Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Colombia > losse bouwstenen > Trekking Colombia - Los Nevados de Tolima

Trekking Colombia - Los Nevados de Tolima

Wandelen door de Colombiaanse Andes


Het Los Nevados Nationaal Park met z'n besneeuwde vulkanen (El Ruiz, El Quindio, El Tolima, El Cisne en Santa Isabel) is absoluut een van de beste gebieden voor meerdaagse trektochten.


DIASHOW

De vulkaan Tolima in Los Nevados N.P.

Trekking Colombia - Los Nevados de Tolima

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Salento naar El Aquilino

In alle vroegte vertrekt u vanuit Salento naar Cocora. Daar wordt de bagage op paarden geladen en start de wandeling van het op 2390 meter hoogte gelegen Cocora naar de op 3790 meter hoogte in het Los Nevados N.P. gelegen Finca Aquilino. Het is een pittige tocht die afhankelijk van uw conditie tussen de 7 en 12 uur kan duren. Na een vlakke start begint de sterke stijging door het prachtige vogelrijke nevelwoud waar met name kolibries talrijk zijn. Eenmaal boven de boomgrens wordt de stijging minder en komt u vele bromelia's tegen die het hoofdvoedsel vormen voor de illustere brilbeer. Bij aankomst in de eenvoudige maar zeer authentieke Finca Aquilino wordt u ontvangen met een warme 'Aqua de Panela' alvorens aan te schuiven voor het diner. U overnacht in een slaapzaal.
Overnachting: finca campestre op basis van volpension

Dag 2 Hiken in de Paramo van Los Nevados

Na een goede nacht slaap wordt u 's ochtends gewekt met een echt 'campesino' ontbijt en een kop koffie. De lange wandeling van gisteren is vast nog voelbaar in uw benen en voor vandaag staat dan ook een lichte wandeling in de prachtige omgeving op het programma. Afhankelijk van uw conditie kan een wat langere tocht gemaakt worden waarbij u picknickt of u keert terug naar de finca voor de lunch. Ook is het mogelijk en fascinerend om 's middags mee te kijken / mee te helpen met het dagelijkse leven op de finca: koeien melken, schapen samendrijven, etc.
Overnachting: finca campestre op basis van volpension

Dag 3 Hiken in de Paramo van Los Nevados

Na de rustige dag van gisteren staan voor vandaag weer grotere uitdagingen op het programma. Een mooie optie is de beklimming van de Paramillo de Quindio van 4800 meter hoog. Deze mooie vulkaan ligt direct achter de finca en biedt bij helder weer prachtige uitzichten op de besneeuwde top van de 5221 meter hoogte Tolima vulkaan. Een andere optie is om te paard naar de andere kant van de vulkaan te gaan waar natuurlijke warmwaterbronnen zijn.
Overnachting: finca campestre op basis van volpension

Dag 4 Terugkeer naar Salento

Na het ontbijt start u met de wandeling terug over de paramo en door het nevelwoud naar de Cocora Vallei. Het laatste stuk van de route loopt over een ander pad in de Cocora Vallei, waarbij u prachtige uitzichten krijgt op het bijzondere landschap met waspalmen. De nationale boom van Colombia is de hoogste palm ter wereld en kan tot wel 60 meter hoog worden. Na aankomst in Cocora wordt u met jeeps naar Salento gebracht en daar eindigt deze trektocht.


Speciale opmerking

Wandelen op grote hoogte

U wandelt tijdens deze tocht op grote hoogte en maakt zeker de eerste dag ook een aanzienlijke stijging door (van 2350 naar 3750 meter). Ons advies is om te zorgen voor enkele dagen acclimatisatie alvorens deze trek te plannen. Bogotá met z'n hoogteligging van 2600 meter is hiervoor een goede plek. De gevolgen van hoogteziekte zijn (deels) te ondervangen door veel te drinken en eventueel diamox te gebruiken.


Algemene informatie

Vierdaagse trektocht door nevelwouden en over de paramo van het Los Nevados N.P. vanuit Salento

 • code CO0008
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 3-4
 • comfort 1
 • startpunt Salento

accommodatie
U overnacht in een eenvoudige maar heel authentieke Colombiaanse boerenhoeve.

vervoer
U wordt per jeeps vanuit Salento naar het startpunt van de trektocht (Cocora) gebracht.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Dit is een pittige trektocht door de lange eerste dag met een fiks stijgingspercentage op grote hoogte.

reisperiode
De beste periodes voor deze trek zijn half december t/m februari en juli - augustus.Inbegrepen
 • begeleiding door een Engelssprekende berggids
 • 3 nachten in Finca Aquilino op basis van volpension
 • bagagevervoer door paarden
 • eventueel paarden voor bezoek hete bronnen op dag 3
 • snacks tijdens de wandelingen
 • transfers Salento - Cocora en vice versa
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds