Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > rondreizen > Familiereis Colombia

Familiereis Colombia

Een heerlijk diverse rondreis dwars door Colombia


Wanneer u voor het eerst naar Colombia gaat, dan wilt u natuurlijk de voornaamste highlights zien. Maar zeker voor een reis in familieverband geldt misschien óók dat er mooie natuurgebieden in het programma moeten zittten. En avontuurlijke en/of actieve opties als ziplinen, raften en kajakken. Deze reis biedt alle drie, al moet gezegd dat u in één reis onmogelijk alle hoogtepunten kunt zien. We hebben dan ook een keuze moeten maken.
In deze familiereis Colombia ziet u de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, is er een koffietour in de Zona Cafetera bij Salento en bezoekt u de vallei van de waspalmen (Cocora vallei). Daarnaast maakt u kennis met het aangenaam moderne Medellín dat het duistere verleden definitief van zich af lijkt te hebben geschud. En u reist naar de grote toeristische trekpleister aan de Caribische Zee; Cartagena de Indias. Maar u verblijft daarnaast ook in drie onbekende natuurgebieden: Reserva El Cairo in het hoogland, Reserva Río Claro in het tropisch regenwoud en Reserva Sanguaré aan de Caribische kust. Op deze manier kunt u met uw gezin genieten van cultuur, natuur en avontuur in dit zeer gevarieerde land!


DIASHOW

Waspalmen in de Valle de Cocora

Familiereis Colombia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Bogotá

U komt aan in Bogotá, waar u op de luchthaven wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel in Chicó, een van de meest exclusieve en veilige wijken van de stad. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 2 Verkenning van Bogotá met gids

Het Muisca-volk noemde de stad Bacatá; de Spanjaarden verbasterden dit tot Bogotá. Na een lange periode van grote onveiligheid vinden de Colombianen zelf Bogotá tegenwoordig weer 'chevere' (zoiets als: 'cool') om de stad te bezoeken of om er te wonen. Tijdens een ongeveer 6 uur durende stadstour verkent u te voet het historische stadshart, La Candelaria. Grootste attracties hier zijn het centrale plein met de kathedraal, het Goudmuseum, het Museo Botero en het schilderachtige Plazoleta Chorro de Quevuedo. De excursie eindigt met een tocht per kabelbaan naar het Santuario de Monserrate. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Dag 3 Vlucht naar het koffiegebied

U wordt vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hier neemt u uw vlucht naar Armenia of Pereira in het koffiegebied, waar u wordt opgewacht en per 'Jeep-Willy' naar de accommodatie in het Reserva El Cairo wordt gebracht, gevestigd in een meer dan 100 jaar oude koffiehacienda 3 kilometer buiten Salento. Het gebied staat bekend om z'n vogelrijkdom en de accommodatie organiseert o.a. paardrijdtochten, canyoning, birdwatching excursies in de vroege ochtend en nachtsafari's (nog niet bij de prijs inbegrepen, ter plaatse te regelen).

Dag 4 Excursie Cocora vallei

Deze dag staat geheel in het teken van de bijzondere Valle de Cocora, een prachtige groene vallei die bekend staat om z'n waspalmen. Deze palmen kunnen zo'n 60 meter hoog worden en zijn daarmee de hoogste palmen ter wereld. Tijdens een wandeling kunt u genieten van het bijzondere landschap van de vallei met z'n vele palmen. Hoe lang de excursie precies duurt hangt af van uw wensen en fysieke conditie. De lunch is inbegrepen.

Dag 5 Koffietour

De Zona Cafetera, of 'Eje Cafetero' zoals de Colombianen zelf vaak zeggen, is het centrum van de Colombiaanse koffieteelt. Het landschap rond de steden Manizales, Pereira en Armenia bestaat uit groene heuvels die grotendeels beplant zijn met koffieplantages. Daartussen liggen talloze finca's en hacienda's. Tijdens een koffietour krijgt u uitgebreid uitleg over het productieproces maar ook over de koffieproductie in Colombia in het algemeen. Na afloop van de tour, die circa 2 uur in beslag neemt, wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. In de middag kunt u optioneel een bezoek brengen aan Salento.

Dag 6 Van het koffiegebied naar Medellín

De transfer van het koffiegebied naar Medellín duurt ongeveer 6 uur maar het is opnieuw een hele mooie rit met sublieme landschappen onderweg. De weg volgt de loop van de Cauca rivier en voert door een weelderig groen landschap. U kunt onderweg uiteraard uitstappen om mooie foto's te maken.

Dag 7 Stadstour Medellín

Na het ontbijt staat een stadstour door het moderne Medellín op het programma. De Colombianen zijn erg trots op deze stad, die de welvaart en vooruitgang van het land laat zien. Gedurende de tour worden verschillende hoogtepunten bezocht, waaronder het Plaza Botero (vernoemd naar de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero) en de grote bakstenen kathedraal. Samen met Cali heeft Medellín de twijfelachtige eer zijn naamsbekendheid vooral te danken aan de beroemde drugskartels die hier van 1980 tot 1993 de dienst uitmaakten. Pablo Escobar, misschien wel de 'godfather' van alle drugbarons, kwam uit Medellín en was gedurende ruim een decennium oppermachtig. Ons eerste advies is echter 'vergeet de geschiedenis' en ga genieten van deze prachtige stad. Medellín heeft zich namelijk op bewonderenswaardige wijze weten te ontworstelen aan z'n donkere dagen. De stad heeft een verrassend moderne infrastructuur en prachtige bezienswaardigheden zoals de moderne Biblioteca España. Oud en modern komen in Medellín op bijzondere wijze samen.

Dag 8 Excursie Guatapé en door naar Río Claro

Guatapé is ongetwijfeld het meest kleurrijke dorp in Colombia. De huizen worden om de zoveel tijd opnieuw beschilderd in de meest felle kleuren. Er is niet één bezienswaardigheid die er in het bijzonder uitspringt, het is het dorp als geheel dat bekoort. Een paar kilometer verderop ligt El Peñon de Guatapé oftewel Piedra del Peñol, een zogeheten inselberg (geïsoleerde rots); de trapwandeling omhoog biedt een prachtig uitzicht. In de middag wordt u van Guatapé naar Reserva Río Claro gebracht, een privé natuurreservaat waar men zich toelegt op de bescherming van het tropisch regenwoud.

Dag 9 Vrije dag Río Claro

U heeft deze dag vrij te besteden in het schitterende Reserva Natural Río Claro. In de lodges kunnen (nog niet inbegrepen) excursies geboekt worden als raften, canyoning, ziplinen, viaferrata, etcetera. Bent u minder avontuurlijk ingesteld, dan is het mogelijk een aantal paden te volgen die door het natuurreservaat lopen. Onderweg kunt u o.a. vogels, kikkers, aapjes, vlinders en hagedissen spotten. Er zijn diverse uitzichtpunten en er zijn ook rivierstrandjes voor de nodige ontspanning. Kortom een heerlijke dag in het tropisch regenwoud!

Dag 10 Vlucht naar Cartagena

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Medellín, waar u rond het middaguur zult arriveren. Hier neemt u uw vlucht naar Cartagena de Indias aan de Caribische kust. U wordt hier opgewacht en naar het hotel gebracht en u kunt de rest van de dag naar eigen inzicht invullen. Een mooie invulling voor de late middag is om onder het genot van een drankje te genieten van de zonsondergang vanaf "La Muralla".

Dag 11 Stadstour Cartagena en vrije middag

In de ochtend maakt u een stadstour te voet door het oude centrum van Cartagena. De stad werd gesticht in 1533 en was tijdens de koloniale tijd de grootste haven aan de Caribische kust van Zuid-Amerika en de belangrijkste toegangspoort tot het Zuid-Amerikaanse continent. Om de stad te beschermen bouwden de Spanjaarden een 13 kilometer lange stadsmuur met meerdere fortificaties die nog altijd grotendeels overeind staat en door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook het oude centrum binnen de stadsmuur met z'n vele koloniale huizen is prachtig bewaard gebleven. Na de ochtendexcursie heeft u de rest van de dag vrij om naar eigen inzicht in te vullen

Dag 12 Van Cartagena naar Reserva Sanguaré

Op veel lijstjes met highlights in Colombia zal het Tayrona N.P. vermeld staan. Dat is inderdaad een schitterend natuurgebied, met alleen één nadeel: het is er vaak erg druk, zeker in het hoogseizoen. Reserva Sanguaré ligt 127 km (maar wel 3 uur rijden) ten zuiden van Cartagena en is minder bekend, maar heeft minstens zoveel te bieden. Het ligt aan de Caribische Zee, heeft schitterende stranden en de lodge herbergt niet alleen gasten, maar beschermt tevens de natuur van het droog tropisch bos en de mangroves. U kunt hier kajakken en wandelen, mountainbiken en vogels spotten. Absoluut onvergetelijk zijn de boottocht naar de San Bernardo eilanden voor de kust en de tour naar het in de duisternis van de avond blauw oplichtende plankton.

Dag 13 Kajaktour, wandeling met gids

Tijdens het verblijf in Sanguaré zijn twee door de lodge aangeboden excursies inclusief. In de ochtend gaat u kajakken langs de Caribische kust richting een meer met mangrovebossen. 's Middags luncht u in de lodge en is er tijd om te relaxen op het strand. In de namiddag maakt u een wandeling met gids door droog tropisch bos. Het regent hier erg weinig en toch zien allerlei planten kans om in dit klimaat te overleven. De kajaktocht en de wandeling zijn inclusief, alle overige excursies zijn exclusief.

Dag 14 Vrije dag in Sanguaré

Vandaag kunt u de (niet inbegrepen) boottocht naar de San Bernardo eilanden maken, waarbij er onderweg én ter plekke gelegenheid is om te snorkelen en kennis te maken met de boeiende onderwaterwereld. De eilandjes zelf zijn bewoond en interessant voor een kort bezoek (het Islote de Santa Cruz wordt zelfs beschouwd als het dichtstbevolkte eilandje ter wereld!). Ook de excursie naar het spectaculaire bioluminescente plankton kunt u via de lodge regelen, deze is per kajak en wordt, afhankelijk van de stand van de maan, in de vroege ochtend of in de avond georganiseerd.

Dag 15 Van Sanguaré naar Cartagena en einde van de reis

Vandaag wordt u opgehaald in Sanguaré en in ongeveer 3 uur naar het vliegveld van Cartagena gebracht. Daar eindigt deze Colombia reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Cultuur, natuur en avontuur in Colombia

 • code CO0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Bogotá
 • eindpunt Cartagena

prijstoelichting
De vanafprijs is op basis van vier personen (twee volwassenen en twee kinderen) in het laagseizoen.

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse accommodaties die soms zeer fraai gelegen zijn.

vervoer
Privé vervoer met chauffeur en binnenlandse vluchten.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Fysiek eenvoudig.

reisperiode
De droge maanden zijn juli en augustus, en de periode december tot maart. Maar Colombia is het gehele jaar door goed te bereizen.Inbegrepen
 • verblijf in Reserva Natural Río Claro op basis van volpension
 • verblijf in Sanguaré Beach Lodge op basis van volpension inclusief twee gegidste excursies
 • 2 tweepersoonskamers in Bogotá en Cartagena; familiekamers in alle overige hotels
 • overige hotelovernachttingen op basis van logies/ontbijt
 • 2 lokale vluchten inclusief taxen, toeslagen en ruimbagage
 • alle excursies volgens programma op privé basis met Engelssprekende gids
 • al het vervoer volgens programma
 • entreegelden tijdens stadstour Bogotá
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige excursies en entrees
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds