Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > losse bouwstenen > Wildlife safari Colombia

Wildlife safari Colombia

Safari in de wetlands rond Hato la Aurora


Voor degenen die op zoek zijn naar een echte safari-experience in Colombia is Hato Aurora in de Llanos de locatie om te bezoeken. Hato La Aurora is een hacienda / privéreservaat met een oppervlakte van 16.000 hectare in het Casanare departement. De rivieren, vlakten en moerassen van dit uitgestrekte gebied kennen een zeer rijk dierenleven met vele vogelsoorten, kaaimannen, anaconda's, capibara's en witstaartherten. Ook zeldzame dieren als jaguars en reuzenmiereneters komen hier nog voor, al heeft u wel heel veel geluk nodig om deze illustere bewoners van de streek te zien.


DIASHOW

Capibara's Juan Solito

Wildlife safari Colombia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Hato la Aurora

Dit arrangement start bij aankomst op het vliegveld van Yopal. Hier wordt u opgewacht voor de ongeveer 5 uur durende rit per jeep naar Hato La Aurora. Na aankomst wacht u als diner een traditionele 'Llanero maaltijd.'
Overnachting: Hato op basis van volpension plus excursies

Dag 2 Wildsafari's in de Llanos

Vandaag en morgen staan geheel in het teken van de de dierenrijkdom van de Llanos. Afhankelijk van uw wensen en de omstandigheden ter plaatse kunnen safari's te voet, te paard, per kano en per 4WD worden gemaakt. Wat u precies ziet is vooraf natuurlijk nooit te voorspellen, maar u zult versteld staan van het rijke dierenleven in dit gebied dat zich qua karakter nog het beste laat vergelijken met de Pantanal in Brazilië.
Overnachting: Hato op basis van volpension plus excursies

Dag 3 Wildsafari's in de Llanos

Ook vandaag maakt u weer safari's in het uitgestrekte privéreservaat van Hato la Aurora. Wellicht maakt u een tocht per kano over de Ariporo rivier en/of zijriviertjes, maar ook een paardrijdtocht is zeer zeker aan te bevelen. De paarden zijn mak en kennen het terrein goed; ervaring is dan ook niet vereist. U maakt kennis met de traditionele cultuur van de llaneros, de Colombiaanse cowboys.
Overnachting: Hato op basis van volpension plus excursies

Dag 4 Einde van het arrangement

U wordt vandaag naar het vliegveld van Yopal gebracht. Daar eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Juan Solito Lodge - Llanos

De Juan Solito Lodge ligt geïsoleerd in de uitgestrekte vlakten van noordoost-Colombia en is de beste optie voor reizigers die de indrukwekkende natuur van het Llanos-gebied willen leren kennen. Het hoofdgebouw telt 7 kamers waar 1 tot 4 personen kunnen overnachten, daarnaast is er nog 1 eenpersoonskamer. Ook zijn er 4 eenvoudige cabañas, in elk ervan kunnen 1 tot 5 personen verblijven. Alle kamers en cabañas zijn voorzien van een eigen badkamer en een ventilator. Vanuit de lodge worden excursies georganiseerd per kano, te voet, te paard en per 4x4 (met gids). Voor het spotten van wildlife is er geen betere plek! U kunt hier o.a. capibara's, kaaimannen, leguanen, schildpadden, herten, wilde zwijnen, anaconda's, wilde paarden, brulapen, piranha's, tapirs en vele soorten tropische vogels zien. In Juan Solito maakt u ook kennis met de cultuur van de Colombiaanse cowboy, de 'llanero'. De parallellen met de Braziliaanse Pantanal dringen zich onherroepelijk op, niet alleen vanwege het vele wildlife en de bloeiende lokale cultuur, maar ook dankzij het uitgestrekte savannelandschap.

Juan Solito Lodge is door 2 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

4-daagse wildlife safari vanuit Ecolodge La Aurora in de Colombiaanse Llanos

 • code CO0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 3-4
 • comfort 1
 • startpunt Yopal

accommodatie
Tijdens deze safari overnacht u in een traditionele Colombiaanse Hato (boerderij).

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Beste reistijd is december tot en met maart, het gebied kan ook in de regentijd bezocht worden maar dan is het een andere ervaring.Inbegrepen
 • 3 overnachtingen in Hato la Aurora op basis van volpension
 • excursies / safari's tijdens het verblijf
 • al het vervoer ter plaatse
Niet inbegrepen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds