Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Carretera Austral; de ultieme Patagonië roadtrip

Carretera Austral; de ultieme Patagonië roadtrip

Selfdrive door het ruige zuiden van Chili


Patagonië is een uitgestrekt gebied dat enorm tot de verbeelding spreekt. Eindeloze pampa's, gletsjers die met donderend geraas afbreken in turquoise meren, spectaculaire granietbergen die steil oprijzen uit het omliggende vlakke landschap. De werkelijkheid is inderdaad even geweldig als deze oerbeelden suggereren. Magelhaens en de zijnen omschreven het gebied als 'afgelegen, uitgestrekt, desolaat, van een ontzagwekkende schoonheid, woest, ontembaar'. Daar waar Patagonië tot voor enkele decennia terug het strikte domein was van backpackers en trekkers, kunt u deze streek 'aan het einde van de wereld' tegenwoordig ook uitstekend in de vorm van een roadtrip (met eigen huurauto) bezoeken. Deze reis voert u 'trans-Patagonië' langs de belangrijkste hoogtepunten van deze fascinerende streek op de grens van Chili en Argentinië.


DIASHOW

Uitzicht op de Cuernos (foto: Arno Luft)

Carretera Austral; de ultieme Patagonië roadtrip

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Coyhaique en start van de roadtrip

Deze individuele selfdrive reis start met de aankomst op het Balmaceda vliegveld. U neemt uw huurauto in ontvangst en reist in ongeveer een uur naar Coyhaique. (40 km)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Coyhaique naar Puerto Guadal

Vandaag is een prachtige en heel spectaculaire reisdag. Het eerste stuk van de route is nog verhard maar daarna begint uw tocht over het onverharde deel van de Carretera Austral. Het is absoluut genieten van de woeste landschappen met bergen, bossen en meren. Uw eindbestemming van deze dag is Mirador de Playa Guadal; een hotel in blokhutstijl dat gelegen is aan de oevers van het Lago General Carrera, Chili's grootste meer aan de rand van de Patagonische ijskap. (ca. 268 km rijden, waarvan 179 km over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag omgeving Puerto Guadal

Vanuit Puerto Guadal kunt u vandaag de schitterende omgeving van het Lago General Carrera verkennen. De mogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. U kunt boottochtjes maken naar gletsjers of excursies maken te paard of te voet naar de verschillende landschappelijke hoogtepunten van de streek.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Puerto Guadal naar Cueva de las Manos

Vanuit Puerto Guadal rijdt u vandaag langs de oever van het Lago General Carrera naar de Argentijnse grens. Nadat u de grens met Argentinië gepasseerd bent verandert het landschap totaal van karakter. De groene heuvels met landbouwgrond en bossen van Chili maken plaats voor de eindeloze, droge Argentijnse pampa. Onderweg zijn er goede kansen om enkele typische dieren van de pampa te zien zoals nandoes, guanaco's of gordeldiertjes. In de meren die u passeert zijn vaak flamingo's te zien als roze stipjes. (ca. 300 km rijden over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Cueva de las Manos naar Gobernador Gregores

Vanuit Cueva de las Manos reist u vandaag in ongeveer vijf uur naar Estancia la Angostura, gelegen in de omgeving van Gobernador Gregores. U kunt in Cueva de las Manos nog een bezoek brengen aan de 'grot van de handen'. Hier zijn wandtekeningen te zien in een 24 meter lange rots. Een van de afbeeldingen, 'de jacht op guanaco's', is ongeveer 7370 jaar geleden gemaakt. De jagers die hier vroeger woonden hebben ook de handen geschilderd. Vervolgens reist u over de Ruta 40 naar Estancia la Angostura op ongeveer 100 km van Gobernador Gregores. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht invullen. (ca. 275 km, waarvan deels over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Gobernador Gregores naar El Chaltén

Ook deze dag staat weer in het teken van de desolate uitgestrektheid van de Argentijnse pampa. Afhankelijk van het zicht verschijnen na verloop van tijd de indrukwekkende graniettorens van het Fitz Roy-massief in beeld. In de middag bereikt u het trekkersdorpje El Chaltén gelegen in het noordelijke deel van het Los Glaciares Nationaal Park. (ca. 500 km rijden, waarvan ongeveer 305 km over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag voor optionele wandelingen

El Chaltén vormt een ideale uitvalsbasis om te voet het fabelachtige berglandschap aan de voet van de 3405 meter hoge Monte Fitz Roy en de Cerro Torre te bezoeken. Een topwandeling in dit park is de tocht naar het Laguna de Los Tres. Tijdens deze tocht wandelt u steeds dieper het bergmassief in, met voortdurend nieuwe uitzichten op verschillende imposante graniettoppen. Wilt u geen lange wandelingen maken, dan kunt u ook andere excursies maken vanuit El Chaltén zoals een boottocht naar de Viedma gletsjer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van El Chaltén naar El Calafate

De ochtend kunt u gebruiken voor nog een wandeling in het park of - wanneer u het gewoon rustig aan wilt doen - om lekker uit te rusten. In de loop van de dag vervolgt u uw reis langs het smaragdgroene water van het Lago Viedma naar El Calafate, gelegen aan de oevers van het Lago Argentino, het grootste meer van Argentijns Patagonië. (ca. 215 km rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Bezoek Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno gletsjer is vermoedelijk Zuid-Amerika's bekendste ijsrivier. U reist met de auto vanuit El Calafate in ongeveer twee uur naar de gletsjer. Ter plaatse kan een korte wandeling gemaakt worden langs de kust en op de helling tegenover de gletsjer zijn talloze loopbruggen aangebracht, vanwaar u goed uitzicht heeft op de gletsjer. Hiervandaan kunt u zien hoe ijsschotsen zo groot als flatgebouwen afbreken en in het water van het Canal de los Témpanos storten. Optioneel kunt u nog een boottocht of een korte ijstrektocht bovenop de gletsjer maken. Na afloop reist u terug naar El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van El Calafate naar Torres del Paine

Vanuit El Calafate reist u verder zuidwaarts. U passeert daarbij de grens en rijdt Chili weer in. Tijdens de reis krijgt u steeds beter zicht op de indrukwekkende torens van het Torres del Paine Nationaal Park. Dit prachtige park werd opgericht in 1959 en is door de Unesco uitgeroepen tot wereld-erfgoed. De imposante granietbergen en torens rijzen steil omhoog uit een met meren en indrukwekkende gletsjers gelardeerd landschap. Tijdens uw verblijf in Torres del Paine overnacht u in Hosteria Pehoe, volgens ons het hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine. De kamers zijn eenvoudig (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. (ca. 280 km rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Optionele excursies Torres del Paine

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in het Torres del Paine Nationaal Park. Er kunnen verschillende korte en lange wandelingen worden gemaakt naar ondermeer Salto Grande, Salto Chico and Laguna Azul. Met name in het oostelijke deel van het park heeft u goede kansen op het zien van het karakteristieke wild van het park zoals guanaco's, nandoes, andescondors, Patagonische vossen en andere dieren.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Optionele excursies Torres del Paine

Ook vandaag heeft u nog een hele dag de tijd om Torres del Paine te verkennen. Voor wandelliefhebbers zijn de mogelijkheden eindeloos. Wilt u niet te voet, dan kunt u een boottocht maken over het Lago Grey naar de Grey gletsjer of bijvoorbeeld een paardrijdtocht maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van Torres del Paine naar Puerto Natales

Vandaag reist u in uw eigen tempo van Torres del Paine naar Puerto Natales. Dit stadje is gelegen aan de Seno de Última Esperanza (de Fjord van de Laatste Hoop). Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Milodón grot waar in 1890 de resten van een prehistorische reuzenluiaard zijn gevonden. U passeert nog de Silla del Diablo (Duivelszetel), een markante rots. (ca. 150 km rijden over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Einde van de reis

Na het ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Punta Arenas, waar u uw huurauto inlevert. Daar eindigt deze roadtrip dwars door het hart van Patagonië. (ca. 250 km)


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Raices Bed & Breakfast - CoyhaiqueRaices Bed & Breakfast is door 11 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

El Mirador de Guadal - Puerto Guadal

Het hotel Mirador de Playa Guadal is een heerlijke rustieke accommodatie gelegen op één van de mooiste plekjes van Chili. Het hotel bestaat uit verschillende kleine huisjes langs de oever van het Lago General Carrera. Aan de horizon kijk je uit op de besneeuwde bergen die de begrenzing vormen van het Noord-Patagonische ijsveld. Vanuit het hotel zijn talloze excursies te maken in een landschap dat minstens zo mooi is als het bekendere zuiden maar waar nog altijd maar heel weinig toeristen komen. En het hotel? Sfeervol, gemoedelijk en gezellig. Een absolute aanrader wat ons betreft.

El Mirador de Guadal is door 13 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,77 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Cueva de las Manos - Perito Moreno

Hotel Cueva de las Manos is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,86 op een schaal van 1 tot 5.

De volgende link voert u naar de website van Hotel Cueva de las Manos

Estancia La Angostura - Gobernador Gregores

Estancia La Angostura is door 12 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,00 op een schaal van 1 tot 5.

De volgende link voert u naar de website van Estancia La Angostura

Hosteria Senderos - El ChalténHosteria Senderos is door 29 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,59 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Sierra Nevada - El Calafate

Een van de betere middenklasse hotels in het centrum van El Calafate. De meeste restaurants en leuke winkeltjes liggen op 5-10 minuten lopen. De kamers zijn ruim en goed onderhouden en hebben uitzicht op de binnentuin, promenade en het Lago Argentino. Ook het goede restaurant en de ruime lobby kijken hierop uit.

Hotel Sierra Nevada is door 12 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Pehoe - Torres del Paine

Hosteria Pehoe is volgens ons het hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine en ligt zeer centraal in het park. De kamers zijn eenvoudig en wat gedateerd (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. Het hotel beschikt over onder meer een lounge en een restaurant, waarvandaan u een fabelachtig uitzicht heeft op het park.

Hosteria Pehoe is door 54 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,83 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Weskar Lodge - Puerto Natales

De Weskar Lodge is een sfeervol houten gebouw dat in het najaar van 2005 de deuren opende als hotel. De lodge wordt gerund door de een Chileense familie en ligt op ongeveer 20 minuten te voet van Puerto Natales aan de Seno de Ultimo Esperanza. Vanuit de meeste kamers heeft u een mooi uitzicht op de baai en de stad. De kamers zijn uitstekend en de lodge beschikt over een eigen bar en restaurant. Voor klanten zijn er fietsen te leen voor tochtjes door de omgeving of een ritje naar Puerto Natales.

Weskar Lodge is door 28 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,57 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Selfdrive reis langs de highlights van Chileens en Argentijns Patagonië.

 • code CL0008
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Balmaceda
 • eindpunt Punta Arenas

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in nette middenklasse accommodaties. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
Al het vervoer tijdens deze roadtrip door Chili en Argentinië vindt plaats per 4x2 huurauto. Upgrades naar een 4WD zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
In principe is dit een fysiek eenvoudige selfdrive-reis. In het programma zitten wel mogelijkheden tot actieve excursies en wandelingen.

reisperiode
November t/m maartInbegrepen
 • alle overnachtingen in hotels en lodges
 • huurauto (incl. basisverzekering, drop-off kosten en grensovergangskosten)
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • wegenkaart
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • binnenlandse vlucht
 • optionele excursies
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds