Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Costa Rica > Rondreizen > Rondreis Costa Rica en Nicaragua

Rondreis Costa Rica en Nicaragua

Natuur en cultuur in Midden-Amerika per auto ontdekken


Bent u op zoek naar een natuurvakantie, maar houdt u er ook van cultuur? Dan is deze rondreis Costa Rica en een bezoek aan buurland Nicaragua een mooie combinatie tussen natuur en cultuur tijdens uw vakantie naar Midden-Amerika. Costa Rica is een echte natuurbestemming met een grote rijkdom aan natuur op een kleine oppervlakte. De natuur is erg veelzijdig met actieve vulkanen, tropische palmenstranden, mangroven, koraalriffen, regenwouden en nog veel meer. U gaat cultuursnuiven in Nicaragua met bezoeken aan de prachtige, koloniale steden Granada en León en andere dorpen in het zuiden van dit land.
Kortom: rondreis Costa Rica en Nicaragua; een goede combinatie van natuur en cultuur!


DIASHOW

Uitzicht vanaf La Merced kerk - Granada (foto: Quinten Jiskoot)

Rondreis Costa Rica en Nicaragua

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Costa Rica

De reis start bij aankomst op de Juan Santamaria Airport. U wordt bij het vliegveld opgewacht voor de transfer naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van San José naar Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u vandaag opgehaald en naar Caño Blanco gebracht. Hier stapt u over op een boot die u naar de regenwoudlodge brengt. Hiermee begint eigenlijk meteen al het bezoek aan de jungle, want met een beetje geluk ziet u onderweg de eerste dieren zoals apen, toekans en reigers. In de middag kan er een eerste optionele excursie worden gemaakt. Onder begeleiding van de gids maakt u een wandeling over het terrein van de lodge, waarbij u kleurrijke kikkers, vlinders, leguanen en tropische planten tegenkomt.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Tortuguero

Er is van alles te beleven in Tortuguero. Het programma van vandaag kan enigszins afwijken, maar in ieder geval maakt u een boottocht over de prachtige kreken van het park die dicht begroeid zijn met regenwoud. Dit is uw kans op het spotten van wilde dieren, want de bootsmannen kennen het park op hun duim en weten waar de dieren zich bevinden. Tijdens deze boottocht kunt u onder andere apen, kaaimannen, schildpadden, luiaards, slangenhalsvogels, papegaaien, toekans, ijsvogels en verschillende soorten reigers zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Van Tortuguero naar Sarapiquí

Per boot verlaat u Tortuguero en reist u naar Caño Blanco, waar u overstapt op de bus naar Guápiles. In Guapiles staat de huurauto voor u klaar. In ongeveer een half uur reist u vervolgens naar de hacienda waar u komende nacht verblijft. Zo kunt u rustig kennismaken met de manier van rijden in Costa Rica. Deze haciënda is gelegen aan de voet van het Braulio Carrillo Nationaal Park. In de omgeving van de haciënda vindt u vele prachtige bloemen en dieren zoals aardbeigifkikkers, gouden gifkikkers, helmbasilisken, rivierschildpadden, leguanen, etc.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Sarapiquí naar de Arenal vulkaan

Vandaag rijdt u richting de beroemde Arenal vulkaan. Deze vulkaan is al sinds 1968 bijna continu in eruptie en is daarmee één van de actiefste vulkanen in Latijns-Amerika. Tegenwoordig slaapt de vulkaan, maar nog steeds is deze omgeving prachtig voor een bezoek.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag Arenal vulkaan

U kunt vandaag de hele dag de omgeving van La Fortuna verkennen. De belangrijkste attractie is natuurlijk de Arenal vulkaan. Enkele andere attracties in deze omgeving zijn het nabijgelegen stuwmeer, de watervallen, de thermale baden van Tabacon aan de voet van de vulkaan en het Caño Negro vogelreservaat, een seizoensmoeras waar zeer veel vogels leven.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van de Arenal vulkaan naar Rincón de la Vieja N.P.

De rit van La Fortuna naar Rincón de la Vieja neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. Het klimaat in de provincie Guanacaste, waar u vandaag doorheen rijdt is vrijwel het hele jaar door erg warm. Voor wat verfrissing kunt u onderweg een stop maken bij een fruitkraampje, waar u een Coco Helado (koude kokosmelk) kunt drinken.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Vrije dag Rincón de la Vieja Nationaal Park

In het nationaal park is van alles te beleven voor deze vrije dag. Er kunnen mooie, stevige wandelingen gemaakt worden of u gaat een stuk paardrijden. Een plek die zeker het bezoeken waard is, is Las Pailas; hier treedt de warmte van de Rincón de la Vieja vulkaan naar buiten in de vorm van pruttelende modderpotten, sissende fumarolen en andere verschijnselen. U kunt ook naar de top van deze vulkaan wandelen (mits niet actief) of naar de Blue Lagoon; een prachtig helderblauw bergmeer met een grote waterval waar u heerlijk kunt zwemmen.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 9 De grens over naar Nicaragua

Vandaag rijdt u naar de grensovergang met Nicaragua. Hier laat u uw huurauto staan en wordt u opgehaald en naar León gebracht, op ongeveer 4 uur rijden vanaf de grens. Deze voormalige hoofdstad van Nicaragua wordt gezien als de belangrijkste universiteitsstad van Nicaragua.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag León

In León en omgeving is van alles te zien en te doen. Léon is een stad van superlatieven. Op het grootste Plaza Central van Midden-Amerika staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika. Aan te raden is om het dak en de klokkentoren van de kathedraal te beklimmen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de gezellige volksbuurt El Laborío met het museum Ortiz Guardian en de vele kleurrijke kerkjes in de stad. Ook in de omgeving van León zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk daarbij aan de beklimming van de Cerro Negro vulkaan, een boottocht door het Juan Venado natuurreservaat of een bezoek aan de ruïnes van León Viejo, het oude León dat door de vulkaan Momotombo geheel is verwoest.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van León naar Granada

Vandaag reist u van de ene koloniale stad naar de andere. Granada is gesticht in 1500 en is de daardoor de oudste koloniale stad op het vaste land van Latijns-Amerika. Onderweg passeert u Masaya, bekend vanwege de gelijknamige vulkaan en de kleurrijke kunstnijverheidsmarkt. Deze markt is de ideale plek voor het kopen van een hangmat, sigaren, schilderijen, keramiek of sieraden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag Granada

Deze vrije dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken rondom de eilandengroep Las Isletas. Op en rondom deze 365 vulkanische eilandjes leven verschillende vogelsoorten en apen en het is een heerlijke manier om per boot het dagelijks leven van de eilandbewoners te zien. Granada zelf beschikt over prachtige koloniale gebouwen, zoals de prachtig gekleurde kathedraal, het San Francisco klooster (de expositie is hier ook zeker de moeite waard), de Xalteva kerk en de oude stadsmuren van Granada.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van Granada naar Isla de Ometepe

Vanuit Granada wordt u naar de haven van San Jorge gebracht. Hier stapt u aan boord van de veerpont naar Moyogalpa, de grootste nederzetting op Isla de Ometepe. Hier aangekomen wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Isla de Ometepe

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen op het eiland. Op Isla de Ometepe hoeft u zich niet te vervelen. U kunt bijvoorbeeld de vulkaan Maderas beklimmen of een bezoek brengen aan het Charco Verde reservaat, waar het mogelijk is om een canopytour te maken met af en toe prachtige uitzichten op de vulkaan Concepción. Verder kunt u een fiets huren voor een verkenning van het eiland of de San Ramón waterval en Ojos de Agua (natuurlijk zwembad) bezoeken. En heeft u geen zin in een actieve dag, dan kunt u relaxen op het strandje bij het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Terug naar Costa Rica

Vanaf Isla de Ometepe reist u per veerpont weer terug naar San Jorge, waar u wordt opgewacht voor de transfer terug naar de grens met Costa Rica. Na het passeren van de grens zal er weer een huurauto voor u klaarstaan. Vervolgens rijdt u naar Monteverde. Vooral bij vogelliefhebbers is het nevelwoud bekend omdat hier zeldzame vogels leven, zoals de three-wattled bellbird en de quetzal; de heilige vogel van de Azteken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Vrije dag Monteverde

Monteverde en omgeving biedt tal van mogelijkheden voor vandaag. U kunt bijvoorbeeld naar het Santa Elena nevelwoud, de Santa Elena skywalk waar hangbruggen gebouwd zijn door de kroonlagen van het nevelwoud, de vlindertuin of één van de vele wandelingen in de omgeving maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Van Monteverde naar Manuel Antonio

Vandaag staat er een lange rit op het programma. U reist vanuit Monteverde naar Manuel Antonio. U kunt voor een groot gedeelte langs de kust van de Stille Oceaan rijden. Onderweg kunt u bijvoorbeeld stop maken bij de brug over de Tarcoles rivier. Hieronder liggen Costa Rica's grootste krokodillen op de loer naar een prooi.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Vrije dag Manuel Antonio

Een verblijf in de omgeving van het Manuel Antonio Nationaal Park is een goede combinatie van relaxen en genieten van de natuur. Met enig geluk ziet u apen in de bomen slingeren en grote zwarte leguanen over de grond kruipen, terwijl u zelf lekker op het strand ligt te genieten van de zon. Naast het strand heeft het Manuel Antonio Nationaal Park nog meer te bieden zoals raft- en kajaktochten en natuurexcursies die lokaal geboekt kunnen worden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Terug naar San José

In de loop van de dag reist u terug naar de omgeving van San José. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Carara reservaat dat langs de weg gelegen is. Hier heeft u (bij vochtig weer) goede kansen om de goudgroene pijlgifkikker te zien.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Einde van de reis

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag, tot het tijdstip van vertrek naar het vliegveld, zelf indelen. U kunt de huurauto op het vliegveld inleveren. Hier eindigt deze reis door Costa Rica en Nicaragua


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Combinatie van natuur en cultuur tijdens een selfdrive door Costa Rica en een bezoek Nicaragua

 • code CR0015
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 20 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt San José

accommodatie
U verblijft in uitstekende accommodaties op basis van logies/ontbijt en in Tortuguero op basis van volpension

vervoer
U reist per seat in bus van en naar Tortuguero. In Nicaragua vinden de transfers van A naar B plaats per privé vervoer. De rest van de reis is per huurauto.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het gehele jaar worden gemaakt


Let op!
Deze selfdrive door Costa Rica met een bezoek aan Nicaragua kan altijd uitgebreid worden met een langer verblijf in Manuel Antonio Nationaal Park. Het is ook mogelijk een auto te huren in Nicaragua.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen Tortuguero op basis van volpension en inclusief een boottocht
 • autohuur in Costa Rica, inclusief GPS
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • lokale luchthavenbelasting San José (USD 29)
 • grensovergangkosten (ca. 13 USD)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds