Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > rondreizen > Rondreis Colombia highlights

Rondreis Colombia highlights

Andes, café y costa


Andes, koffie en de kust. Zou je drie steekwoorden moeten noemen die Colombia karakteriseren dan zijn deze het waarschijnlijk. Tijdens deze korte individuele reis verkent u Bogotá, Salento en de Valle de Cocora, de koffieregio in de Andes rond Manizales, de prachtige koloniale stad Cartagena de Indias en u besluit de reis op ontspannen wijze met een driedaags verblijf langs een rustig deel van de prachtige Caribische kust in de omgeving van het Tayrona N.P.
Een rondreis langs de ware highlights van Colombia!


DIASHOW

Straatbeeld Salento (foto: Quinten Jiskoot)

Rondreis Colombia highlights

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Bogotá

Vandaag komt u aan in Bogotá. U wordt opgewacht op het vliegveld van Bogotá en naar het hotel gebracht in La Candelaria, het oude hart van de stad. Bogotá ligt op ongeveer 2600 meter hoogte in de Andes. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Citytour Candelaria en vrije middag

In de ochtend maakt u, begeleid door een Engelssprekende gids, te voet een citytour door La Candelaria, het historische hart van de stad met z'n vele oude koloniale gebouwen. U bezoekt ondermeer het Plaza Central met de grote kathedraal, het beroemde Goudmuseum van Bogotá en het Museo Botero waar het werk en een deel van de collectie van Colombia's bekendste kunstenaar wordt getoond. Vervolgens gaat u met een kabelbaan naar de Monserrate kerk voor een prachtig uitzicht over Bogotá. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Bogotá naar Salento

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het busstation van Bogotá. Hier wordt u op de bus gezet die u in ongeveer 10 uur naar Armenia brengt. Hier wordt u opgewacht voor de transfer aan de oostelijke grens van de koffiezone. Tijdens de rit doorkruist u de heuvels van de Andes en krijg u een mooie indruk van het groene binnenland van Colombia. Bij aankomst in Salento wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht in het centrum van het sfeervolle koloniale stadje.
Overnachting: hostal op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Optionele excursie Valle de Cocora

Vandaag heeft u de hele dag de tijd voor een verkenning van Salento en omgeving. Een prachtige optionele tour die u deze dag zou kunnen maken, is een tour naar de Valle de Cocora. Valle de Cocora is een prachtige groene vallei, op de grens van de koffiezone en het Los Nevados N.P., die bekend staat vanwege z'n waspalmen. Deze palmen kunnen zo'n 60 meter hoog worden en zijn daarmee de hoogste palmen ter wereld. Tijdens een 4 à 5 uur durende wandeling kunt u genieten van het bijzondere landschap van de vallei met z'n vele palmen.
Overnachting: hostal op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Salento naar Manizales

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Manizales in het hart van de Zona Cafetera of 'Eje Cafetera' zoals de Colombianen zelf meestal zeggen. Hier wordt u naar het prachtig gelegen Hostal Venecia gebracht, een sfeervolle en mooie accommodatie. Na aankomst krijgt u een koffietour op het terrein van de Hacienda. Daarna kunt u relaxen in een hangmat, genieten van het zwembadje of een kop koffie zetten. Dat laatste natuurlijk vers gemalen met bonen van de hacienda zelf.
Overnachting: hostal op basis van halfpension

Dag 6 Excursie Rio Blanco

's Ochtends maakt u een excursie naar het nevelwoudreservaat van Rio Blanco in de omgeving van Manizales. Tijdens de wandeling is er kans op het zien van bijvoorbeeld trogons, tangara's en andere typisch Zuid-Amerikaanse vogels. De middag is vervolgens ter eigen besteding. Een leuke optie is om zelf een wandeling te maken over de onverharde wegen om te genieten van het mooie bergland rondom de finca. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te relaxen op de veranda van het hostal. .
Overnachting: hostal op basis van halfpension

Dag 7 Van de Zona Cafetera naar Cartagena

's Ochtends wordt u naar het vliegveld van Manizales of Pereira gebracht en vervolgt u deze rondreis met een vlucht naar Cartagena aan de Caribische kust. Cartagena de Indias - zoals de stad voluit heet - is zonder twijfel een van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika. Bij aankomst in Cartagena wordt u naar het hotel gebracht en u kunt de rest van de dag naar eigen inzicht invullen. Een mooie invulling voor de late middag is om onder het genot van een drankje te genieten van de zonsondergang vanaf "La Muralla".
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Citytour en vrije middag Cartagena

In de ochtend maakt u een citytour te voet door het oude centrum van Cartagena. De stad werd gesticht in 1533 en was tijdens de koloniale tijd de grootste haven aan de Caribische kust van Zuid-Amerika en de belangrijkste toegangspoort tot het Zuid-Amerikaanse continent. Om de stad te beschermen bouwden de Spanjaarden een 13 kilometer lange stadsmuur met meerdere fortificaties die nog altijd grotendeels overeind staat en door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook het oude centrum binnen de stadsmuur met z'n vele koloniale huizen is prachtig bewaard gebleven. Na de ochtendexcursie heeft u de rest van de dag vrij om naar eigen inzicht in te vullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Optionele excursies Cartagena

Voor vandaag is er in principe geen programma gepland zodat u desgewenst nog meer kunt verkennen van Cartagena. Wilt u toch een excursie maken dan is het mogelijk een tocht te maken naar de mangroven in de omgeving van Cartagena, of een boottocht te maken naar de Islas del Rosario en het witte zandstrand van Isla Baru. U kunt de tours desgewenst lokaal boeken, maar wij kunnen deze eventueel ook vooraf voor u vastleggen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Transfer van Cartagena naar Palomino

Vlakbij Palomino, op ongeveer 20 kilometer van het Tayrona NP en ver verwijderd van de drukte, ligt de kleine ecolodge Playa la Roca. Het hotel ligt aan een privé strand en de eenvoudige maar charmante cabins hebben allemaal eigen sanitair. Playa la Roca is de perfecte plek om te relaxen langs een prachtig mooi met palmbomen omzoomd stukje van de Caribische kust. U wordt 's ochtends opgehaald in Cartagena en naar de lodge gebracht. Daar kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 11 Vrije dag langs de Caribische kust

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden aan de Caribische kust van Colombia. Naast een dagje op het strand zijn er ook verschillende mogelijkheden voor excursies in de omgeving zoals een tocht naar het Tayrona N.P., een bezoek aan de Quevedo waterval of een wandeling naar een inheems dorpje in de heuvels van de Sierra Nevada de Santa Marta.
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 12 Vrije dag langs de Caribische kust

Ook vandaag kunt u nog weer naar eigen inzicht besteden aan de Caribische kust.
Overnachting: lodge op basis van halfpension

Dag 13 Van Palomino naar Cartagena en einde van de reis

Vandaag wordt u opgehaald in Palomino en naar het vliegveld van Cartagena gebracht. Daar eindigt deze Colombia reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Korte maar heel diverse rondreis door de Andes, de Zona Cafetera en het kustgebied.

 • code CO0007
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 13 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Bogotá
 • eindpunt Cartagena

prijstoelichting
De basisprijs is op basis van nette maar eenvoudige accommodaties (2 tot 3 sterren). Een upgrade naar 4-sterren sfeerhotels is mogelijk voor ca. € 780,- per persoon.

accommodatie
U overnacht in eenvoudige maar goede middenklasse accommodaties met eigen sanitair. Upgrade is mogelijk.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar (beste tijd is december - februari en juli -augustus).Inbegrepen
 • 1 binnenlandse vlucht
 • overnachtingen in Palomino en Manizales op basis van halfpension
 • overige overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • alle transfers volgens programma
 • alle excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • intercontinentale vluchten
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds