Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Chili


Vervoer
Door z'n enorme lengte zijn voor het reizen in Chili bijna altijd wel één of enkele binnenlandse vluchten nodig. Chili heeft gelukkig een uitstekende lokale airline (Lan Chile) die de meeste belangrijke steden met elkaar verbindt. Voor het reizen waarbij u verschillende delen van het land met elkaar wilt combineren zijn enkele binnenlandse vluchten eigenlijk altijd 'noodzakelijk'. Voor het vervoer over 'toeristische trajecten' zijn vaak seat-in bussen beschikbaar die een - iets minder comfortabel maar toch wel goed - alternatief vormen voor het vaak kostbare privé vervoer. Een andere populaire vorm van vervoer zijn cruiseboten. In Patagonië kunnen 4- tot 8-daagse cruises geboekt worden tussen steden als Puerto Montt - Puerto Natales en Punta Arenas - Ushuaia.

Taal
De officiële taal van Chili is Spaans. Een georganiseerde reis is mogelijk zonder dat u de taal machtig bent, maar wilt u op eigen gelegenheid gaan rondreizen dan is enige kennis van de Spaanse taal eigenlijk onontbeerlijk.

Medische aspecten
Voor reizen naar Chili worden over het algemeen vaccinaties aanbevolen voor DTP en hepatitis-A. U loopt bij reizen in Chili geen malariarisico. In z'n algemeenheid zijn de hygiënische omstandigheden in Chili goed en is de kans op darmproblemen tijdens reizen veel kleiner dan in tropisch Zuid-Amerika.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Paspoort en visum
Voor een bezoek aan Chili is alleen een paspoort nodig dat geldig moet zijn tot 6 maanden na terugkeer uit Chili. Een visum is niet nodig. Wanneer u via de USA vliegt dient u reistoestemming aan te vragen op de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Bij binnenkomst in Chili krijgt u een 'Tarjeta de Ingreso' uitgereikt wat u goed dient te bewaren totdat u het land verlaat. Ook bij het inchecken in bijna ieder hotel wordt om dit papiertje gevraagd. Raakt u het kwijt dan kan dit tot kosten leiden.

Munteenheid
De officiële munteenheid van Chili is de Peso.

Klimaat en beste reistijd
Door de grote lengte van Chili is er geen sprake van een beste reistijd voor het hele land, maar kent iedere streek z'n eigen reisadvies.

Patagonië en het zuiden
De beste reistijd voor het zuiden van Chili is van oktober t/m april. Door de ligging op het zuidelijk halfrond heerst er een 'omgekeerd' klimaat als bij ons. Tijdens onze zomermaanden valt het toerisme in Zuid-Chili zo goed als stil, omdat het dan te koud is en vervoer moeilijk kan worden door sneeuwval.

De Atacama woestijn en het noorden
De beste reistijd voor het noorden van Chili is juist van mei t/m oktober. Hoewel er in principe het hele jaar door kan worden gereisd, zijn onze zomermaanden het beste, omdat dan de kans op helder weer en mooie uitzichten het beste is.

Santiago en centraal Chili
Het groen en vruchtbare centrale deel van Chili kan het hele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is gedurende de lente (september t/m november) of de herfst (februari t/m april). Tijdens onze zomermaanden kan het fris zijn en valt er meer regen.

Paaseiland
Op het Paaseiland heerst een vochtig subtropisch klimaat met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Gedurende het gehele jaar valt hier regen, maar de meeste regen valt in de maanden maart t/m augustus. Er kan het hele jaar door op Paaseiland gereisd worden maar qua weer hebben de maanden oktober t/m februari het meest te bieden.

ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2020 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds