Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Bart, Violeta en Merel - Costa Rica
Ze leek ook echt te genieten van de grotere vlinders, toecans, strand en de plantengroei.

Fedor en Nelke - Costa Rica
"Voor herhaling vatbaar"

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend

Fotoalbum Tortuguero

  home > Costa Rica > Rondreizen > Fotoreis Costa Rica

Fotoreis Costa Rica

Costa Rica in een ander licht


De fantastische natuur van Costa Rica vormt een inspiratiebron voor natuurfotografen van over de hele wereld. In weinig andere landen is het mogelijk om in het wild en in betrekkelijk korte tijd veel dieren voor de lens te krijgen. Dit programma is speciaal ontworpen voor amateur- en professionele fotografen die op zoek willen naar de beste fotolocaties van Costa Rica. Zowel de hotels als de route zijn hier speciaal op uitgezocht. De dagelijkse migratie van doodshoofdaapjes door de tuinen van het Costa Verde hotel in Manuel Antonio en de vele pijlgifkikkers in de tuinen van Selva Verde zijn slechts twee voorbeelden van de attracties tijdens deze reis. Al verlaat u de tuinen van de hotels niet dan zult u nog met prachtige foto's thuiskomen. Fotografeert u graag? Bekijkt u dan Costa Rica eens met Ander Licht!


DIASHOW

Roodoogboomkikker, symbool van Costa Rica (foto: Arno Luft)

Fotoreis Costa Rica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst San José en transfer naar het hotel

Bij aankomst in Costa Rica wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer van het vliegveld naar het hotel, gelegen in de omgeving van de luchthaven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Afleveren huurauto bezoek Zoo-Ave of vlindertuin

's Ochtends wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. U kunt met de medewerker van het verhuurbedrijf de laatste details doornemen. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Zoo-Ave of de butterfly garden. Beide zijn uitstekende lokaties voor een eerste middagje dierfotografie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van San José naar de Selva Verde Lodge

Met de gisteren verkregen huurauto reist u vandaag naar de Selva Verde Lodge in de omgeving van Sarapiquí. Er zijn verschillende routes die u kunt rijden, waarvan de route door het Parque Nacional Braulio Carrillo zeker een aanrader is. De route bedraagt ca. 90 kilometer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Fotograferen rondom de Selva Verde Lodge

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden op het terrein of in de omgeving van de Selva Verde Lodge. Op het terrein van de lodge leven o.a. groene leguanen, kroonbasilisken en pijlgifkikkers. De lodge heeft daarnaast de beschikking over een uitgestrekt stuk eigen regenwoud dat u onder begeleiding van de gidsen van de lodge kunt bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Fotograferen rondom de Selva Verde Lodge

Ook deze dag kunt u nabij Selva Verde invullen. Een van de boeiende opties is een bezoek aan het Centro Neotropico Sarapiquí. Hier liggen uitgestrekte tuinen, een archeologische vindplaats met 600 jaar oude graven en bij het centrum hoort het Tirimbina Rainforest Reserve. Dit prachtige stukje regenwoud is bereikbaar via een hangbrug. In het reservaat zijn verschillende trails en er is een canopy walkway.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van de Selva Verde Lodge naar Monteverde

Vanuit de Selva Verde Lodge reist u naar Monteverde. Deze quakernederzetting geniet vooral bekendheid vanwege het aangrenzende nevelwoudreservaat. De bossen rond Monteverde staan bekend vanwege de grote aantallen bijzondere vogels, waaronder de klokvogel en de quetzal. Voor degenen die de 'drukte' van het Monteverde reservaat willen vermijden, is er het nabijgelegen - maar veel rustigere - Santa Elena reservaat.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Fotograferen Monteverde

Vandaag heeft u nog een dag te besteden in Monteverde. Door de constante stroom bezoekers is er in de omgeving van alles te zien en te doen. Naast het beroemde nevelwoudreservaat zijn er bijvoorbeeld een canopy walkway, een vlinder- en een reptielentuin en verschillende trails.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Fotograferen Monteverde

Ook deze dag in Monteverde is ter eigen invulling. Een perfecte mogelijkheid voor dierfotografie vindt u in Cañas dat ongeveer 2 uur rijden verderop ligt. Hier is een dierenopvangcentrum met onder andere een aantal wilde katten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Van Monteverde naar Manuel Antonio

Vanuit Monteverde reist u door naar Manuel Antonio. Hier verblijft u in het Costa Verde hotel gelegen aan de rand van het Manuel Antonio N.P. Onderweg passeert u een grote brug over de Tárcoles rivier, een perfecte plaats om grote krokodillen te zien en te fotograferen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Fotograferen Manuel Antonio

Manuel Antonio staat voor prachtige tropische stranden omzoomd met weelderig regenwoud. Een ideaal park voor een combinatie van natuurbeleving, fotografie en relaxen. Door de grote aantallen bezoekers zijn de dieren in het park vrij tam en kunnen bijvoorbeeld kapucijnapen, neusbeertjes en zwarte leguanen vaak zeer dicht worden genaderd. Het park is klein en de mogelijkheden zijn overzichtelijk dus u kunt hier gemakkelijk uw eigen plan trekken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Fotograferen Manuel Antonio

Ook deze dag kunt u nog op eigen gelegenheid besteden in en rond Manuel Antonio.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Van Manuel Antonio naar San José

Vanuit Manuel Antonio reist u vandaag terug naar San José. Hier levert u na aankomst de huurauto in.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van San José naar Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor de transfer naar Tortuguero. U reist eerst een stuk per bus en vervolgens per boot. Tijdens de boottocht begint uw reis gelijk al goed want met een beetje geluk ziet u onderweg al de eerste dieren zoals apen, toekans, reigers en krokodillen. 's Middags kan meestal nog een korte optionele excursie worden gemaakt, bijvoorbeeld naar het dorpje Tortuguero.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 14 Fotograferen Tortuguero

Het programma van de twee volle dagen in de lodge kan enigszins wisselen. Er is van alles te beleven in Tortuguero. In ieder geval maakt u een boottocht over de prachtige kreken van het park die dicht begroeid zijn met regenwoud. Dit is uw kans op het spotten van wilde dieren, want de bootsmannen kennen het park op hun duim en weten waar de dieren zich bevinden. Tijdens een boottocht kunt u onder andere apen, kaaimannen, schildpadden, luiaards, slangenhalsvogels, papegaaien, toekans, ijsvogels en meerdere soorten reigers zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 15 Fotograferen Tortuguero

Ook deze dag heeft u nog voor een verkenning van de kreken of u kunt deelnemen aan van de vele aangeboden optionele excursies zoals kayakken, vissen en een nachtwandeling in de omgeving waarbij u broedende schildpadden kan zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 16 Terug van Tortuguero naar San José

Na het ontbijt reist u per boot en per bus terug naar San José. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

Op tijd voor uw vlucht wordt u in het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld, waar deze reis door Costa Rica eindigt.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Villa San Ignacio - Alajuela

Villa San Ignacio is een gezellige middenklasse accommodatie met een vrolijk gebruik van felle kleuren. Het hotel heeft 16 kamers en suites en is een goede plek voor reizigers die na aankomst liever een beetje buitenaf en niet in San José willen overnachten. Het hotel heeft een gezellige bar, een mooi zwembad en een openlucht whirlpool. Op de bovenverdieping is een restaurant.

Villa San Ignacio is door 21 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,71 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Selva Verde Lodge - Sarapiquí, Chilamate

De Selva Verde Lodge ligt in het laagland rond Puerto Viejo de Sarapiquí. De lodge heeft een groot eigen terrein met aangelegde tuinen en 46 verspreid gelegen kamers. Er is een ruime eetzaal en een openlucht terras langs de rivier. De rivier is tevens het zwembad. Op het terrein van de lodge leven vele dieren zoals waardoor de lodge een uitstekende optie is voor fotografen. Ook beschikt Selva Verde over een mooi stuk primair regenwoud waar onder begeleiding van een gids kan worden gewandeld.

Selva Verde Lodge is door 14 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,29 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Trapp Family Lodge - Monteverde

Het hotel van de Trapp Family is perfect gelegen op ca. 1 kilometer van het Monteverde Nevelwoud reservaat. De 26 kamers zijn allemaal prachtig onderhouden. De gewone kamers liggen in het hoofdgebouw, de suites een stukje omhoog in de tuin van het hotel. Door de gemoedelijke sfeer en z'n ligging een perfect hotel voor mensen die in alle rust van de natuur van Monteverde willen genieten.

Trapp Family Lodge is door 39 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,95 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Costa Verde - Manuel Antonio

Het beste hotel dichtbij de ingang van het Manuel Antonio Nationaal Park. Het hotel bestaat uit diverse gebouwen op een groot 'groen' terrein dat grenst aan het Nationale Park. Bij het hotel horen drie goede restaurants. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht op de kustlijn en het Nationale Park. Een andere attractie zijn de doodshoofdaapjes die vaak 's middags het terrein op komen. Het hotel voert dan ook als slogan: Still more monkeys than people!

Hotel Costa Verde is door 10 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,40 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Grano de Oro - San José

Sfeervol deluxe hotel met een uitstekend restaurant - met Franse chef-kok -waar ook de Josefinos (inwoners van San José) graag dineren. Tot de openbare ruimten van het hotel behoren een prachtige openlucht patio met grote glas-in-lood ramen die van binnenuit verlicht worden en een stijlvol terras met bubbelbad. De 40 kamers en suites van Grano de Oro zijn mooi ingericht in Victoriaanse stijl en de bedden beschikken over topkwaliteit beddengoed. Niet één kamer is hetzelfde.

Hotel Grano de Oro is door 11 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,82 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Mawamba Lodge - Tortuguero

Al jarenlang een begrip en wat ons betreft nog altijd de beste lodge in Tortuguero. De kamers zijn eenvoudig maar net als de rest van het hotel zeer netjes onderhouden. De kamers hebben geen airco maar wel ventilatoren. Daarbij is er een restaurant en een mooi zwembad met bar. Het hotel heeft een prachtige tuin waar dikke leguanen en basilisken rondrennen. Daarbij heeft de lodge een biotoopje voor de roodoogboomkikker en zijn er een vlinderkas, een kikkerkas en een leguanenkas. Tot slot heeft Mawamba het voordeel zowel aan Laguna Tortuguero als aan het strand te liggen waardoor je ook lekker op eigen gelegenheid over het strand naar het dorpje Tortuguero kun wandelen.

Mawamba Lodge is door 69 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,55 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Presidente - San José

Kleurig van buiten en degelijk / stijlvol van binnen. Hotel Presidente in San José is een meer dan prettig middenklasse hotel in het hart van San José. Het hotel ligt op slechts één blok lopen van het Plaza de la Cultura en het Teatro Nacional. De kamers zijn ruim en netjes. Er is een gezellige ontbijtruimte en een heerlijk dakterrasje waar 's avonds ook wat kan worden gegeten of een drankje kan worden genuttigd. Tel daarbij op dat het hotel zich op allerlei manier inzet voor duurzaam toerisme en het mag duidelijk zijn dat we het Hotel Presidente van harte aanbevelen.

Hotel Presidente is door 20 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,35 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Fotoreis met een grote diversiteit qua fauna, flora en landschappen.

 • code CR0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt San José

accommodatie
De overnachtingen vinden plaats in uitstekende middenklasse hotels en lodges die geselecteerd zijn op hun omgeving en ligging. De meeste hotels liggen midden in de natuur.

vervoer
Dit programma is zo opgezet dat u 11 dagen per huurauto reist. Alleen voor het bezoek van Tortuguero (niet over de weg bereikbaar!) reist u per bus en boot.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
In Costa Rica kan het hele jaar door worden gereisd. Speciale reistijdtip; twee weken na Pasen!Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 11 dagen huurauto (4WD zoals Daihatsu Bego of gelijkwaardig)
 • full cover verzekering voor de huurauto
 • GPS gebruik bij de huurauto
 • airporttransfers bij aankomst en vertrek
 • volpension met enkele excursies in Tortuguero
 • airporttransfers en transfers van en naar Tortuguero
Niet inbegrepen
 • internationale vluchten
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • lokale luchthavenbelastingen
 • fooien
 • entrees nationale parken (ca. USD 15,- per park)
 • vertrekbelasting luchthaven San José (USD 29)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds