Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Chili


Vervoer
Door z'n enorme lengte zijn voor het reizen in Chili bijna altijd wel één of enkele binnenlandse vluchten nodig. Chili heeft gelukkig een uitstekende lokale airline (Lan Chile) die de meeste belangrijke steden met elkaar verbindt. Voor het reizen waarbij u verschillende delen van het land met elkaar wilt combineren zijn enkele binnenlandse vluchten eigenlijk altijd 'noodzakelijk'. Voor het vervoer over 'toeristische trajecten' zijn vaak seat-in bussen beschikbaar die een - iets minder comfortabel maar toch wel goed - alternatief vormen voor het vaak kostbare privé vervoer. Een andere populaire vorm van vervoer zijn cruiseboten. In Patagonië kunnen 4- tot 8-daagse cruises geboekt worden tussen steden als Puerto Montt - Puerto Natales en Punta Arenas - Ushuaia.

Taal
De officiële taal van Chili is Spaans. Een georganiseerde reis is mogelijk zonder dat u de taal machtig bent, maar wilt u op eigen gelegenheid gaan rondreizen dan is enige kennis van de Spaanse taal eigenlijk onontbeerlijk.

Medische aspecten
Voor reizen naar Chili worden over het algemeen vaccinaties aanbevolen voor DTP en hepatitis-A. U loopt bij reizen in Chili geen malariarisico. In z'n algemeenheid zijn de hygiënische omstandigheden in Chili goed en is de kans op darmproblemen tijdens reizen veel kleiner dan in tropisch Zuid-Amerika.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Coronaregels
Per mei 2023 zijn de coronaregels voor Chili aangepast. In opvolging van het verklaring van de World Health Organization waarin wordt gesteld dat de noodsituatie als gevolg van covid-pandemie is beëindigd heeft Chili besloten de vaccinatieverplichting of PCR testverplichting bij binnenkomst in Chili te laten vervallen. NB 1: Bovenstaande adviezen golden ten tijde van het samenstellen van deze informatie maar houdt u er svp rekening mee dat last minute wijzigingen altijd mogelijk zijn.
NB 2: Wij geven bovenstaande informatie als service maar u bent er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat u voldoet aan eventuele corona-regels zoals die gelden in de door u te bezoeken landen.

Paspoort en visum
Voor een bezoek aan Chili is alleen een paspoort nodig dat geldig moet zijn tot 6 maanden na terugkeer uit Chili. Een visum is niet nodig. Wanneer u via de USA vliegt dient u reistoestemming aan te vragen op de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Bij binnenkomst in Chili krijgt u een 'Tarjeta de Ingreso' uitgereikt wat u goed dient te bewaren totdat u het land verlaat. Ook bij het inchecken in bijna ieder hotel wordt om dit papiertje gevraagd. Raakt u het kwijt dan kan dit tot kosten leiden.

Munteenheid
De officiële munteenheid van Chili is de Peso.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds