Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Selfdrive Atacama en Altiplano

Selfdrive Atacama en Altiplano

Woestijnen, geijsers en flamingo's


Tijdens deze 9-daagse selfdrive reis door het noorden van Chili verkent u de mooiste landschappen van 'Norte Grande' per huurauto. Geheel in uw eigen tempo bezoekt u het Nationale Park Lauca met z'n spectaculaire vulkanen en meren, het gortdroge kustgebied met z'n verlaten mijnwerkersstadjes en de omgeving van San Pedro gelegen in het hart van de Atacamawoestijn. De excursies die u van hieruit kunt maken naar de Maanvallei, de geisers van Tatio en de Salar de Atacama behoren absoluut tot de hoogtepunten van deze prachtige reis.


DIASHOW

Valle de la Luna met de Licancabur (foto: Arno Luft)

Selfdrive Atacama en Altiplano

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Calama

Deze selfdrive reis start met aankomst op het vliegveld van de stad Calama. Op het vliegveld kunt u de huurauto in ontvangst nemen. Vervolgens rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar het kleine oasedorpje San Pedro de Atacama in het hart van de Atacamawoestijn. De middag zou u hier goed kunnen gebruiken voor een bezoek aan de Maanvallei.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Optionele excursies Atacamawoestijn

Vandaag kunt u met de huurauto een aantal van de bezienswaardigheden in de omgeving van San Pedro bezoeken zoals de immense Salar de Atacama en het surrealistische woestijn- en berglandschap ten oosten van San Pedro. U hoeft echter zeker niet in de auto te stappen om de Atacama te beleven. In het dorpje kunt u ook allerlei actieve excursies boeken zoals fiets- of paardrijdtochtjes in de omgeving.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Optionele excursie geisers van Tatio

Vandaag kunt u excursies ondernemen in de omgeving van San Pedro de Atacama. Zo kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar de geisers van Tatio ten noorden van San Pedro. Omdat u hiervoor al 's ochtends vroeg in het donker moet vertrekken en de weg moeilijk te vinden is raden we u absoluut aan om deze excursie van tevoren via ons of anders ter plaatse bij een lokaal bureautje te boeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van San Pedro naar Iquique

Vanuit San Pedro vervolgt u vandaag uw reis noordwaarts. U reist door de woestijn richting de kuststad Iquique. Onderweg kunt u wellicht een bezoek brengen aan de Chuquicamata, de grootste open kopermijn ter wereld. Een bezoek aan deze mijn is mogelijk maar moet wel van tevoren gereserveerd worden. De excursie begint om 13.30 uur en u dient daarna nog wel ca. 400 km te rijden dus u zult dan wel wat later in Iquique aankomen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Iquique naar Arica

Iquique heeft een klein historisch centrum, zeker een korte wandeling waard. Vanuit Iquique reist u verder noordwaarts langs de kust naar Arica, de meest noordelijke stad van Chili. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het verlaten mijnwerkersstadje (spookstadje) Humberstone, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Vroeger waren hier grote salpetergroeves. De rit naar Arica duurt ongeveer 4 uur en de rest van de dag zou u kunnen gebruiken voor een middagje op het strand van Arica.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Arica naar Putre

Na het ontbijt kunt u op uw eigen gelegenheid vertrekken vanuit Arica naar het kleine dorpje Putre. Onderweg kunt u verschillende boeiende stops maken. Zo komt u langs de geogliefen van Lluta, het uit de 17e eeuw daterende kerkje van Poconchile en precolumbiaanse ruïnes bij Copaquilla. Na ongeveer 150 kilometer rijden komt u aan in het op 3500 meter hoogte gelegen Aymara dorpje Putre.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Bezoek aan het Lauca N.P.

U heeft vandaag de hele dag de tijd om vanuit Putre een bezoek te brengen aan het Lauca Nationaal Park. Dit circa 140.000 hectare grote park beschermt een uniek stuk Andeshoogland gelegen tussen de 3000 en 6300 meter boven zeeniveau. Tussen besneeuwde vulkaantoppen grazen lama's en vicuña's en op de rotsblokken langs de weg kan de oplettende reiziger viscacha's zien. Tot de landschappelijke hoogtepunten van dit park behoren het prachtige Chungará meer en de erachter gelegen Parinacota vulkaan. Na het bezoek aan het park reist u terug naar Putre waar u overnacht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Reis terug van Lauca naar Arica

Vanuit Putre reist u vandaag op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo terug naar Arica.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Einde van het arrangement

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van uw vlucht reist u naar het vliegveld van Arica. Hier levert u de huurauto in en eindigt deze reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive per huurauto door de prachtige woestijn- en berglandschappen van Noord-Chili

 • code CL0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 9 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Calama
 • eindpunt Arica

accommodatie
U overnacht in goede en sfeervolle middenklasse hotels. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
Al het vervoer tijdens deze reis vindt plaats per middenklasse huurauto. Upgrades zijn mogelijk.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan het hele jaar geboekt worden maar de beste reistijd loopt van mei t/m oktoberInbegrepen
 • alle overnachtingen in *** hotel
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • huurauto (pick-up) inclusief CDW
 • drop-off kosten huurauto
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • brandstof
 • optionele excursies
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds