Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Bart, Violeta en Merel - Costa Rica
Ze leek ook echt te genieten van de grotere vlinders, toecans, strand en de plantengroei.

Fedor en Nelke - Costa Rica
"Voor herhaling vatbaar"

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend

Fotoalbum Tortuguero

  home > Costa Rica > Rondreizen > Fotoreis Costa Rica

Fotoreis Costa Rica

Costa Rica in een ander licht


De fantastische natuur van Costa Rica vormt een inspiratiebron voor natuurfotografen van over de hele wereld. In weinig andere landen is het mogelijk om in het wild en in betrekkelijk korte tijd veel dieren voor de lens te krijgen. Dit programma is speciaal ontworpen voor amateur- en professionele fotografen die op zoek willen naar de beste fotolocaties van Costa Rica. Zowel de hotels als de route zijn hier speciaal op uitgezocht. De dagelijkse migratie van doodshoofdaapjes door de tuinen van het Costa Verde hotel in Manuel Antonio en de vele pijlgifkikkers in de tuinen van Selva Verde zijn slechts twee voorbeelden van de attracties tijdens deze reis. Al verlaat u de tuinen van de hotels niet dan zult u nog met prachtige foto's thuiskomen. Fotografeert u graag? Bekijkt u dan Costa Rica eens met Ander Licht!


DIASHOW

Roodoogboomkikker, symbool van Costa Rica (foto: Arno Luft)

Fotoreis Costa Rica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst San José en transfer naar het hotel

Bij aankomst in Costa Rica wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer van het vliegveld naar het hotel, gelegen in de omgeving van de luchthaven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Afleveren huurauto bezoek Zoo-Ave of vlindertuin

's Ochtends wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. U kunt met de medewerker van het verhuurbedrijf de laatste details doornemen. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Zoo-Ave of de butterfly garden. Beide zijn uitstekende lokaties voor een eerste middagje dierfotografie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van San José naar de Selva Verde Lodge

Met de gisteren verkregen huurauto reist u vandaag naar de Selva Verde Lodge in de omgeving van Sarapiquí. Er zijn verschillende routes die u kunt rijden, waarvan de route door het Parque Nacional Braulio Carrillo zeker een aanrader is. De route bedraagt ca. 90 kilometer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Fotograferen rondom de Selva Verde Lodge

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden op het terrein of in de omgeving van de Selva Verde Lodge. Op het terrein van de lodge leven o.a. groene leguanen, kroonbasilisken en pijlgifkikkers. De lodge heeft daarnaast de beschikking over een uitgestrekt stuk eigen regenwoud dat u onder begeleiding van de gidsen van de lodge kunt bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Fotograferen rondom de Selva Verde Lodge

Ook deze dag kunt u nabij Selva Verde invullen. Een van de boeiende opties is een bezoek aan het Centro Neotropico Sarapiquí. Hier liggen uitgestrekte tuinen, een archeologische vindplaats met 600 jaar oude graven en bij het centrum hoort het Tirimbina Rainforest Reserve. Dit prachtige stukje regenwoud is bereikbaar via een hangbrug. In het reservaat zijn verschillende trails en er is een canopy walkway.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van de Selva Verde Lodge naar Monteverde

Vanuit de Selva Verde Lodge reist u naar Monteverde. Deze quakernederzetting geniet vooral bekendheid vanwege het aangrenzende nevelwoudreservaat. De bossen rond Monteverde staan bekend vanwege de grote aantallen bijzondere vogels, waaronder de klokvogel en de quetzal. Voor degenen die de 'drukte' van het Monteverde reservaat willen vermijden, is er het nabijgelegen - maar veel rustigere - Santa Elena reservaat.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Fotograferen Monteverde

Vandaag heeft u nog een dag te besteden in Monteverde. Door de constante stroom bezoekers is er in de omgeving van alles te zien en te doen. Naast het beroemde nevelwoudreservaat zijn er bijvoorbeeld een canopy walkway, een vlinder- en een reptielentuin en verschillende trails.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Fotograferen Monteverde

Ook deze dag in Monteverde is ter eigen invulling. Een perfecte mogelijkheid voor dierfotografie vindt u in Cañas dat ongeveer 2 uur rijden verderop ligt. Hier is een dierenopvangcentrum met onder andere een aantal wilde katten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Van Monteverde naar Manuel Antonio

Vanuit Monteverde reist u door naar Manuel Antonio. Hier verblijft u in het Costa Verde hotel gelegen aan de rand van het Manuel Antonio N.P. Onderweg passeert u een grote brug over de Tárcoles rivier, een perfecte plaats om grote krokodillen te zien en te fotograferen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Fotograferen Manuel Antonio

Manuel Antonio staat voor prachtige tropische stranden omzoomd met weelderig regenwoud. Een ideaal park voor een combinatie van natuurbeleving, fotografie en relaxen. Door de grote aantallen bezoekers zijn de dieren in het park vrij tam en kunnen bijvoorbeeld kapucijnapen, neusbeertjes en zwarte leguanen vaak zeer dicht worden genaderd. Het park is klein en de mogelijkheden zijn overzichtelijk dus u kunt hier gemakkelijk uw eigen plan trekken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Fotograferen Manuel Antonio

Ook deze dag kunt u nog op eigen gelegenheid besteden in en rond Manuel Antonio.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Van Manuel Antonio naar San José

Vanuit Manuel Antonio reist u vandaag terug naar San José. Hier levert u na aankomst de huurauto in.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van San José naar Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor de transfer naar Tortuguero. U reist eerst een stuk per bus en vervolgens per boot. Tijdens de boottocht begint uw reis gelijk al goed want met een beetje geluk ziet u onderweg al de eerste dieren zoals apen, toekans, reigers en krokodillen. 's Middags kan meestal nog een korte optionele excursie worden gemaakt, bijvoorbeeld naar het dorpje Tortuguero.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 14 Fotograferen Tortuguero

Het programma van de twee volle dagen in de lodge kan enigszins wisselen. Er is van alles te beleven in Tortuguero. In ieder geval maakt u een boottocht over de prachtige kreken van het park die dicht begroeid zijn met regenwoud. Dit is uw kans op het spotten van wilde dieren, want de bootsmannen kennen het park op hun duim en weten waar de dieren zich bevinden. Tijdens een boottocht kunt u onder andere apen, kaaimannen, schildpadden, luiaards, slangenhalsvogels, papegaaien, toekans, ijsvogels en meerdere soorten reigers zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 15 Fotograferen Tortuguero

Ook deze dag heeft u nog voor een verkenning van de kreken of u kunt deelnemen aan van de vele aangeboden optionele excursies zoals kayakken, vissen en een nachtwandeling in de omgeving waarbij u broedende schildpadden kan zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 16 Terug van Tortuguero naar San José

Na het ontbijt reist u per boot en per bus terug naar San José. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

Op tijd voor uw vlucht wordt u in het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld, waar deze reis door Costa Rica eindigt.

Algemene informatie

Fotoreis met een grote diversiteit qua fauna, flora en landschappen.

 • code CR0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt San José

accommodatie
De overnachtingen vinden plaats in uitstekende middenklasse hotels en lodges die geselecteerd zijn op hun omgeving en ligging. De meeste hotels liggen midden in de natuur.

vervoer
Dit programma is zo opgezet dat u 11 dagen per huurauto reist. Alleen voor het bezoek van Tortuguero (niet over de weg bereikbaar!) reist u per bus en boot.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
In Costa Rica kan het hele jaar door worden gereisd. Speciale reistijdtip; twee weken na Pasen!Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 11 dagen huurauto (4WD zoals Daihatsu Bego of gelijkwaardig)
 • full cover verzekering voor de huurauto
 • GPS gebruik bij de huurauto
 • airporttransfers bij aankomst en vertrek
 • volpension met enkele excursies in Tortuguero
 • airporttransfers en transfers van en naar Tortuguero
Niet inbegrepen
 • internationale vluchten
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • lokale luchthavenbelastingen
 • fooien
 • entrees nationale parken (ca. USD 15,- per park)
 • vertrekbelasting luchthaven San José (USD 29)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds