Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Meren en vulkanen - Autorondreis Chili

Meren en vulkanen - Autorondreis Chili

Autorondreis door het Lake District van Chili


Deze selfdrive voert u door twee van de mooiste streken van Chili te weten Araucania en Los Lagos. In Nederland worden deze twee vaak samengeraapt onder de noemer "Het merengebied". Het gebied leent zich door de goede wegen bij uitstek voor een mooie autorondreis . De primaire attractie van de streek is het prachtige landschap met bossen, meren en enkele zeer imposante vulkanen. De wijdse landschappen lenen zich daarnaast perfect voor 'outdoor-activities' zoals bergwandelen, raften en paardrijden. Na afloop van een actieve dag in de buitenlucht, is het heerlijk relaxen in de vele thermale baden die worden gevoed door de warmte van de vulkanen. Daarbij liggen in de streek verschillende gezellige stadjes als Pucón, Valdivia, Frutillar en Puerto Varas. Deze korte autorondreis laat zich goed combineren met bijvoorbeeld de "Selfdrive Patagonië" of de "Aysén en de Carretera Austral".


DIASHOW

De Calbuco vulkaan langs het Lago Llanquihue (foto: Arno Luft)

Meren en vulkanen - Autorondreis Chili

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start selfdrive Merengebied

Deze tocht door Araucania en Los Lagos start met bij aankomst in Temuco dat is gelegen in het noordelijke deel van het Merengebied. Na aankomst rijdt u in iets meer dan een uur naar Pucón dat spectaculair is gelegen aan de oevers van het Lago Villarrica en aan de basis van de actieve Villarrica vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Verkenning Pucón en de Villarrica vulkaan

Vandaag heeft u de tijd voor een verkenning van de prachtige omgeving van Pucón. De mogelijkheden voor het maken van actieve excursies zijn zeer uitgebreid. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de paden van het Villarrica N.P. aan de voet van de vulkaan. Andere avontuurlijke opties zijn mountainbike of paardrijtochten in de omgeving of (alleen voor degenen met een uitstekende conditie) de beklimming van de Villarrica vulkaan. Vanaf de top heeft u met enige geluk zicht op de kokende lava in het binnenste van de vulkaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Pucón

Ook deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden in en rond Pucón. Naast de vele mogelijke outdoor activiteiten die bij de vorige dag al werden genoemd, is het ook mogelijk gewoon een dagje te genieten en te relaxen in het hotel. Mocht het onverhoopt een keertje slecht weer zijn dan is het daarmee juist een heel prettige dag om een dagje te relaxen in één van de vele thermale baden (alle gevoed door de warmte van de Villarrica vulkaan) die de omgeving van Pucón rijk is. Wandelliefhebbers kunnen mooie wandelingen maken langs heldere bergmeren en door uitgestrekte wouden, bijvoorbeeld in het Nationale Park Huerquehue. Groen, wit en blauw zijn hier de overheersende kleuren: de majestueuze araucaria bomen, met op de achtergrond de machtige Villarrica vulkaan, verlenen het landschap een magisch, feëriek aanzien, vooral bij helder weer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Pucón naar Valdivia

In totaal reist u vandaag in ongeveer 3 uur van Pucón naar het langs de kust van de Stille Oceaan gelegen stadje Valdivia. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid deze studentenstad te verkennen. Een boeiende stop is de (vis)markt van Valdivia langs de rivier waar meeuwen, aalscholvers, pelikanen en een aantal enorme zeeleeuwen azen op visafval wat in het water wordt gegooid. Een ander boeiend excursiedoel is een bezoek aan het historische museum.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Valdivia naar Puyehue

De ochtend kunt u nog gebruiken voor een verkenning van de waterrijke omgeving van Valdivia; bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de oude forten van Niebla, Mancera en Corral die in de koloniale tijd dienden ter verdediging van de kust tegen piraten. Vervolgens reist u vanuit Valdivia in ongeveer 2 uur naar het hotel aan de rand van het nationale park Puyehue.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Verkenning Puyehue en omgeving

Ook voor deze dag zijn er weer volop mogelijkheden. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart ophalen op de wandelpaden van het Puyehue Nationaal Park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van Puyehue naar Puerto Varas

In ongeveer 2 uur reist u vandaag van Puyehue naar Puerto Varas, een gezellig stadje aan de oevers van het Lago Llanquihue. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Frutillar. In dit kleine stadje zijn de invloeden van de Duitse kolonisten die het hebben gesticht nog altijd zeer duidelijk te herkennen. Het fraaie museum over de kolonisatie van de streek rond het Llanquihue meer vonden we zelf erg leuk en educatief.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Verkenning Puerto Varas en omgeving

Vandaag kunt u de hele dag gebruiken voor de verkenning van de omgeving van Puerto Varas. Als het fysiek aandurft kunt u proberen de Osorno vulkaan te beklimmen maar voor degenen die minder fit zijn is het goed om te weten dat u ook met de auto een prachtige rit kunt maken naar het ski-station op de vulkaan vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Calbuco, Puntiagudo, Tronador en het Lago Llanquihue. Dit bezoek laat zich goed combineren met een bezoek aan de Petrohue watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Einde van de reis

Na het ontbijt rijdt u met de huurauto naar de El Tepual airport nabij Puerto Montt. Daar eindigt dit arrangement.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive door de prachtige landschappen van het Chileense merengebied

 • code CL0007
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 9 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Temuco
 • eindpunt Puerto Montt

accommodatie
U overnacht in goede tot uitstekende hotels op basis van logies en ontbijt

vervoer
U reist tijdens dit arrangement op eigen gelegenheid met een huurauto categorie: C. Upgrades zijn mogelijk.

reisgezelschap
individuele reis

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Hoewel de reis het hele jaar door mogelijk is raden we, op basis van het klimaat, de periode van oktober t/m maart aan.Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 9 dagen huurauto ToyotaYaris Sedan of vergelijkbaar incl. CDW
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds