Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Internationaal Rijbewijs Chili

Wat heb ik nodig voor het huren van een auto in Chili

Voor het huren van een auto in Chili zijn een aantal zaken verplicht en sommige zeer aan te raden. Welke zaken leest u hieronder.

Creditcard

Een creditcard wordt door het autoverhuurbedrijf gebruikt als borg. Zonder credit card is het niet mogelijk om een auto te huren. Houdt er rekening mee dat verhuurbedrijf niet altijd de borg deblokkeren, zorg daarom voor voldoende limiet (zeker bij meerdere huurautoperiodes binnen de reis).

Internationaal rijbewijs

Voor alle reizen in Chili waarbij u een auto huurt, raden we u aan een internationaal rijbewijs te halen. Het Internationaal Rijbewijs geldt als een internationaal verkeersdocument. Het is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs in meerdere talen. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig. Noodzakelijk is het aanschaffen van dit internationale rijbewijs niet. In geval van een calamiteit of ongeluk dient u soms echter uw reisbewijs in te leveren en op dat moment is het handig als u het internationale rijbewijs in kunt leveren. U hoeft dat niet meer persé op te halen waardoor u wellicht sneller uw reis kunt vervolgen.
U kunt een Internationaal Rijbewijs aanschaffen bij ieder ANWB-verkooppunt (ook voor niet-leden!). De kosten zijn € 17,95. Om het internationaal rijbewijs te krijgen, dient u uw Nederlandse rijbewijs mee te nemen en een recente pasfoto.terug naar veelgestelde vragen Chili 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds