Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Rondreizen > De Peru en Paaseiland reis

De Peru en Paaseiland reis

Van Machu Picchu tot Moais


Deze reis biedt een uitgelezen mogelijkheid om enkele eeuwen oude Zuid-Amerikaanse culturen te ontdekken. Tijdens een combinatiereis van Peru en Chili maakt u een schitterende tocht langs steden, valleien, hooglanden, vulkaankraters en uiteraard bouwkunsten van oorspronkelijke bewoners: naar Machu Picchu in Peru en naar de moai-beelden op Paaseiland, Chili.
Machu Picchu wordt beschouwd als een van de officiële wereldwonderen en dat is terecht. Wat ons betreft doen de Moai-beelden hier zeker niet voor onder, maar wij geven u graag de gelegenheid dit zelf te beoordelen.


DIASHOW

Moais bij Rana Ranaku (foto: Evelien van Dijk)

De Peru en Paaseiland reis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Lima

Het arrangement start bij aankomst in Lima. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Citytour Lima

U verkent de Peruaanse hoofdstad tijdens een citytour van een halve dag waarbij u een bezoekt brengt aan het Plaza de Armas en de beroemde Iglesia de San Francisco met z'n indrukwekkende catacomben. Maar natuurlijk mag ook het Museo Nacional niet ontbreken, waar u een mooi beeld krijgt van de verschillende culturen die achtereenvolgens in Peru hebben bestaan.
De rest van de dag kunt u naar eigen interesse invullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar de Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag vliegt u van Lima naar Cusco. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar de 'Valle Sagrado de los Incas'. De Heilige Vallei ligt vlakbij Cusco. Qua hoogte ligt het lager dan Cusco, wat het een uitstekend gebied maakt om aan de hoogte te wennen en te acclimatiseren. Tevens kunt u genieten van het landschap; de rivier Urubamba (of aftakkingen ervan), bergen en hooglanddorpjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Excursies in de Heilige Vallei

De Heilige Vallei van de Inca's was de 'graanschuur' van het Incarijk. Tijdens uw bezoek aan de vallei brengt u o.a. een bezoek aan de indianenmarkt in Chinchero. Tevens bezoekt u de Incaruïnes van Pisac, die boven het dorpje gelegen zijn. (Indien deze dag op een zondag valt bezoekt u ook de kleurrijke indiaanse markt. Van heinde en verre komen Quechua indianen (waarvan vele in traditionele klederdracht) naar deze markt om landbouwproducten te verhandelen. Daarnaast zijn er volop kraampjes waar wandkleden, aardewerk en andere kunstnijverheidsproducten te koop zijn). Hierna vervolgt de excursie zich richting Ollantaytambo, om een bezoek te brengen aan de interessante ruïnes die zich daar bevinden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Per trein naar Machu Picchu

Vandaag begint u aan een prachtige 1,5 uur durende treinrit naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. Hier heeft u de rest van de dag om naar eigen interesse in te vullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Excursie Machu Picchu

's Ochtends vroeg reist u met de bus naar de fabelachtige Incaruïnes van Machu Picchu. Wanneer u de eerste bus neemt om 5.30 uur kunt u de zonsopkomst meemaken van het beroemde uitzichtpunt bij de 'caretakers hut'. Daarna heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid deze schitterende ruïnestad te verkennen. Later in de ochtend kunt u met de gids afspreken voor een rondleiding. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Aguas Calientes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van Machu Picchu naar Cusco

In de ochtend stapt u op de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar u per privé vervoer (om de achtergebleven bagage in Urubamba op te halen) naar Cusco wordt gebracht. U verblijft de komende dagen in een sfeervol hostal nabij het Plaza de Armas; een erg gunstige uitvalsbasis voor bezoeken aan verschillende interessante bezienswaardigheden die de stad rijk is, zoals bijvoorbeeld de kathedraal en het Mercedklooster.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Citytour Cusco

Vandaag maakt u een citytour door Cusco en tijdens deze excursie wordt een bezoek aan de binnenstad van Cusco gecombineerd met een bezoek aan de nabijgelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Q'enko, Tambo Machay en Puca Pucara. Na deze excursie wordt u weer teruggebracht naar Cusco en kunt u de rest van de middag op eigen gelegenheid in deze bruisende stad doorbrengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Cusco

U heeft vandaag een vrije dag in Cusco, welke u naar eigen inzicht kunt besteden. Cusco was vroeger de hoofdstad van het Incarijk en de invloeden van dit volk zijn nog overal zichtbaar, evenals die van de latere veroveraars, de Spaanse conquistadores. Er zijn talloze mogelijkheden om u vandaag te vermaken, zoals musea, Koricancha (de Zonnetempel) en de barokke La Compañia de Jesús-kerk.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van Cusco naar Santiago de Chile

U verlaat Cusco en vliegt via Lima naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag in Santiago

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Santiago te verkennen. De hoofdstad van Chili kenmerkt zich door de mix van moderne architectuur en prachtige koloniale gebouwen. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het Plaza de Armas en het Moneda Paleis. Bezoek echter ook het meer artistieke wijkje, Bellavista, waar het goed toeven is op een van de vele terrasjes. Vanaf de Cerro Santa Lucía heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Van Santiago naar Paaseiland

Vandaag vliegt u vanuit Santiago naar Paaseiland. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. U verblijft de komende dagen in een accommodatie nabij het centrum van Hanga Roa.
Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u het kerkje en naastgelegen museum in Hanga Roa bezichtigen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Bezoek Ahu Akivi

U kunt de ochtend naar eigen inzicht besteden in en rond het hotel. 's Middags brengt u een bezoek aan Ahu Akivi waar u ook de Ana Te Pahu grot bezoekt. Ook bezoekt u Ahu Tepeu dat bekend is vanwege het grote boothuis en de groeve waar de hoofddeksels werden gemaakt van Puna Pau. Na dit bezoek wordt u naar het hotel teruggebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Bezoek Vaihu, Rano Raraku en Anakena

Vandaag maakt u een excursie langs enkele van de hoogtepunten van Paaseiland. In de ochtend reist u via de Camino de Los Moais (de weg van de Moais) naar Ahu Vaihu en naar Rano Raraku. Bij het kratermeer is een steengroeve te bezoeken, waar nog zo’n 400 beelden in diverse stadia van voltooiing te zien zijn. Vervolgens bezoekt u de mooi gerestaureerde Ahu Tongariki met zo’n 15 moais. Na een bezoek aan Pito Kura en de navel van de wereld eindigt deze dag op het strand van Anakena waar u de mogelijkheid heeft een duik te nemen in het warme water van de Stille Oceaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Bezoek Orongo

Vandaag maakt u een laatste excursie over Paaseiland. Deze start in Rano Kau vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het eiland en het kratermeer. Vervolgens bezoekt u de ceremoniële site Orongo waar de ‘birdman-competition’ plaatsvond. U bezoekt deze plek en het beroemde uitzicht over de drie eilanden vanaf de kliffen. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Van Paaseiland terug naar Santiago

Op tijd voor uw vlucht wordt u opgehaald bij het hotel en naar het Mataveri vliegveld gebracht. Daarvandaan vliegt u terug naar Santiago voor een laatste overnachting. U verblijft in een hotel nabij de luchthaven en kunt gebruikmaken van de hotelshuttle om naar het hotel te reizen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Terugreis

In de ochtend reist u met de shuttlebus van het hotel naar de luchthaven van Santiago. Hier eindigt dit arrangement van Ander Licht Reizen langs twee van de meest bekende Zuid-Amerikaanse bezienswaardigheden.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

rondreis langs Machu Picchu in Peru en de Moais op Paaseiland.

 • code PE0043
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima

prijstoelichting
Deze reis is gebaseerd op verblijf in eenvoudige, sfeervolle hotels. Uiteraard is het mogelijk de hotels te upgraden naar meer luxe alternatieven.

accommodatie
Tweepersoonskamers met eigen sanitair in goede, sfeervolle middenklasse hotels.

reisgezelschap
Grotendeels individueel, enkele gedeeltes in internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan in principe het hele jaar door worden gemaakt, echter de beste reistijd voor de Andes is tussen mei en september.Inbegrepen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • retourvlucht Lima - Cusco
 • internationale vlucht Lima - Santiago
 • retourvlucht Santiago - Paaseiland
 • excursies volgens programma
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • entree Machu Picchu
 • entree Rapa Nui NP (USD 90)
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige maaltijden
 • overige excursies en entrees
 • verzekeringen, fooien en persoonlijke uitgaven
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds