Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Selfdrive Patagonië

Selfdrive Patagonië

Van Torres del Paine naar Los Glaciares


Spectaculaire wolkenluchten, striemende gure winden, krakend ijs en eindeloze vlaktes. Patagonië is een streek die voor velen tot de verbeelding spreekt en terecht. Tijdens deze reis verkent u de belangrijkste highlights van zowel Chileens als Argentijns Patagonië.

Vanuit Punta Arenas reist u naar het Torres del Paine Nationaal Park. Dit is vermoedelijk het bekendste nationale park van Chileens Patagonië, wat garant staat voor enkele prachtige ervaringen in een van de mooiste landschappen van zuidelijk Zuid-Amerika. Ook bezoekt u El Chaltén, gelegen aan de voet van het imposante massief rond de Cerro Fitz Roy en Cerro Torre, een gebied waar u prachtige wandelingen kunt maken. De volgende bestemming is El Calafate, uitvalsbasis voor een bezoek aan onder andere de Perito Moreno en de Upsala gletsjer.


DIASHOW

Ochtendlicht bij Torres del Paine (foto: Arno Luft)

Selfdrive Patagonië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start selfdrive in Punta Arenas

Deze selfdrive door Zuid-Patagonië start bij aankomst op de luchthaven van Punta Arenas, de grootste stad van Chileens Patagonië. Hier staat de huurauto voor u klaar. Vanaf het vliegveld reist u door naar Puerto Natales, een klein stadje gelegen aan de Seno de Última Esperanza (de Fjord van de Laatste Hoop). (Ca. 250 kilometer over verharde wegen.)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Torres del Paine Nationaal Park

Vanuit Puerto Natales reist u vandaag in ongeveer 3 uur naar het volgende hotel. Tijdens de reis krijgt u steeds beter zicht op de indrukwekkende torens van Torres del Paine. Dit prachtige park werd opgericht in 1959 en het is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De imposante granietbergen en torens rijzen steil omhoog uit een met meren en indrukwekkende gletsjers gelardeerd landschap. Het hotel waar u de komende nachten verblijft is Hosteria Pehoé. Volgens ons is dit het hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine. De kamers zijn eenvoudig (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht in en rond het hotel besteden. (Ca. 165 kilometer over voornamelijk verharde wegen.)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Torres del Paine Nationaal Park

Het Nationale Park Torres del Paine is in de eerste plaats en boven alles een wandelparadijs. Ook wanneer u geen fanatiek wandelaar bent zijn er genoeg interessante korte (en gemakkelijke) wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Salto Grande, Salto Chico of Laguna Azul. Onderweg kunt u adelaars en condors tegenkomen, spechten en visarenden, maar ook vossen en poema's. U loopt door Nothofagus of lenga bossen, of over de Patagonische steppen langs kuddes guanaco's. Met name in het oostelijke deel van het park, bij Laguna Amarga en Mirador Lago Nordenskjold, heeft u goede kansen op het zien van het karakteristieke wild van het park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag Torres del Paine Nationaal Park

Ook vandaag heeft u nog een hele dag de tijd om Torres del Paine te verkennen. Voor wandelliefhebbers zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u niet te voet, dan kunt u een boottocht maken van ongeveer 3 uur over het Lago Grey naar de Grey gletsjer of u kunt bijvoorbeeld een paardrijdtocht maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Torres del Paine naar El Calafate

Na een aantal dagen in Torres del Paine rijdt u vandaag per huurauto van Torres del Paine naar El Calafate in Argentinië. Dit is een in totaal ongeveer 6 uur durende rit. Het eerste stuk in Chili is nog bergachtig, maar vanaf de grens begint de uitgestrekte en vlakke Patagonische pampa met grote groepen nandoes en schapen. Het eerste stuk in het park is nog onverhard, maar vanaf de grenspost Cerro Castillo rijdt u over prima verharde wegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van El Calafate naar El Chaltén

Vanuit El Calafate rijdt u vandaag naar het trekkersdorpje El Chaltén, gelegen in het noordelijk deel van het Los Glaciares Nationaal Park. Afhankelijk van het zicht verschijnen na verloop van tijd de indrukwekkende graniettorens van het Fitz Roy-massief in beeld.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag El Chaltén en omgeving

El Chaltén vormt een ideale uitvalsbasis om te voet het fabelachtige berglandschap aan de voet van de 3405 meter hoge Monte Fitz Roy en Cerro Torre te bezoeken. Een topwandeling in dit park is de tocht naar Laguna de los Tres. Tijdens deze tocht wandelt u steeds dieper het bergmassief in, met voortdurend nieuwe uitzichten op verschillende imposante graniettoppen. Een zware wandeling (heen en terug bent u 12 uur onderweg) voert naar de Cagliero gletsjer. Hier bestaat de mogelijkheid om een trekking van circa 2 uur over het ijs te maken. Slechts op 3 plaatsen is dit nog mogelijk (op 2 plaatsen op de Perito Moreno gletsjer en hier).
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Terug naar El Calafate

De ochtend kunt u gebruiken voor nog een wandeling in het park of - wanneer u het gewoon een ochtendje rustig aan wilt doen - om lekker uit te rusten. In de loop van de dag vervolgt u uw reis langs het smaragdgroene water van het Lago Viedma naar El Calafate, gelegen aan de oevers van het Lago Argentino, het grootste meer van Argentijns Patagonië. (ca. 215 kilometer - ongeveer 2,5 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag El Calafate - Perito Moreno gletsjer

Vandaag kunt u met de auto een bezoek brengen aan de Perito Moreno gletsjer. Van de kilometers lange kop van de gletsjer kunt u met enig geluk brokstukken zien afbreken met het formaat van een flink flatgebouw. U kunt optioneel nog een boottocht maken of een korte wandeling op stijgijzers over het ijs.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Terug naar Puerto Natales

U reist vandaag in ongeveer 6 uur terug naar Puerto Natales in Chili. Hier kunt u bijkomen van de reis in de comfortabele lodge, waar u uitzicht heeft over de Seno de Última Esperanza.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Einde selfdrive

Vandaag reist u van Puerto Natales terug naar Punta Arenas. Afhankelijk van uw terugvlucht, kunt u de rest van de dag Punta Arenas bezoeken. U levert de huurauto in op de luchthaven en hier eindigt deze selfdrive door Zuid-Patagonië.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel Vendaval - Puerto Natales

Een fijn modern middenklasse hotel in het centrum van Puerto Natales. De kamers zijn mooi afgewerkt met hout en hebben ruime bedden en een badkamer met inloopdouche. Op het dak is bar met een terras met uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Het onbtijt wordt gererveerd een restaurant gelegen naast het hotel.

Hotel Vendaval is door 10 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,40 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Pehoe - Torres del Paine

Hosteria Pehoe is volgens ons het hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine en ligt zeer centraal in het park. De kamers zijn eenvoudig en wat gedateerd (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. Het hotel beschikt over onder meer een lounge en een restaurant, waarvandaan u een fabelachtig uitzicht heeft op het park.

Hosteria Pehoe is door 65 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,86 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Sierra Nevada - El Calafate

Een van de betere middenklasse hotels in het centrum van El Calafate. De meeste restaurants en leuke winkeltjes liggen op 5-10 minuten lopen. De kamers zijn ruim en goed onderhouden en hebben uitzicht op de binnentuin, promenade en het Lago Argentino. Ook het goede restaurant en de ruime lobby kijken hierop uit.

Hotel Sierra Nevada is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,28 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Senderos - El ChalténHosteria Senderos is door 32 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,56 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Selfdrive langs de highlights van Chileens en Argentijns Patagonië

 • code CL0019
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Punta Arenas

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in nette en sfeervolle middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
De huurauto in deze selfdrive is een categorie pick-up; Mitsubishi L200 4x2 Katana of vergelijkbaar. Upgrades naar een 4WD zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan geboekt worden van oktober tot en met maart.


Let op!
Het is ook mogelijk om de route in omgekeerde volgorde te maken en de selfdrive te starten en eindigen in El Calafate. We informeren u graag over de mogelijkheden.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • huurauto inclusief basisverzekering
 • permit grensovergang voor de huurauto
 • informatiepakket
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds