Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Costa Rica > Rondreizen > Luxe reis Costa Rica

Luxe reis Costa Rica

Prachtige natuur en sfeervolle hotels


De reis Costa Rica in Stijl is een perfecte mix van natuur, beleven, ontspanning en comfort. Vanuit de uitstekende en sfeervolle accommodaties verkent u verschillende natuurgebieden van Costa Rica. Het programma is rustig van opzet met vaak meerdere nachten op één locatie. U bezoekt uiteenlopende gebieden en overnacht steeds in uitstekende en stijlvolle accommodaties. Delen van het programma zijn per huurauto en twee keer bezoekt u, in de vorm van een compleet arrangement, een gebied dat zo afgelegen is dat het niet per huurauto te bereiken is. Tijdens deze reis verkent u de regenwouden van Tortuguero en Corcovado, de nevelwouden van San Gerardo en de prachtige tropische Costa de Talamanca. De reis wordt op ontspannen wijze afgesloten in het Punta Islita Resort op het Nicoya Schiereiland. Costa Rica in stijl is geen programma van luxe om de luxe maar een reis die fantastische natuurbeleving op de mooiste plekken van Costa Rica combineert met een rustig verblijf in topklasse hotels.


DIASHOW

Rode ara (foto: Arno Luft)

Luxe reis Costa Rica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in San José

Vandaag start uw reis in Costa Rica bij aankomst op de Juan Santamaria Airport in San José. U wordt bij het vliegveld opgewacht voor de transfer naar het sfeervolle hotel aan de rand van het centrum van San José.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar het regenwoud van Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in San José voor de transfer naar Tortuguero. U reist eerst een stuk per bus en vervolgens per boot. Tijdens de boottocht begint uw reis gelijk al goed, want met een beetje geluk ziet u onderweg al de eerste dieren, zoals apen, toekans, reigers en krokodillen. In de middag kan onder leiding van de gids al een wandeling worden gemaakt over het terrein van de lodge en kunt u de vlindertuin en de kikkerkas bezoeken.
Overnachting: jungle-lodge op basis van volpension + excursies

Dag 3 Verkenning Tortuguero

Vandaag maakt u een boottocht over de prachtige, met dicht regenwoud omzoomde, kreken van het park. De bootsmannen kennen het park goed en weten waar zich bepaalde dieren bevinden. Daarbij zijn ze uitstekend getraind in het spotten van wild. Afhankelijk van het seizoen kunt u in de avond nog een optionele excursie maken naar het strand waar grote zeeschildpadden aan land gaan om hun eieren te leggen.
Overnachting: jungle-lodge op basis van volpension + excursies

Dag 4 Naar de Costa de Talamanca

Na het ontbijt reist u per boot en bus naar Siquirres waar de huurauto voor u klaarstaat. Vervolgens rijdt u naar de Costa de Talamanca. In deze streek is een groot deel van de lokale bevolking van negroïde afkomst. Voor het merendeel gaat het om nazaten van slaven die gevlucht zijn van de suikerrietplantages op de Caribische Eilanden. Zij hebben hun eigen cultuur meegebracht en reggae steekt de merengue naar de kroon als overheersende muziekstijl. U kunt hier genieten van de prachtige stranden of gewoon een beetje rondslenteren in dorpjes als Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca. Wilt u wat meer van de natuur van het gebied zien dan kan dat in het Nationaal Park Cahuita of het Gandoca Manzanillo reservaat.
Overnachting: bungalows op basis van logies/ontbijt

Dag 5-6 Vrije dag Puerto Viejo

Cahuita National Park is in meerdere opzichten een echt tropisch park; de witte stranden met wuivende palmen en het koraalrif dat zich uitstrekt tot 500 meter voor de kust. Als het weer het toelaat en het water helder is (afhankelijk van de hoeveelheid regen in de dagen voorafgaand aan uw bezoek) is het een goed idee om een snorkeltrip te boeken naar Costa Rica's grootste nog levende koraalrif. Deze excursie wordt vaak gecombineerd met een wandeling door het Cahuita National Park waar u wandelt op de grens van jungle en strand en met enig geluk brulapen, gordeldieren, luiaards en verschillende tropische vogelsoorten kunt zien. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een dagje lekker te relaxen bij het hotel.
Overnachting: bungalows op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar de Cerro de la Muerte

Vandaag is één van de langere reisdagen van deze reis. U vertrekt vanuit de Costa de Talamanca en rijdt terug naar het hoogland. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken in Cartago. Hier staat La Basílica de Nuestra Señora de Los Angeles; de belangrijkste kerk van Costa Rica. Vervolgens reist u door naar de Cerro de la Muerte. Dit nevelwoudgebied biedt goede wandelmogelijkheden en een zeer rijke vogelwereld.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 8-9 Vrije dagen omgeving Cerro de la Muerte

Er zijn volop mogelijkheden om de dagen in San Gerardo Dota in te vullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken onder begeleiding van een vogelgids of op eigen gelegenheid wandelen door de omgeving van de Cerro de la Muerte. Het dal van de Rio Savegre is de beste plek om de quetzal te spotten maar er leven ook vele andere soorten nevelwoudvogels zoals tangara's, bergtoekans en kolibries.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 10-11 Naar het Corcovado NP

Vanuit San Gerado Dota reist u vandaag naar Sierpe in het zuiden van Costa Rica. Hier levert u de auto in en wordt u opgehaald voor de transfer naar het geïsoleerd gelegen Casa Corcovado. Corcovado is Costa Rica's meest ruige wildernisgebied en van alle accommodaties op het Osa Schiereiland is Casa Corcovado vermoedelijk het beste gelegen. Het grenst direct aan het park.
Overnachting: jungle-lodge op basis van volpension + excursies

Dag 11-13 Excursies in het Corcovado NP

Vandaag en morgen kunt u vanuit Casa Corcovado excursies maken. Deze zijn niet vooraf ingepland maar u kunt ter plekke kiezen uit verschillende opties. Een populaire optie is een excursie naar het Isla del Caño, een onbewoond eiland voor de kust van Corcovado. Een andere 'niet te missen' activiteit is het maken van wandelingen door het machtige regenwoud van Corcovado. Het is niet zo'n 'makkelijk' bereisbaar regenwoud als Tortuguero maar wel minstens zo indrukwekkend. Door de ideale ligging van het hotel kunt u rechtstreeks vanuit het hotel het nationale park in wandelen. Wat u in Corcovado ziet is niet zeker. Wel is zeker dat dit regenwoud één van de laatste toevluchtsoorden in Costa Rica is voor grote en illustere regenwoudbewoners zoals de jaguar, de reuzenmiereneter en de tapir.
Overnachting: jungle-lodge op basis van volpension + excursies

Dag 13-14 Naar Punta Islita op het Nicoya Schiereiland

Vandaag is een flinke reisdag.'s Ochtends wordt u vanuit Casa Corcovado weer teruggevaren naar Palmar Sur. Vandaar vliegt u met een klein vliegtuigje terug naar San José de hoofdstad van Costa Rica. Aangekomen in San José neemt u een nieuwe huurauto in ontvangst voor de ongeveer 3,5 uur durende rit naar hotel Punta Islita op het Nicoya Schiereiland. In dit bijzondere en luxe strandhotel kunt u uw reis op relaxte wijze besluiten.
Overnachting: deluxe strandhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 14-15 Vrije dagen in Punta Islita

De komende twee dagen kunt u naar eigen inzicht besteden in en rond Punta Islita. Natuurlijk kunt ervoor kiezen een paar dagen heerlijk te relaxen waarbij u gebruik kunt maken van de verschillende faciliteiten van het hotel zoals de zwembaden en de spa. Wilt u de ontspanning graag combineren met wat activiteiten overdag dan zijn er verschillende mogelijkheden zoals een culturele tours, paardrijtochten, surfen en wandelingen. Omdat u over een huurauto beschikt kunt u ook op eigen gelegenheid bezoeken brengen aan andere stranden en natuurgebieden op het Nicoya Schiereiland.
Overnachting: deluxe strandhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 16 Vanuit Guanacaste naar Alajuela

Vanuit Punta Islita reist u vandaag terug naar de centrale vallei van Costa Rica. Uw laatste nacht verblijft u in een sfeervol hotel op slechts een kwartiertje rijden van de nationale luchthaven. Na aankomst wordt de huurauto bij het hotel opgehaald. 's Avonds tijdens het laatste diner geniet u van een geweldig uitzicht over de Valle Central met z'n vele koffieplantages. Een stijlvol besluit van deze topreis door Costa Rica.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Terugreis

Ruim op tijd voor uw terugvlucht wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar de Juan Santamaria Airport. Vandaar vliegt u terug naar huis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel Grano de Oro - San José

Sfeervol deluxe hotel met een uitstekend restaurant - met Franse chef-kok -waar ook de Josefinos (inwoners van San José) graag dineren. Tot de openbare ruimten van het hotel behoren een prachtige openlucht patio met grote glas-in-lood ramen die van binnenuit verlicht worden en een stijlvol terras met bubbelbad. De 40 kamers en suites van Grano de Oro zijn mooi ingericht in Victoriaanse stijl en de bedden beschikken over topkwaliteit beddengoed. Niet één kamer is hetzelfde.

Hotel Grano de Oro is door 11 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,82 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Tortuga Lodge & Gardens - Tortuguero

De volgende link voert u naar de website van Tortuga Lodge & Gardens

Le Caméléon Boutique Hotel - Puerto Viejo de Talamanca, Playa Cocles

De volgende link voert u naar de website van Le Caméléon Boutique Hotel

Dantica Cloud Forest Lodge - San Gerardo de Dota

Dantica Cloud Forest Lodge is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

De volgende link voert u naar de website van Dantica Cloud Forest Lodge

SCP Corcovado Wilderness Lodge (voorheen: Casa Corcovado) - Drake Bay

Schitterend gelegen jungle hotel voor echte natuurliefhebbers. Van alle hotels op het Osa Schiereiland ligt SCP Corcovado Wilderness Lodge het dichtst bij het Corcovado Nationaal Park. Op een uitgestrekt terrein liggen 13 sfeervolle cottages en een honeymoon suite. Het hotel heeft een open jungle bar een zwembad en een 'forest pool' een restaurant en een bar. De cabins liggen wijd uit elkaar in een fraaie tuin en het hele complex wordt omgeven door schitterend primair regenwoud. Een buitengewone accommodatie!

SCP Corcovado Wilderness Lodge (voorheen: Casa Corcovado) is door 8 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,88 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Punta Islita - Punta Islita

De volgende link voert u naar de website van Hotel Punta Islita

Xandari Resort & Spa - Alajuela

Luxueus hotel met een heel eigen frisse stijl in de omgeving van Alajuela en het vliegveld. Er zijn 24 kamers of beter gezegd villa's die variëren van mooi en ruim tot overweldigend. Alle villa's hebben open (daglicht) douches, een klein privé tuintje en een prachtig uitzicht over de Valle Central. Bij het hotel zijn meerdere zwembaden en een uitgebreide spa. Het goede restaurant van Xandari biedt net als de kamers een prachtig uitzicht op de Valle Central.

Xandari Resort & Spa is door 4 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Luxe rondreis met geweldige natuurbeleving vanuit stijl- en sfeervolle topklasse accommodaties

 • code CR0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt San José

accommodatie
U overnacht in uitstekende kleinschalige ****/***** topklasse hotels en lodges.

vervoer
Vervoer tijdens de reis vindt plaats op basis van huurauto en soms op basis van transfers. Verder zitten er één binnenlandse vlucht in het programma.

reisgezelschap
Individueel. Tijdens het verblijf in Tortuguero en Corcovado zijn sommige onderdelen in internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen
 • alle overnachtingen in goede tot topklasse hotels
 • verblijf op basis volpension + excursies in Tortuguero en Corcovado
 • verblijf op basis van volpension in de Cerro de la Muerte
 • overige overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 2 periodes autohuur Suzuki Grand Vitara (incl. full cover verzekering)
 • GPS-huur bij de huurauto
 • binnenlandse vlucht van Palmar naar San José
 • airporttransfers bij aankomst en vertrek
Niet inbegrepen
 • internationale vlucht
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • benzine
 • entrees nationale parken (USD 15,- per park)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds