegen Carara reservaat waar u (bij vochtig weer) goede kansen heeft om de goudgroene pijlgifkikker te zien. Een andere boeiende stopplaats is de brug over de Tárcoles rivier waaronder Costa Rica's grootste krokodillen loeren op een prooi.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Einde van de reis

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag tot het tijdstip van vertrek naar het vliegveld zelf indelen. U kunt de huurauto op het vliegveld inleveren.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Complete self-drive reis langs de highlights van Costa Rica

 • code CR0011
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt San José

accommodatie
U overnacht in goede toeristenklasse hotels op basis van logies ontbijt.

vervoer
Bij de reissom is de airporttransfer bij aankomst en 14 dagen autohuur (Daihatsu Bego of vergelijkbaar) inbegrepen.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is fysiek eenvoudig. Op verschillende plekken kunnen wel kortere of langere wandelingen worden gemaakt.

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar worden gemaakt.Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • 14 dagen huurauto Daihatsu Bego (incl. full cover verzekering)
 • GPS-huur bij de huurauto
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • airporttransfer bij aankomst
Niet inbegrepen
 • internationale vlucht
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • persoonlijke verzekeringen
 • benzine
 • entrees nationale parken (US$ 15,- per park)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds