Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > rondreizen > Natuurreis Colombia

Natuurreis Colombia

Door een van de meest biodiverse landen ter wereld


Misschien denkt u bij een natuurreis niet direct aan Colombia, maar dit land herbergt schitterende natuurgebieden en nationale parken. De Chocó aan de Pacifische kust is een van de rijkste gebieden ter wereld qua biodiversiteit. Vlakbij Bogotá, in het koffiegebied en in de omgeving van Medellín kunt u vakantie vieren in schitterende natuurparken. Deze rondreis combineert gebieden met elkaar die onderling sterk verschillen en samen garant staan voor een afwisselende natuurreis.


DIASHOW

Springende bultrug in Bahía Solano

Natuurreis Colombia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Bogotá

Vandaag komt u aan in Bogotá. U wordt opgewacht op het vliegveld van Bogotá en naar het hotel gebracht in La Candelaria, het oude hart van de stad. Bogotá ligt op ongeveer 2600 meter hoogte in de Andes. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 2 Citytour Candelaria en vrije middag

In de ochtend maakt u, begeleid door een Engelssprekende gids, te voet een citytour door La Candelaria, het historische hart van de stad met z'n vele oude koloniale gebouwen. U bezoekt ondermeer het Plaza Central met de grote kathedraal, het beroemde Goudmuseum van Bogotá en het Museo Botero waar het werk en een deel van de collectie van Colombia's bekendste kunstenaar wordt getoond. Vervolgens gaat u met een kabelbaan naar de Monserrate kerk voor een prachtig uitzicht over Bogotá. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Dag 3 Dagexcursie NP Chingaza vanuit Bogotá

Niet ver van Bogotá vindt u de prachtigste natuurgebieden, vroeger het exclusieve domein van de Muisca- en Guayupe-indianen. Vandaag bezoekt u het Parque Nacional Natural Chingaza. Wat de Kennemerduinen zijn voor Amsterdam, dat is Chingaza voor Bogotá: 80 % van het drinkwater in de hoofdstad komt uit dit natuurreservaat. U ziet het typische landschap van de páramo, ook wel de spons van de Andes genoemd, een ecosysteem dat voorkomt in het hoge gedeelte van het Andesgebergte. Opvallend zijn de prachtige 'frailejones' (Spaans voor 'monnik'; met hun rechtop staande stam en kleed van bruine bladeren doen deze planten denken aan monniken). Op het hoogste punt van de wandeling (ca. 3600 m hoogte) heeft u fantastische uitzichten op een aantal bergmeertjes en het omringende landschap.

Dag 4 Van Bogotá naar Parque Natural Chicaque

's Ochtends na het ontbijt heeft u een transfer naar het natuurreservaat Chicaque, vlak buiten Bogotá. Meteen na aankomst maakt u een gegidste wandeling door het bos. In de middag kunt u kiezen uit een aantal meer avontuurlijke excursies zoals ziplinen (nog niet inbegrepen), hoewel rustig genieten bij uw accommodatie uiteraard ook tot de mogelijkheden behoort. Wilt u nog meer wandelingen maken, dan zijn er diverse, goed gemarkeerde paden met uitzichtpunten. U brengt de nacht door in een cabaña (hut in het bos) of - wanneer u dat zou willen - in een boomhut 25 meter boven de grond.

Dag 5 Naar het koffiegebied

U wordt opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de luchthaven van Bogotá. Hier neemt u uw vlucht naar Manizales in het koffiegebied. Hier wordt u naar het prachtig gelegen Hostal Venecia gebracht, een sfeervolle en mooie accommodatie waar u kunt relaxen in een hangmat of kunt genieten van het zwembad.

Dag 6 Koffie excursie

's Ochtends maakt u een excursie over het terrein van de hacienda. U begeeft zich op de koffievelden en leert meer over koffie en het proces van boon tot een 'goed bakkie troost'. De koffie van de Venecia Coffee Farm heeft al meerdere prijzen gewonnen. Proeft u het verschil met de koffie hier in Nederland? Na deze tour kunt u de behoefte om een kop koffie te zetten misschien niet bedwingen. Dat laatste natuurlijk vers gemalen met bonen van de hacienda zelf.

Dag 7 Finca La Romelia

Op ongeveer een half uur rijden van Hacienda Venecia bevindt zich Finca Romelia. U krijgt hier een ongeveer 3 uur durende, zeer interessante rondleiding over het terrein waarbij u vele van de meer dan 800 soorten orchideeën zult zien die hier voorkomen, niet alleen in de kassen maar ook in de openlucht. De 'cattleya trianae' oftewel kerstorchidee is de nationale bloem van Colombia. U wandelt over de paden en geniet van het landschap. Tijdens de tour zal zeker duidelijk worden dat landbouw en natuurbescherming prima samen kunnen gaan. U gebruikt de lunch in het hoofdgebouw van de finca waarna u wordt teruggebracht naar Hacienda Venecia. Hier heeft u de middag vrij te besteden.

Dag 8 Van het koffiegebied naar Medellín

De transfer van het koffiegebied naar Medellín duurt ongeveer 6 uur maar het is opnieuw een hele mooie rit met sublieme landschappen onderweg. De weg volgt de loop van de Cauca rivier en voert door een weelderig groen landschap. U kunt onderweg uiteraard uitstappen om mooie foto's te maken.

Dag 9 Naar Río Claro

Naar Medellín keert u later weer terug om het uitgebreid te bezoeken. Vandaag wordt u opgehaald voor de 3 à 4 uur durende transfer naar Reserva Río Claro, een privé natuurreservaat waar men zich toelegt op de bescherming van het tropisch regenwoud. U gebruikt de lunch in het restaurant van de accommodatie. 's Middags krijgt u een korte introductie over het ecosysteem van het woud. Daarna kunt u heerlijk relaxen bij de rivier.

Dag 10 Ochtend in Río Claro en terug naar Medellín

U heeft de ochtend vrij te besteden in het schitterende Reserva Natural Río Claro. In de lodges kunnen (nog niet inbegrepen) excursies geboekt worden als raften, canyoning, ziplinen, viaferrata, etcetera. Bent u minder avontuurlijk ingesteld, dan is het mogelijk een aantal paden te volgen die door het natuurreservaat lopen. Onderweg kunt u o.a. vogels, kikkers, aapjes, vlinders en hagedissen spotten. De lunch gebruikt u weer in het restaurant van de accommodatie, daarna wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Medellín

Dag 11 Parque Arví en Medellín

Het Parque Regional Ecoturístico Arví ligt hoog boven Medellín en is een beschermd natuurgebied. Met uw gids maakt u een wandeling door het bos, er zijn diverse routes en de vogelrijkdom is hier verrassend groot. Er is ook een kleine archeologische opgraving. Per kabelbaan daalt u af naar Medellín en reist u per metro naar diverse highlights van de stad, zoals het Plaza Botero en de grote bakstenen kathedraal. De stad heeft een verrassend moderne infrastructuur en prachtige bezienswaardigheden zoals de moderne Biblioteca España. Oud en modern komen in Medellín op bijzondere wijze samen. U bezoekt het Museo del Castillo, een cultureel centrum met oude meubels en kunstwerken en een mooie tuin.

Dag 12 Naar El Cantil, natuurparadijs aan de Pacifische kust

U wordt naar de luchthaven van Medellín gebracht, waar u uw vlucht neemt naar Nuqui aan de Pacifische kust. Daar wordt u bij de airstrip opgewacht door een vertegenwoordiger van de lodge, waarmee u na een boottocht van zo'n 35 minuten de bijzondere locatie van El Cantil bereikt. Nuqui behoort tot de gebieden met de grootste biodiversiteit ter wereld. De lodge wordt omgeven door overvloedig tropisch regenwoud; dit gebied is zeer regenrijk en in natuurlijk opzicht bijzonder rijk. Vanwege de afgelegen ligging en moeilijke bereikbaarheid geldt een minimum verblijfsduur van 3 nachten.

Dag 13 Excursies Nuqui

Tijdens uw verblijf zijn wandelingen met lokale gidsen bij de prijs inbegrepen, zij begeleiden u op de tochten door de jungle en langs rivieren. Van juli tot en met oktober migreren de bultrugwalwissen langs deze kust en zijn er goede kansen op het spotten van deze prachtige dieren tijdens een whale watching excursie.

Let wel: in de lodge spreken slechts enkelen (gebrekkig) Engels, zij zullen uitleg geven over de activiteiten. De lokale gidsen spreken echter vrijwel geen Engels, maar kunnen u wel alles vertellen over de flora en fauna in dit gebied.

Dag 14 Excursies Nuqui

Opnieuw een dag die kan worden ingevuld met verschillende excursies. Eventuele mogelijkheden zijn een bezoek aan een nabijgelegen dorp (Termales) om te zien hoe de lokale bevolking hier leeft of een 5 uur durende wandeltocht naar Cerro Carrizalito. Andere opties zijn een korte wandeling naar een waterval of een jungletour waarbij u de Río Terco volgt door het regenwoud. En uiteraard is het whale watchen een populaire activiteit in deze periode. De avond kunt u gebruiken om de indrukken te verwerken alvorens u deze geïsoleerde plek verlaat.

Dag 15 Terug naar Bogotá

Per boot reist u terug naar Nuqui. Hier neemt u uw vlucht naar Bogotá waarmee een einde is gekomen aan uw reis door Colombia met Ander Licht Reizen.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Natuurreis door de Andes en naar de Pacific in Colombia

 • code CO0018
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Bogotá

prijstoelichting
De vanafprijs is op basis van twee personen in het laagseizoen.

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse accommodaties die soms zeer fraai gelegen zijn.

vervoer
Privé vervoer met chauffeur en binnenlandse vluchten.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Fysiek eenvoudig.

reisperiode
De droge maanden zijn juli en augustus, en de periode december tot maart. Maar Colombia is het gehele jaar door goed te bereizen.


Let op!
Desgewenst kunt u deze reis nog uitbreiden met een verblijf in het wildlife gebied van de Colombiaanse Llanos. Omdat deze uitbreiding vrij prijzig is en twee extra binnenlandse vluchten noodzakelijk zijn, hebben wij dit in eerste instantie niet in deze voorbeeldreis opgenomen. Voor meer informatie zie onze bouwsteen Wildlife safari Colombia'.


Inbegrepen
 • 3 binnenlandse vluchten incl. taxen, toeslagen en ruimbagage
 • overnachtingen in koffiegebied en Río Claro op basis van volpension
 • overnachtingen in Nuqui op basis van volpension en activiteiten
 • overige accommodaties op basis van logies/ontbijt
 • de genoemde excursies met Engelssprekende gids op privé basis
 • alle transfers volgens programma
 • lunch tijdens dagexcursie NP Chingaza
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • intercontinentale vluchten
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds