Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Costa Rica > Rondreizen > Beleef de tropen: familiereis Costa Rica

Beleef de tropen: familiereis Costa Rica

Een relaxte gezinsreis per huurauto
Zou er een top tien gemaakt worden voor landen die zich lenen voor een reis voor het hele gezin dan zou Costa Rica daar ongetwijfeld hele hoge ogen gooien. Het land heeft een heerlijk klimaat, prachtige natuur, een goede toeristische infrastructuur en uitgebreide keuze aan accommodaties. Naast wandelingen en safari’s om van het land en de natuur te genieten zijn er ook uitgebreide mogelijkheden voor actieve excursies voor kinderen van alle leeftijden. Raften op schuimende rivieren, aan staalkabels door de toppen van het regenwoud vliegen, snorkelen boven koraalriffen, mountainbiken door glooiend bergland, met kleine bootjes op zoek naar walvissen en dolfijnen en surfen aan stranden die zelfs in het hoogseizoen nog lekker rustig zijn.

Tijdens deze familiereis is er volop ruimte voor eigen invulling die kan variëren van rustige wandelingen tot actieve / spannende excursies. U reist in een eigen huurauto en verblijft steeds meerdere nachten in één accommodatie. Wilt u met het hele gezin in uw eigen tempo genieten van een afwisselende vakantie dan is deze reis een overweging meer dan waard.


DIASHOW

Genieten van tropische stranden (foto: Simone van Lieshout)

Beleef de tropen: familiereis Costa Rica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Costa Rica

De reis start bij aankomst op de luchthaven van San José. Bij aankomst wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer naar het hotel wat gelegen is in het hart van de Costa Ricaanse hoofdstad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag San José

Deze dag kunt u gebruiken om bij te komen van de vlucht en bezichtiging van San José, de hoofdstad van Costa Rica. U overnacht in het hotel wat is gelegen tegenover het Teatro Nacional. U kunt deze dag bijvoorbeeld besteden met een verkenning van het centrum van San José. Een andere mogelijke excursie is een tocht naar bijvoorbeeld de Poás of de Irazú vulkaan. Bij de receptie van het hotel kunnen ze u informeren over de mogelijkheden daartoe.
Overnachting: berghut op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor de transfer naar Tortuguero. U reist eerst een stuk per bus en vervolgens per boot. Tijdens de boottocht begint uw reis gelijk al goed, want met een beetje geluk ziet u onderweg al de eerste dieren zoals apen, toekans, reigers en kaaimannen. In de middag kan onder leiding van de gids al een wandeling worden gemaakt over het terrein van de lodge en kunt u de vlindertuin en de kikkerkas bezoeken.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Verkenning Tortuguero

Het programma van deze dag kan enigszins wisselen. In ieder geval maakt u een boottocht over de prachtige, met dicht regenwoud omzoomde, kreken van het park. De bootsmannen kennen het park goed en weten waar zich bepaalde dieren bevinden. Daarbij zijn ze uitstekend getraind in het spotten van wild. Dieren die u tijdens de boottocht kunt zien zijn onder andere apen, kaaimannen, schildpadden, luiaards, leguanen, toekans, papegaaien, ijsvogels, slangenhalsvogels en verschillende soorten reigers.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 5 Van Tortuguero naar Sarapiquí

Per boot verlaat u Tortuguero en reist u naar Caño Blanco, waar u overstapt op de bus naar Guápiles. Hier staat bij een restaurant uw huurauto klaar. In ongeveer anderhalf uur reist u vervolgens naar de de lodge waar u de komende nachten verblijft. Zo kunt u rustig kennismaken met de manier van rijden in Costa Rica. In de omgeving van de lodge vindt u vele prachtige bloemen en dieren zoals aardbeigifkikkers, gouden gifkikkers, helmbasilisken, rivierschildpadden, leguanen, etc.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag Sarapiquí

U heeft vandaag ter vrije besteding. Vanuit Sarapiquí kunt u gaan raften of een wandeling maken in het Tirimbina Reservaat. Een 260 meter lange hangbrug verbindt het Centro Neotrópico Sarapiquís met het reservaat. In het reservaat is een canopy walkway en er zijn verschillende wandelingen uitgezet.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar La Fortuna en de Arenal vulkaan

U reist vandaag naar de meest actieve vulkaan van Costa Rica; de vulkaan Arenal. De Arenal was sinds 1968 bijna continu in eruptie en was daarmee een van de actiefste vulkanen van Latijns-Amerika. Tegenwoordig slaapt de vulkaan, maar nog steeds is deze omgeving prachtig voor een bezoek.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Vrije dag La Fortuna

Vandaag kunt u de hele dag gebruiken om de omgeving te verkennen. De belangrijkste attractie is natuurlijk de Arenal vulkaan met het nabijgelegen stuwmeer. Hier kunt u verschillende excursies maken. Ook liggen er in deze omgeving mooie watervallen of kunt u een bezoek brengen aan het thermale badencentrum Tabacon, aan de voet van de vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag La Fortuna

Tijdens deze vrije dag in La Fortuna kunt u bijvoorbeeld een paardrijtocht in de omgeving gaan maken. Een andere boeiende optie is een bezoek aan het Caño Negro vogelreservaat. Caño Negro is een wetlandgebied rond een groot meer met een enorme rijkdom aan vogels. Tijdens een boottocht door dit park ziet u vaak grote aantallen watervogels zoals reigers, ooievaars, aalscholvers, ijsvogels, slangenhalsvogels en de (in Costa Rica zeldzame) jabiru ooievaar.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van La Fortuna naar Monteverde/Santa Elena

Vanuit La Fortuna reist u via het Lago Arenal naar Monteverde. Het voormalige quakerdorp heeft zich de laatste decennia snel ontwikkeld als een natuurreisdoel waar van alles te doen is. Vooral bij vogelaars is het Monteverde nevelwoud een begrip, omdat hier zeldzame nevelwoudvogels als de klokvogel en de quetzal (de heilige vogel van de Azteken) te zien zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag in Monteverde/Santa Elena

Vandaag kunt u de hele dag naar eigen inzicht invullen in Monteverde. U kunt een bezoek brengen aan het Monteverde of Santa Elena nevelwoud, maar er zijn ook vele kunstgalerieën, een vlindertuin, hiking trails en andere activiteiten mogelijk. Een bijzondere optie is de Santa Elena skywalk, waar hangbruggen zijn gebouwd door de kroonlagen van het nevelwoud.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Naar de Golfo de Nicoya

Vanuit Monteverde vervolgt u vandaag deze familiereis Costa Rica met de rit naar de La Ensenada Lodge. De komende nachten verblijft u in deze lodge, gelegen aan de Golfo de Nicoya. La Ensenada Lodge is een combinatie van een toeristische accommodatie en een werkend veebedrijf. Tijdens uw verblijf kunt u daardoor op een zeer rechtstreekse manier kennismaken met het dagelijkse leven van de Ticos. Mogelijke activiteiten vanuit deze karakteristieke rurale accommodatie zijn boottochten in het eigen mangrove-reservaat, paardrijtochten en wandelingen. Ook beschikt de lodge over een zwembad.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag La Ensenada Lodge

Vandaag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden in en rond de La Ensenada Lodge. Naast de activiteiten op de ranch kunnen vanuit de La Ensenada Lodge ook andere activiteiten worden georganiseerd zoals een bezoek aan het schitterende Palo Verde reservaat.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Naar Samara

Vandaag reist u van La Ensenada naar het Nicoya Schiereiland. De eindbestemming van de dag is de kustplaats Playa Samara; één van de rustigste en veiligste stranden van het Nicoya Schiereiland. Hier kunt u de middag relaxed doorbrengen op het strand.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Strandverblijf Samara

De komende dagen kunt u het het gezin geheel naar eigen wens invullen. Vanuit Playa Samara kunt u diverse activiteiten ondernemen. Zo zijn er fietsen te huur voor fietstochten in de omgeving, kunnen er boottochtjes worden gemaakt naar het nabijgelegen koraalrif om te snorkelen en om dolfijnen te spotten, zijn er kajaks te huur en ook is het mogelijk om vanaf Playa Samara te duiken of een paardrijtocht te maken. Ook kunt u een avondexcursie maken naar Playa Camaronal. Het hele jaar door komen hier soms de reusachtige lederschildpadden aan land om hun eieren te leggen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Strandverblijf Samara

Ook deze dag kunt u geheel naar uw wensen invullen. U kunt lekker een dagje op het strand of bij het zwembad doorbrengen. Maar wilt u liever iets actiefs doen, dan kunt u bijvoorbeeld ook een surfles nemen. Playa Samara ligt in een baai, waardoor de golven niet zo hoog zijn. Daarom is dit een goede plek om te leren surfen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Strandverblijf Samara

Deze dag kunt u nog geheel naar eigen inzicht invullen aan het strand van Samara.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Terug naar de omgeving van San José

Vandaag is een rustige dag. U reist in ongeveer 4 uur naar het laatste hotel in de omgeving van Alajuela. Deze stad is dichtbij het vliegveld van San José gelegen waardoor u morgen slechts een korte transfer nodig heeft naar het vliegveld. Na aankomst in het hotel wordt hier ook de huurauto weer opgehaald (rond 17.00 uur).
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Einde van de rondreis

U wordt vandaag van het hotel naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier aangekomen eindigt deze gezinsreis door Costa Rica.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

19-daagse individuele rondreis door Costa Rica voor het hele gezin

 • code CR0018
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt San José

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse hotels waarbij u kunt kiezen voor een familiekamer of gescheiden kamers

vervoer
Het vervoer vindt plaats per huurauto. De standaard huurauto bij vier personen is een Toyota Fortuner. Bij 3 personen is de standaard huurauto een Toyota RAV4.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 3 deelnemers

reisperiode
In principe kan deze reis het hele jaar door worden gemaakt. Het hoogseizoen loopt van december tot april. Van mei tot november is het zogenaamde 'Green Season', waarbij meer regen valt dan in de overige maanden.Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • verblijf in Tortuguero op basis van volpension en 1 boottocht
 • autohuur Toyota Fortuner, inclusief full cover verzekering
 • GPS huur bij auto
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • brandstof
 • entrees Nationale Parken (ca. USD 15 per park)
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds