Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Aysén en de Carretera Austral

Aysén en de Carretera Austral

Selfdrive - Carretera Austral - Chili - individueel


Als wij onze klanten vooraf vragen wat zij verwachten van een reis door Chili dan horen we meestal zaken als: "op zoek naar ongerepte natuur" of "genieten van de weidse woeste landschappen". De eerste beelden die veel mensen daarbij hebben, zijn die van de beroemde "Torens van Paine" of de droge erosielandschappen van de Atacamawoestijn. Dat is ook wel logisch, omdat dit ook meest bekende toeristische trekpleisters van Chili zijn. Voor degenen die naast enkele bekende highlights ook graag een deel van hun reis besteden aan de verkenning van minder bekende (maar zeker zo mooie) streken, is deze selfdrive een absolute aanrader. De Carretera Austral is een grotendeels onverharde weg door de woeste landschappen van het noorden van Chileens Patagonië. Tijdens deze reis verkent u een fraai stuk van deze route. Fabelachtige landschappen, kleine pioniersdorpjes, vriendelijke bevolking, uitgestrekte meren en de beroemde marmergroeven vormen de voornaamste hoogtepunten van deze selfdrive. U overnacht in cabañas, hostales en lodges. Niet luxe, wel netjes, echt Chileens en soms bijzonder fraai gelegen.


DIASHOW

Self-drive door prachtige landschappen (foto: Arno Luft)

Aysén en de Carretera Austral

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start selfdrive

Deze selfdrive over het centrale en zuidelijke deel van de Carretera Austral start met de aankomst op het vliegveld van Balmaceda, Teniente Vidal. Hier aangekomen neemt u uw huurauto in ontvangst en reist u in ongeveer 1,5 uur over één van de weinig verharde gedeelten van de Carretera Austral naar Puerto Ibañez. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u 's middags nog een wandeling maken naar de watervallen in de Rio Ibañez. Deze wandeling voert u ook langs een grot met meer dan 6000 jaar oude 'handtekeningen' van de Tehuelche indianen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Puerto Guadal

Het programma van vandaag begint met een ferrytocht over het Lago General Carrera. Deze vindt afhankelijk van de dag van de week plaats na het ontbijt of na de lunch. Na aankomst aan de overkant in Chile Chico reist u verder langs het Lago General Carrera naar Mirador de Playa Guadal. Deze lodge met huisjes in blokhutstijl is echt prachtig gelegen op de oevers van het meer met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen aan de overkant. U ziet onder andere de San Valentín, met 4.058 meter de hoogste berg van de streek.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Optionele excursie naar de Meliquina gletsjers

Vandaag kunt u vanuit Puerto Guadal de Meliquina gletsjers bezoeken. Per busje reist u dan naar de Vallei van de Río Leones. Van hieraf wandelt u verder langs de oevers van de Meliquina rivier. U wandelt door prachtige 'lenga-bossen' en heeft spectaculaire uitzichten op de gletsjers van het Noordelijke Patagonische IJsveld. Na ongeveer 2,5 uur wandelen staat u voor het front van de Meliquina gletsjer. Tijdens de lunch kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht. Daarna wandelt u rustig terug naar de bus en wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
Overnachting: Lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Optionele excursies vanuit Puerto Guadal

Vanuit Puerto Guadal kunt u vandaag de schitterende omgeving van het Lago General Carrera verkennen. De mogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. U kunt wandelen, boottochtjes maken over het meer, bezoeken brengen aan gletsjers of excursies maken te paard naar de verschillende landschappelijke highlights van de streek.
Overnachting: Lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Puerto Guadal naar Caleta Tortel

Voor deze dag is het devies om vroeg op te staan. U reist ongeveer 200 kilometer naar Caleta Tortel. U reist eerst naar Cochrane en vervolgens door prachtige landschappen met de meest schitterende uitzichten op meren, bossen en gletsjers naar het dorpje Tortel dat recentelijk werd uitgeroepen tot nationaal monument. Tortel bestaat uit een ingenieus complex van straten, trappen en bruggen die allemaal van cypressenhout zijn gemaakt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Caleta Tortel naar Puerto Tranquilo

Vandaag rijdt u terug in noordelijke richting. Via Cochrane bereikt u in ongeveer 6 uur Puerto Tranquilo.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Optionele exursies Puerto Tranquilo

Vandaag kunt u vanuit Puerto Tranquilo op eigen gelegenheid excursies ondernemen. In het dal boven het dorpje zijn wandeltochten mogelijk naar een gletsjer (de eigenaars van El Puesto kunnen u hier alles over vertellen). Een andere optie is een bezoek aan de "Capillas de Mármol". Bijzondere marmergrotten in het Lago General Carrera.
Overnachting: Hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Terugkeer naar Balmaceda, einde arrangement

Vanuit Puerto Tranquilo reist u in ongeveer 4 uur terug naar Balmaceda. Daar levert u de huurauto in op het vliegveld en eindigt dit arrangement.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive reis door een van Chili's meest afgelegen en minst bereisde gebieden

 • code CL0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Balmaceda

accommodatie
U overnacht in uiteenlopende accommodaties van kleine middenklasse hotels tot een prachtige 'blokhutlodge' aan het Lago General Carrera

vervoer
Vervoer is op basis van een 4-wheel-drive huurauto

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het arrangement is op zich niet zwaar. Wilt u ter plaatse wel een pittige wandeling maken, dan behoort dit tot de mogelijkheden.

reisperiode
September t/m maart



Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • 8 dagen huurauto Suzuki Grand Vitara (4WD) of vergelijkbaar incl. CDW
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • optionele excursies
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • brandstof
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds