Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Autorondreizen / selfdrives > Camperreis Noord-Chili en Argentinië

Camperreis Noord-Chili en Argentinië

Zoutvlaktes, geisers, maanlandschappen en wijngaarden


Op plekken wakker worden waar niemand anders is. Over wegen rijden met kilometers leegte voor en achter u. En uitzichten die onbeschrijfelijk mooi zijn. Dit zijn ervaringen die u gaat beleven bij het maken van deze camperreis door het noorden van Chili en Argentinië.

Vanaf Santiago vliegt u naar Calama, waar de camper in ontvangst wordt genomen. Vanaf hier mag u zelf de route bepalen. Een mogelijke route volgt hier in het kort: Vanaf Calama rijdt u naar San Pedro de Atacama. Hier kunt u zich in enkele dagen verwonderen aan het surrealistische woestijnlandschap. Dan kan de Andes over worden gestoken naar Argentinië waar een kleurrijk geërodeerd landschap wacht in Purmamarca. Via de wijngaarden van Cafayate, het bergdorpje Cachi en het prachtige koloniale Salta eindigt de rondreis weer in Chili. Met een laatste bezoek aan de grootste open kopermijn ter wereld sluit u de camperreis af. Bent u gewend aan het rijden van grote afstanden, dan kunt ook ook een bezoek aan het uiterste noorden van Chili er nog aan vastknopen. Na het inleveren van de camper vliegt u weer naar Santiago voor een laatste overnachting.

De charme van deze reis is het gevoel van de onafhankelijkheid, alleen op de wereld te zijn, en een te zijn met de natuur. En met corona de meest geschikte manier van reizen!


DIASHOW

Valle de la Luna met de Licancabur op de achtergrond (foto: Arno Luft)

Camperreis Noord-Chili en Argentinië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Santiago

Vandaag komt u vroeg in de ochtend aan in Santiago, de hoofdstad van Chili. U overnacht in een hotel vlak bij de luchthaven. Eventueel kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 2-14 Naar Noord-Chili

U vliegt in de ochtend van Santiago naar Calama, in Noord-Chili. Hier neemt u de camper in ontvangst en krijgt u uitleg over het voertuig waar u de komende twee weken mee op stap gaat. Vervolgens start de camperreis en mag u zelf bepalen waar u heen gaat. U kunt in Noord-Chili blijven maar vlak over de Argentijnse grens is ook veel te zien en te beleven. De volgende locaties zijn een bezoek zeker waard:

Chili

 • San Pedro de Atacama: rond de woestijn van San Pedro zijn talloze bezienswaardigheden: de Salar de Atacama (zoutvlakte), meren vol met flamingo's zoals Laguna Chaxa, de Maanvallei (Valle de la Luna) die prachtig is bij zonsopkomst en zonsonderdag, de Tatio geisers en de warmwaterbronnen van Puritama.
 • Putre en Lauca Nationaal Park: dit dorpje ligt in het uiterste noorden van Chili en is te bereiken via Arica. Hier beleeft u de Altiplano; de hooglanden waar vulkaantoppen, bergmeren en lama's en vicuña's het landschap bepalen.
 • Rotstekeningen: op verschillende plaatsen in het uiterste noorden van Chili zijn petroglyfen en geoglyfen te vinden. In de Lluta Vallei bij Arica, de rotstekeningen van Ofragia bij het dorpje Codpa en de Atacama Reus vlak bij Huara. Deze laatste is een figuur in de woestijn vergelijkbaar met de Nazcalijnen in Peru.

  Argentinië

 • Purmamarca: een dorp naast de berg zeven kleuren (Siete Colores). De mineraalrijke geëerodeerde bergen bieden een prachtig schouwspel. Daarnaast biedt de omgeving ook andere dorpen zoals Tilcara waar restanten van een indianenfort uit een pre-inca tijd te bezichtigen zijn.
 • Cafayate: een stadje wat bekend staat om de Torrontés druivenras. Een bezoek aan een van de Bodegas is voor de wijnliefhebber een must. Onderweg naar Cafayate passeert u weer zeer opmerkelijke rotsformaties in de Quebrada de las Conchas, zoals de Duivels keel.
 • Cachi: de route naar dt bergdorpje is werkelijk adembenemend, en geeft een desolate indruk. Onderweg passeert u weelderige begroeide bergen met watervallen maar ook droge sterk geërodeerde maanlandschppen. Grotendeel onverhard maar de reis meer dan waard!
 • Salta; een bezoek aan deze koloniale stad mag niet missen. De stad is prachtig gelegen in de Lerma vallei en ook biedt het culturele trekpleisters waaronder restaurants en het archeologie museum MAAM.

Dag 15 Aankomst in Calama

Vandaag eindigt het reizen per camper weer in Calama. Hier kan nog een bezoek worden gebracht aan Chuquicamata: de grootste open kopermijn ter wereld. Vanaf de rand in deze mijn kijken is waanzinnig: 1 kilometer diep en 1,5 kilometer breed!

Dag 16 Vlucht naar Santiago

Vandaag vliegt u terug naar Santiago en eindigt dit arrangement.


Speciale opmerking

Drop-off kosten / One-way rentals

Wilt u de camper inleveren op een andere locatie dan waar u bent begonnen? Bij zogenaamde one-way rentals kunnen de drop-off kosten erg hoog zijn. Maar als u flexibel bent in de data van vertrek en aankomst en de locaties van begin- en eindpunt kunnen wij soms speciale tarieven bieden. Neemt u daarvoor contact met ons op.


Algemene informatie

Een reis per camper door het noorden van Chili en Argentinië.

 • code CL0032
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 1-2
 • startpunt Santiago

accommodatie
Overnachtingen in een camper

vervoer
Per camper

reisgezelschap
2-4 personen

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Van oktober tot en met aprilInbegrepen
 • 2 binnenlandse vluchten
 • huur van de camper
 • basisverzekering voor de camper
 • kampeermaterialen
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in Santiago
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • brandstof
 • maaltijden
 • excursies
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds