Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Rondreizen > Rondreis Patagonië en de Falklands

Rondreis Patagonië en de Falklands

Krakende gletsjers en roepende pinguïns


Een reis waarbij u in ruim twee weken verschillende natuurlijke hoogtepunten bezoekt in drie verschillende landen. Dat is deze combinatiereis naar Chili, Argentinië en de Falkland Eilanden. De reis begint in Punta Arenas, gelegen in Patagonisch Chili. Deze streek spreekt veel mensen tot de verbeelding. Weidse vergezichten, woeste berggebieden en uitgestrekte gletsjers (zoals de Grey gletsjer). Maar natuurlijk ook de 'Torens van Paine', want gaat het over Chileens Patagonië, dan gaat het al snel over het Torres del Paine Nationaal Park. Wat Torres del Paine is in Chili, is het Los Glaciares Nationaal Park in Argentinië. In dit park zijn de meest indrukwekkende gletsjers en al even imposante bergmassieven te bewonderen. Eén van de meest beroemde attracties van het park is de Perito Moreno gletsjer. Van de kilometers lange kop van de gletsjer kunt u met enig geluk brokstukken zien afbreken met het formaat van een flink flatgebouw! Houd oren en ogen in de Nationale Parken geopend, want de kans is aanwezig dat u oog in oog staat met de oorspronkelijke flora en fauna van Patagonië. Guanaco's, nandoes, Andescondors, gordeldiertjes en verschillende soorten watervogels kunt u hier tegenkomen. Ook op de Falkland Eilanden leven zeer veel verschillende dieren. Zeeleeuwen, verschillende soorten pinguïns (zoals onder meer de konings- en de macaronipinguïn), albatrossen en schapen zijn hier onder andere in hun eigen natuurlijke omgeving, zonder hekken, observatieplatforms of honderden andere toeristen (die 'vechten' voor de mooiste foto), te aanschouwen. Witte zandstranden, waar nauwelijks een ziel te bekennen is, glooiende landschappen met veel wandelmogelijkheden, een prettig klimaat en geen criminaliteit. Want op de Falkland Eilanden is de natuur de baas!


DIASHOW

Rockhopper highway op Pebble Island (foto: Arno Luft)

Rondreis Patagonië en de Falklands

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Punta Arenas, naar Puerto Natales

Deze reis begint met de aankomst op het vliegveld van Punta Arenas, de grootste stad van Chileens Patagonië. Hier staat de huurauto voor u klaar. Vanaf het vliegveldrijdt u in circa 3 uur naar Puerto Natales, een klein stadje gelegen aan de Seno de Última Esperanza (de Fjord van de Laatste Hoop). (Ca. 250 kilometer over verharde wegen.)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Puerto Natales naar Torres del Paine

Vanuit Puerto Natales rijdt u vandaag in ongeveer 3 uur naar het volgende hotel. Tijdens de reis krijgt u steeds beter zicht op de indrukwekkende torens van Torres del Paine. Dit prachtige park werd opgericht in 1959 en het is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De imposante granietbergen en torens rijzen steil omhoog uit een met meren en indrukwekkende gletsjers gelardeerd landschap. Het hotel waar u de komende nachten overnacht is Hosteria Pehoe. Volgens ons is dit een hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine. De kamers zijn eenvoudig (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht in en rond het hotel besteden. (Ca. 165 kilometer over voornamelijk verharde wegen.)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Optionele excursies Torres del Paine

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in het Torres del Paine Nationaal Park. Er kunnen verschillende korte en lange wandelingen worden gemaakt naar ondermeer Salto Grande, Salto Chico en Laguna Azul. Met name in het oostelijke deel van het park, bij Laguna Amarga en Mirador Lago Nordenskjöld, heeft u goede kansen op het zien van het karakteristieke wild van het park zoals guanaco's, nandoes, Andescondors, Patagonische vossen en andere dieren.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Optionele excursie over het Lago Grey

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Grey gletsjer. Deze imposante ijsmassa mondt uit in het melkgrijze Lago Grey. In de zomermaanden (onze winter), als de temperatuur hoog is, kunt u als u geluk heeft enorme stukken ijs van de kop van de gletsjer zien afbreken. De totale tijd van deze excursie is ongeveer 3,5 uur. Na afloop van de excursie reist u met de auto terug naar het hotel. Indien u deze excursie in de ochtend maakt, zou u 's middags nog een korte wandeling kunnen maken in de richting van de watervallen van de Río Pingo. Aangezien dit een heen en terug wandeling is, kunt u zelf bepalen hoe lang u de wandeling wilt maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Torres del Paine naar El Calafate

Na een aantal dagen in Torres del Paine rijdt u vandaag per huurauto van Torres del Paine naar El Calafate in Argentinië. Dit is een in totaal ongeveer 6 uur durende rit. Het eerste stuk in Chili is nog bergachtig, maar vanaf de grens begint de uitgestrekte en vlakke Patagonische pampa met grote groepen nandoes en schapen. Het eerste stuk in het park is nog onverhard, maar vanaf de grenspost Cerro Castillo rijdt u over prima verharde wegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Dagexcursie Upsala gletsjer

Een zeer spectaculaire dagexcursie brengt u vandaag naar een van de mooiste gletsjers in Argentinië. U reist vanuit El Calafate naar Puerto Bandera. Hier gaat u aan boord voor een tocht over het Lago Argentino van ongeveer 70 kilometer. Tijdens de boottocht kunt u genieten van een spectaculair decor van ijsbergen die zijn afgebroken van de Upsala gletsjer. Daarna vaart u door naar Puerto Las Vacas, vanwaar u een korte wandeling maakt voor een uitzicht op de Onelli, de Bolados, de Agassiz en de Heim gletsjers. Als de condities het toelaten vaart u op de terugweg door het kanaal van de Spegazzini gletsjer, waar u bent omgeven door muren van ijs tot wel 125 meter hoog!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Bezoek aan de Perito Moreno gletsjer

Vandaag kunt u met de auto een bezoek brengen aan de Perito Moreno gletsjer. Van de kilometers lange kop van de gletsjer kunt u met enig geluk brokstukken zien afbreken met het formaat van een flink flatgebouw. U kunt optioneel nog een boottocht maken of een korte wandeling op stijgijzers over het ijs. Tegen het einde van de middag keert u terug naar El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van El Calafate naar Punta Arenas

Vanuit El Calafate vertrekt u vandaag naar Punta Arenas. Onderweg steekt u wederom de grens over en betreedt u opnieuw Chili. De route van El Calafate naar Punta Arenas is redelijk lang, daarom is het aan te raden om op tijd te vertrekken. (Ca. 500 km, gedeeltelijk over onverharde wegen)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Naar de Falkland Eilanden

In de ochtend vertrekt u naar het vliegveld van Punta Arenas, waar u de huurauto weer inlevert. Vanaf hier vliegt u naar de Falkland Eilanden. In de middag komt u aan op Mount Pleasant Airport en vliegt u verder met een Brits '8-seater Norman Islander' vliegtuigje naar Sea Lion Island. De dertig minuten durende vlucht is al een attractie op zich, doordat het vliegtuigje redelijk laag vliegt. Dit geeft u een prachtig uitzicht op de kustlijn en het binnenland van de eilanden. Sea Lion Island is één van de kleinste eilanden van de Falkland Eilanden en het meest zuidelijk gelegen bewoonde eiland ter wereld! Een bezoek aan Sea Lion Island is een echte must. Hier leven verschillende vogels waaronder de zuidelijke reuzestormvogel en de beschermde Falkland caracara. Na aankomst maakt u per jeep een introductie- en oriëntatietour over het eiland, waarbij de bezienswaardigheden en belangrijke uitkijkpunten aangewezen worden. Alles op het eiland ligt op loopafstand vanaf de lodge. Ook ontvangt u een landkaart en krijgt een aantal richtlijnen mee voor het veilig spotten van wildlife, zodat u vervolgens op eigen gelegenheid dit eiland kunt verkennen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 10 Sea Lion Island

Sea Lion Island wordt ook wel het Mekka van het wildlife genoemd, doordat er op dit kleine eiland een overvloed aan wildlife te bewonderen is. U kunt vandaag zelf op pad gaan om dit te ontdekken. Vanuit de lodge wandelt u met behulp van de landkaart het eiland rond. Grote kans dat u geelkuif-, ezels- en Magellaanse pinguïns ziet! Ook zeeolifanten bij de Elephants corner en de zeeleeuwen bij East Loafers zijn niet te missen. Let goed op de zee, want misschien komt er nog een orka voorbij zwemmen!
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 11 Van Sea Lion Island naar Saunders Island

Per FIGAS vliegtuigje laat u vandaag Sea Lion Island achter u en vliegt u door naar Saunders Island. Het eiland, met een totale oppervlakte van 132 km2, doet dienst als actieve schapenboerderij. Historisch gezien is het ook een belangrijke plek. In 1765 is hier namelijk de eerste Britse nederzetting gebouwd. Alhoewel de Britten niet de eersten waren die een nederzetting plaatsten, behoren tot op heden de Falkland Eilanden wel bij Groot-Brittannië.
Overnachting: hotel op basis van logies

Dag 12 Saunders Island

Eén van de meest bijzondere attracties van Saunders Island is de kolonie wenkbrauwalbatrossen. De kolonie is te vinden van de noordkust tot aan de smalle landstrook. Dit gebied wordt The Neck genoemd. Dit is zonder twijfel één van de beste plekken van de Falkland Eilanden om oog in oog te staan met albatrossen, konings- en rotsaalscholvers en vijf verschillende soorten pinguïns, waaronder de ezels-, geelkuif-, Magellaanse, konings- en, met veel geluk, de macaronipinguïn. Doordat de weg naar The Neck in erg slechte conditie verkeert, is het op het moment niet met zekerheid te zeggen hoe en of u hier kunt komen.
Overnachting: lodge op basis van logies

Dag 13 Saunders Island

Vandaag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. U hoeft vanuit de cabin maar een paar stappen te zetten en u maakt meteen kennis met de verschillende dieren die hier leven. Is die foto van de geelkuifpinguïn gisteren nog niet goed gelukt? Probeer het vandaag in alle rust nog een keer! Of geniet van de prachtige uitzichten en de uitgestrektheid om u heen.
Overnachting: hotel op basis van logies

Dag 14 Van Saunders Island naar Stanley

U verlaat vandaag Saunders Island om koers te zetten richting de hoofdstad van de Falkland Eilanden, Stanley. Stanley is de kleinste hoofdstad ter wereld met slechts 2000 inwoners. Daarnaast is het ook de meest afgelegen hoofdstad ter wereld. Wanneer u aankomt in Stanley maakt u een stadstour, waarbij u zowel het historische als het moderne gedeelte van de stad bezoekt. Vanuit de haven zijn scheepswrakken te zien die voor de kust liggen. Eens waren dit zeil- en stoomschepen die op reis waren naar Kaap Hoorn. U brengt ook een bezoek aan het Falkland Islands Museum, een charmant en informeel museum waar verschillende fascinerende kunstvoorwerpen te bewonderen zijn die een goed beeld schetsen van de geschiedenis en het huidige leven van deze pioniers gemeenschap. Na het bezoek aan het museum vertrekt u richting Gypsy Cove, waar een kolonie Magellaanse pinguïns leeft.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Excursie Volunteer Point

Eén van de hoogtepunten van deze reis is de excursie per 4WD naar Volunteer Point, welke vandaag op het programma staat. Met zijn witte zandstranden en turkooise wateren krijgt u bij Volunteers Point het gevoel alsof u in het Caribisch gebied beland bent! Maar de konings- en ezelspinguïns die er rondlopen zetten u weer met beide benen op de grond en leiden u weer terug naar de Falkland Eilanden. Hoewel u waarschijnlijk al eerder enkele koningspinguïns heeft gezien, is dit wellicht de eerste keer dat u een hele kolonie van deze pinguïns ziet! Langs het strand en in de lagunes zijn er naast pinguïns vele andere vogelsoorten te bewonderen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Terugvlucht van de Falkland Eilanden naar Chili

In de middag vertrekt u vandaag per toeristenbus van Stanley naar het vliegveld van Mount Pleasant. De route neemt u mee door het verleden. Langs deze route zijn verschillende plaatsen te vinden die iets te maken hebben met de oorlog tegen Argentinië in 1982. Zo zijn er wrakken te zien van gecrashte vliegtuigjes en passeert u een begraafplaats voor gesneuvelde Argentijnse soldaten. U vliegt van Mount Pleasant naar Punta Arenas, de grootste stad van Chileens Patagonië. Hiermee eindigt deze reis door Patagonië en de Falkland Eilanden.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Weskar Lodge - Puerto Natales

De Weskar Lodge is een sfeervol houten gebouw dat in het najaar van 2005 de deuren opende als hotel. De lodge wordt gerund door de een Chileense familie en ligt op ongeveer 20 minuten te voet van Puerto Natales aan de Seno de Ultimo Esperanza. Vanuit de meeste kamers heeft u een mooi uitzicht op de baai en de stad. De kamers zijn uitstekend en de lodge beschikt over een eigen bar en restaurant. Voor klanten zijn er fietsen te leen voor tochtjes door de omgeving of een ritje naar Puerto Natales.

Weskar Lodge is door 27 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,59 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Pehoe - Torres del Paine

Hosteria Pehoe is volgens ons het hotel met het mooiste uitzicht van alle hotels in Torres del Paine. De kamers zijn eenvoudig (**/***, zeker gezien de hoge prijs) maar het uitzicht is hier echt *****. Het hotel beschikt over onder meer een lounge en een restaurant, waarvandaan u een FABELACHTIG uitzicht heeft op het park.

Hosteria Pehoe is door 53 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,81 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Kau Kaleshen - El Calafate

Een heerlijk en gemoedelijk kleinschalig hotelletje in het centrum van El Calafate. Hostería Kau Kalenshen heeft 13 kamers die rondom een een mooie binnentuin zijn aangelegd. De kamers zijn netjes en sfeervol ingericht en hebben alle een bad. De ruime tearoom die bij het hotel hoort doet 's ochtends dienst als ontbijtzaal. In de folder van de hosteria staat: un rincón donde cambian los colores, el clima y los sentidos; een omschrijving die wat ons betreft de spijker op de kop slaat en waarbij wij ons erg 'thuis' voelen.

Hosteria Kau Kaleshen is door 56 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,95 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Almasur Punta Arenas (voorheen: Hotel Rey Don Felipe) - Punta Arenas

Almasur Punta Arenas (Voorheen: Hotel Rey Don Felipe) werd in 2007 geopend en ligt op slechts 2 blokken lopen van het Plaza de Armas van Punta Arenas. Het hotel telt 45 ruime kamers in totaal. Het is een prettig modern hotel met een heldere en lichte inrichting. Het hotel beschikt over een rustige lobby en restaurant. Gewoon goed, netjes en degelijk.

Almasur Punta Arenas (voorheen: Hotel Rey Don Felipe) is door 30 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,23 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Sea Lion Lodge - Sea Lion Island

Waar of je ook bent op aarde er zijn maar heel weinig hotels met een pinguïnkolonie in de 'achtertuin'. Bij de Sea Lion Lodge is dat wel het geval. Sea Lion Lodge is het meest professionele accommodatie op het camp (platteland) van de Falkland Eilanden. Er is een ruime living een goed restaurant en uitstekende kamers. Te voet kun je vanuit de Sea Lion Lodge naar kolonies met zeeolifanten, zeeleeuwen, rockhopper pinguins, koningsaalscholvers, ezels- en magelaanse pinguïns, reuzenstormvogels en meer.

Sea Lion Lodge is door 26 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Rookery Inn - Saunders Island, The Rookery

Rookery Inn is een self catering cottage ten noorden van Rookery Mountain. Er is stroom, verwarming, twee slaapkamers en een leefruimte keuken. Het sanitair en de leefruimte deelt u met andere gasten in de cottage. De cottage ligt op wandelafstand van kolonies wenkbrauw albatrossen en geelkuifpinguïns. U wordt hier afgezet en kunt dan op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. U kunt van hieruit ook naar The Neck lopen maar dit is zo'n 11 km wat betekent dat u in totaal die dag zo'n 6 a 7 uur wandelt. U dient zelf uw eigen maaltijden te bereiden. Wij kunnen voor u voedselpakketten regelen of u kunt in Saunders Settlement spullen kopen maar de keuze hier is zeer beperkt.

Rookery Inn is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,17 op een schaal van 1 tot 5.

Lafone House - Stanley

Het Lafone House is een echte B&B aan de oostkant van het centrum van Stanley. De eigenaresse Arlette Betts heeft 5 kamers in haar huis gereserveerd voor gasten en doet er alles aan om het gasten naar de zin te maken. Er is een ruime living en een serre met uitzicht op de baai. Enkele kamers hebben eigen sanitair, andere hebben gedeeld sanitair. Arlette serveert 's ochtends wel ontbijt maar voor een diner dient u 's avonds de stad in te gaan. Van ons krijgt het Lafone House het predicaat 'warm aanbevolen'.

Lafone House is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Algemene informatie

Rondreis en natuurreis langs de mooiste Patagonische landschappen en de rijke dierenwereld van de Falklands.

 • code CL0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 16 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2
 • startpunt Punta Arenas

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in nette middenklasse accommodaties. Op de Falklands veelal midden in de natuur gelegen.

vervoer
In Patagonië vindt het vervoer plaats per 4x4 huurauto. Op de Falkland eilanden vliegt u enkele trajecten met een Britse 8-seater en wordt u met privé pick ups vervoerd.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Van oktober t/m maart. Omdat de vlucht naar de Falkland Eilanden slechts één keer per week (op zaterdag) gaat, dient deze reis te starten op een vrijdag.Inbegrepen
 • huurauto inclusief basisverzekering
 • vluchten op de Falkland eilanden
 • vervoer volgens programma
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen Sea Lion's lodge op basis van volpension
 • overnachtingen op Saunders Island op basis van logies
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • vlucht Punta Arenas - Falkland eilanden v.v.
 • overige binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • entree nationale parken
 • benzine
 • persoonlijke verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds