Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > rondreizen > Avontuurlijk Colombia

Avontuurlijk Colombia

Relaxte Colombia reis langs de Caribische kust


Deze avontuurlijke reis duurt circa 2 1/2 week en u verblijft met name in het gebied langs de kust. Dat wil echter niet zeggen dat er geen variatie in het programma zit, want die is er volop! Vanuit hoofdstad Bogotá bezoekt u eerst het hooglanddorpje Villa de Leyva, alvorens naar de prachtige stad Cartagena aan de Caribische kust te vliegen. Vanuit hier reist u verder noordelijk langs de kust naar Santa Marta, Taganga en Palomino. U kunt hier volop genieten van de mooie stranden, vriendelijke bevolking en lekkere cocktails.
Hierna reist u via Riohacha naar het (weinig door toeristen bezochte) schiereiland La Guajira, bekend om het woestijnlandschap en de Wayuu indianen, waar u tevens een overnachting heeft. Na dit bijzondere verblijf eindigt uw reis met een vlucht via Riohacha in Bogotá.


DIASHOW

Kustlandschap Tayrona

Avontuurlijk Colombia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Colombia

Vandaag start uw reis. Bij aankomst in Colombia wordt u op het vliegveld opgewacht voor de transfer van het vliegveld naar het hotel, waar u kunt uitrusten van de vlucht.

Dag 2 Stadstour Bogotá

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een tour door de intrigerende stad Bogotá. Bogotá is gelegen in het Andes gebergte op een hoogte van ongeveer 2600 meter. De hoofdstad van Colombia is een moderne en drukke stad met ook enkele fraaie oude wijken. Tijdens de citytour brengt u een bezoek aan La Candelaria, de oudste wijk van Bogotá met veel fraaie koloniale gebouwen waaronder het Casa Quinta. In dit huis bracht Simón Bolívar - de grote bevrijder van Zuid-Amerika - de laatste jaren van zijn leven door samen met zijn minnares. Ook zijn er in La Candelaria prachtige kerken te vinden, waaronder de kathedraal. Tevens bezoekt u tijdens de stadstour het beroemde goudmuseum waarvan de collectie tot de mooiste van heel Zuid-Amerika wordt gerekend.

Dag 3 Naar Villa de Leyva

Vandaag verlaat u Bogotá en reist u naar Villa de Leyva. Tijdens deze tocht rijdt u door het prachtige landschap van de savanne van Bogotá. In de middag komt u aan en krijgt u een rondleiding door het witte stadje Villa de Leyva; een van de belangrijkste koloniale stadjes van Colombia.

Dag 4 Excursies rond Villa de Leyva en terug naar Bogotá

Vandaag staat een verkenning van de omgeving van Villa de Leyva op het programma. Als u vroeg opstaat, kunt u in de ochtend eerst nog een bezoek brengen aan de kleurrijke lokale markt, die hier elke zaterdag plaatsvindt. Na het ontbijt reist u naar het beroemde paleontologisch museum in de omgeving en maakt een korte tocht door het semi-woestijnachtige landschap in de omgeving van Villa de Leyva. Na deze excursies reist u terug naar Bogotá.

Dag 5 Van Bogotá naar Cartagena

's Ochtends wordt u naar het vliegveld van Bogotá gebracht voor de vlucht naar Cartagena aan de Caribische kust. Cartagena de Indias - zoals de stad voluit heet - is zonder twijfel een van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika. Bij aankomst in Cartagena wordt u naar het hotel gebracht en u kunt de rest van de dag naar eigen inzicht invullen. 's Avonds wordt u door de gids bij het hotel opgehaald voor een avondwandeling door deze romantische oude stad.

Dag 6 Citytour en vrije middag Cartagena

U vervolgt deze ochtend de citytour die u gisteravond startte, te voet door het oude centrum van Cartagena. De stad werd gesticht in 1533 en was tijdens de koloniale tijd de grootste haven aan de Caribische kust van Zuid-Amerika en de belangrijkste toegangspoort tot het Zuid-Amerikaanse continent. Om de stad te beschermen bouwden de Spanjaarden een 13 kilometer lange stadsmuur met meerdere fortificaties die nog altijd grotendeels overeind staat en door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook het oude centrum binnen de stadsmuur met z'n vele koloniale huizen is prachtig bewaard gebleven. Na de ochtendexcursie heeft u de rest van de dag vrij om naar eigen inzicht in te vullen. Een mooie invulling voor de late middag is om onder het genot van een drankje te genieten van de zonsondergang vanaf "La Muralla".

Dag 7 Boottocht naar de Rosario eilanden

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar de pier van Cartagena gebracht, voor de boottocht naar de Rosario eilanden. Deze archipel ligt op ongeveer twee uur varen van Cartagena. Op Playa del Sol is het heerlijk ontspannen met de azuurblauwe zee op de achtergrond en je voeten in het witte zand. Ook stopt u bij San Martin om een bezoek te brengen aan het dolfijnenaquarium. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar Cartagena.

Dag 8 Naar Santa Marta en citytour

Vroeg in de ochtend vertrekt u van Cartagena naar Santa Marta. In de loop van de dag komt u hier aan en wordt u naar het hotel gebracht voor het inchecken. Santa Marta is de eerste spaanse nederzetting in Colombia, gesticht in 1525 door Rodrigo de Bastidas. Hedendaags is Santa Marta een belangrijke havenstad. Ook het toerisme neemt hier gestaag toe. Vandaag maakt u in de middag een stadstour door deze stad. Wat u niet mag missen is een bezoek aan Hacienda San Pedro Alejandrino. Deze hacienda is gebouwd in de 17e eeuw. Hier heeft Simon Bolívar een aantal jaren van zijn leven doorgebracht. Nu doet het dienst als museum.

Dag 9 Van Santa Marta naar Taganga - Playa Blanca

U reist nu verder langs de Caribische kust en bereikt het populaire vissersplaatsje Taganga, bekend om haar verscheidene mooie stranden. De komende dagen krijgt u de gelegenheid enkele daarvan te bezoeken. Aangezien het vandaag (donderdag) nog geen weekend is en het er dus relatief rustig zal zijn, kunt u vandaag al van Playa Blanca genieten.

Dag 10 Taganga - dagbezoek Bahia Concha

Vandaag heeft u de gehele dag om te ontspannen op het strand genaamd Bahia Concha. Vervoer tussen het hotel en het strand worden geleverd, evenals een gids die meegaat als tolk. Er kan hier gesnorkeld, gewandeld en uiteraard gerelaxed worden.

Dag 11 Taganga - dagbezoek Playa Cristal

Vandaag heeft u de gehele dag om te ontspannen op het strand genaamd Playa Cristal. Vervoer tussen het hotel en het strand worden geleverd, evenals een gids die meegaat als tolk. Mocht u vandaag iets actiever willen zijn, dan kunt u ook hier o.a. wandelen en snorkelen.

Dag 12 Transfer van Taganga naar Palomino

Verderop langs de kust ligt Palomino en daar bevindt zich de kleine ecolodge Playa la Roca. Het hotel ligt aan een privéstrand en de eenvoudige maar charmante cabins hebben allemaal eigen sanitair. Playa la Roca is de perfecte plek om te relaxen langs een prachtig met palmbomen omzoomd stukje van de Caribische kust. U wordt 's ochtends opgehaald in Taganga en naar de lodge gebracht. Daar kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.

Dag 13 Bezoek dorp Kogi-indianen

De dag start met een transfer naar het nabijgelegen dorpje Palomino. Hiervandaan wandelt u het dorpje uit en loopt u parallel aan de rivier de berg op. Na enige tijd krijgt u als beloning voor deze klim een fantastisch uitzicht over de omgeving, waaronder ook de pieken van de Sierra Nevada de Santa Marta (dit is de hoogste bergketen van Colombia). U wandelt verder en komt uiteindelijk op uw bestemming aan: de Sebiaka Kogi gemeenschap. U krijgt de kans hier rond te kijken, hoe de inheemse bevolking hier woont en leeft. Vervolgens begint de terugreis naar de lodge. Wees gerust, dit zal nu vele malen gemakkelijker zijn: de afdaling gebeurt per tube over de rivier…durft u het aan?

Dag 14 Van Palomino naar Riohacha

U verlaat Palomino en reist verder naar het slechts weinig bezochte en woestijnachtige schiereiland La Guajira. Onderweg bezoekt u een zogenaamde 'rancheria' (een inheems dorpje van de Wayuu gemeenschap). Tijdens deze eerste kennismaking met de Wayuu, komt u meer te weten over hun cultuur en levenswijze. Daarnaast kunt u ook nog even ontspannen op het Mayapo strand, alvorens in het stadje Riohacha bij het hotel te worden afgezet.

Dag 15 Tour Cabo de la Vela

De tour van vandaag leidt u door de steden Riohacha en Uribia, met als eindbestemming Cabo de la Vela. Na aankomst bent u nog in de gelegenheid om het strand te bezoeken en het uitkijkpunt El Faro. Deze nacht heeft u een basic verblijf in de Rancheria, wat inhoudt dat een hangmat vannacht uw bed is.

Dag 16 Tour Cabo de la Vela

U leert deze dag meer over het proces van zoutwinning in Manaure. Uiteraard bezoekt u daarbij ook de zoutbassins. Na deze excursie keert u terug naar het hotel in Riohacha.

Dag 17 Terugkeer naar huis

Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven van Riohacha gebracht. Daarvandaan vliegt u naar Bogotá, waar uw reis door Colombia met Ander Licht Reizen eindigt.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Ruim 2 weken met rondreizen op avontuurlijke en ontspannen wijze langs de Caribische kust van Colombia.

 • code CO0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 1-2
 • startpunt Bogotá

accommodatie
Grotendeels overnachtingen in goede, eenvoudige middenklasse hotels en 1 overnachting in een hangmat

vervoer
Soms privé vervoer in een bus langs de kust, op andere locaties reist u bijvoorbeeld per openbaar vervoer. Binnenlandse vluchten.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het gehele jaar door worden gemaakt, maar de beste maanden zijn december - februari en juli - augustus.Inbegrepen
 • vlucht Bogotá - Cartagena
 • vlucht Riohacha - Bogotá
 • overnachting Rancheria (basic overnachting in hangmatten) op basis van volpension
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • entrees citytour Bogotá
 • entrees tour omgeving Villa de Leyva
 • lunch tijdens boottocht Rosario Eilanden
 • lunch tijdens excursie Kogi-indianen
 • lunch tijdens excursie zoutwinning Cabo de la Vela
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
 • overige maaltijden, excursies en entrees
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds