Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Colombia.

Ciudad PerdidaFoto van de Ciudad Perdida

Colombia's bekendste archeologische complex is Ciudad Perdida (de verloren stad) op ca. 1700 meter boven zeeniveau. Ciudad Perdida is gelegen in de Sierra Nevada de Santa Marta en alleen te bereiken door middel van een ongeveer vijfdaagse trektocht. Voor de indianenstammen die in het gebied leven, zoals de nog circa 50.000 Arhuacos en de Kogui, vormt Ciudad Perdida een heilige locatie. De ruïnes zelf zijn niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld die van Machu Picchu maar de hele ervaring van de trektocht waarbij je dagen door het woud loopt, lokale dorpjes bezoekt en uiteindelijk aankomt bij de verloren stad, maakt dit toch tot één van de meest memorabele meerdaagse trektochten die u in Colombia kunt maken.

Ciudad Perdida werd rond het jaar 700 gebouwd en was het voornaamste stedelijke centrum van de Tayrona beschaving. Pleintjes, trappen, paden en kanalen getuigen nog van de bloei van deze stad, die pas in 1976 door archeologen werd ontdekt. De Tayrona gebruikten irrigatiesystemen en pasten terrasbouw toe. Er zijn ook rotsschilderingen en petrogliefen aangetroffen.

De Sierra Nevada de Santa Marta, met de Pico Cristóbal Colón van 5775 meter, is overigens het hoogste kustgebergte ter wereld. Op weinig plekken in de tropen kunt in één oogopslag palmbomen, turkooisblauwe wateren en eeuwige sneeuw op bergtoppen zien, maar hier is het mogelijk.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds