Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Rondreizen > Rondreis Noord-Argentinië, Uruguay en Chili

Rondreis Noord-Argentinië, Uruguay en Chili

Noord-Argentinië en Noord-Chili in stijl


Sfeervolle oude estancia's, prachtig gerestaureerde wijnhuizen en één van de meest besproken luxe hotels van Zuid-Amerika in één reis. Tijdens deze deluxe reis verkent u de prachtige landschappen en voortreffelijke accommodaties in het noorden van Argentinië en Chili op ontspannen en comfortabele wijze. Uw reis start in de metropool Buenos Aires. Daarna maakt u kennis met het traditionele 'gaucho' leven op een estancia net over de grens in Uruguay, nabij de Argentijnse hoofdstad. Vervolgens staat het wijngebied rond Cafayate met z'n fabelachtige erosielandschappen op het programma. Een lange reis brengt u vervolgens naar San Pedro de Atacama in het hart van de Atacamawoestijn. U overnacht hier in een prachtige accommodatie op fully inclusive basis. De excursies naar nabijgelegen zoutmeren en geisers in de Atacamawoestijn zijn bij de prijs inbegrpen. De reis eindigt in alle rust en comfort in de Colchagua vallei, het hart van de Chileense wijnstreek.


DIASHOW

Viñas de Cafayate, zwembad (foto: Arno Luft)

Rondreis Noord-Argentinië, Uruguay en Chili

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

Deze reis begint met de aankomst in Buenos Aires, de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. Op het vliegveld wordt u opgewacht en naar de eerste overnachtingsplaats in Buenos Aires gebracht. U overnacht in een zeer sfeervol 4-sterren boutique hotel in het centrum van de stad. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Buenos Aires stadstour en vrije middag

's Ochtends na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadstour door Buenos Aires. U bezoekt hierbij natuurlijk de bekendste hoogtepunten zoals het Plaza de Mayo, de sjieke wijk Recoleta met de begraafplaats waar Eva Perón ligt begraven en natuurlijk het kleurrijke Caminito in La Boca, waar in de vele restaurantjes (en bij mooi weer op straat) de tango wordt gedanst. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden; bijvoorbeeld om te winkelen in trendy Palermo of te genieten van het stadsleven vanaf een terrasje in Recoleta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar een estancia in Uruguay

In de ochtend wordt u naar de haven van Buenos Aires gebracht en steekt u de Río de la Plata over per catamaran. Bij aankomst in Colonia del Sacramento in Uruguay wordt u opgewacht en naar de estancia gebracht waar u de komende dagen zult verblijven.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 4 Vrije dag op de estancia

De estancia waar u verblijft is een nog werkende estancia en vandaag kunt u kennismaken met de dagelijkse activiteiten. U kunt er voor kiezen in de accommodatie te verblijven en deel te nemen aan een wijnproeverij. Misschien waagt u zich aan de eerste passen van de tango, die ook in Uruguay met passie gedanst wordt. Er zijn ook fietsen te huur en een tocht over het vlakke platteland van Uruguay is zeker de moeite waard.
Overnachting: estancia op basis van volpension

Dag 5 Vlucht naar Salta

Vanuit de estancia reist u per transfer en boot terug naar Buenos Aires. Vervolgens vliegt u naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Salta is één van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in het groene dal van de Río Lerma. Na aankomst kunt u een huurauto afhalen op het vliegveld en vervolgens reist u naar de sfeervolle accommodatie in het hart van de stad. Als tip voor de avond raden we u het restaurant La Vieja Estación aan waar iedere avond een spectaculaire en unieke folkloristische show wordt opgevoerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag in Salta

Vandaag kunt u de hele dag op eigen gelegenheid in Salta besteden. Salta heeft een prachtig koloniaal centrum dat is gelegen rond Plaza 9 de Julio. Daarbij ligt aan het centrale plein het MAAM (Archeologie museum van de hoge Andes) waar gemummificeerde mensenoffers van de Inca's worden tentoongesteld. Verder kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan omhoog nemen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Salta. U kunt ervoor kiezen om de kabelbaan terug naar beneden te nemen, maar u kunt de afdaling ook te voet doen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar Cafayate

Vandaag reist u ongeveer 180 kilometer zuidwaarts naar het stadje Cafayate, gelegen op zo'n 1880 meter hoogte in een zeer droog gebied. De route naar Cafayate leidt door de prachtige Cafayate kloof met bijzondere erosie-formaties zoals de Garganta del Diablo en het Amfitheater. U overnacht de komende twee nachten in het tussen de wijngaarden gelegen Viñas de Cafayate hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Excursies vanuit Cafayate

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. In de omgeving liggen mooie kleine dorpjes zoals Molinos, maar ook natuurgebieden zoals het Los Cardones Nationaal Park met z'n vele reuzencactussen. Een andere goede invulling van de dag is een bezoek aan de wijnhuizen in de omgeving van Cafayate zoals die van Etchart, Nanni en El Esteco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Naar Purmamarca

Vanuit Cafayate reist u vandaag weer noordwaarts naar Purmamarca. Purmamarca staat bekend om z'n bijzonder gekleurde berg: de 'Cerro de los Siete Colores'. Vanuit Purmamarca zou u (als de tijd het toelaat) ook nog een bezoek kunnen brengen aan de Inca-ruïnes van Tilcara.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag Purmamarca

U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is tussen de 10e of 11e eeuw. Ook kunt u de beroemde Cerro de los Siete Colores bezoeken. Vanuit Purmamarca heeft u al een prachtig uitzicht op deze gekleurde bergrug. Verder kunt u in het hotel genieten van een massage in de spa, u kunt zich uitleven in de fitnessruimte of u kunt de dag doorbrengen bij het zwembad. Aan het einde van de dag levert u bij de accommodatie de huurauto in.

Dag 11 Naar San Pedro de Atacama

In de ochtend stapt u op de bus voor de lange, maar mooie rit naar San Pedro de Atacama in het hart van de Chileense Atacamawoestijn. Onderweg passeert u prachtige berglandschappen, oogverblindend witte zoutmeren en de op maar liefst 4200 meter hoogte gelegen grenspost Paso de Jama. Na aankomst in San Pedro wordt u opgewacht en naar het prachtige hotel gebracht waar u kunt uitrusten van de busreis.
Overnachting: hotel op basis van fully inclusive

Dag 12-13 Excursies San Pedro de Atacama

De komende twee dagen kunt u naar eigen inzicht (maar geadviseerd door het hotel) excursies maken in de omgeving van San Pedro de Atacama. U kunt in overleg met de gids helemaal uw eigen programma samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voorbeelden van mogelijke excursies zijn bezoeken aan de bizarre maanlandschappen van de Cordillera de la Sal, de spectaculaire geisers van Tatio, de flamingokolonie van het Laguna Chaxa in de Salar de Atacama, kleine oasestadjes zoals Toconao en Socaire of bijvoorbeeld de hooglandmeren van Miscanti en Miñiques. Na de excursies kunt u in het hotel genieten van voortreffelijke maaltijden en de rust van deze 'oase in een oase'. Uw hele verblijf in San Pedro is fully inclusive!
Overnachting: hotel op basis van fully inclusive

Dag 14 Naar de Colchagua vallei

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Calama gebracht voor de vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago. Hier aangekomen neemt u een nieuwe huurauto in ontvangst voor de ongeveer 3 uur durende rit naar het dorpje San Fernando, gelegen in het hart van de Colchagua vallei. U neemt hier uw intrek in het hotel van het wijnhuis Casa Silva. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag Colchagua vallei

Deze dag kunt u gebruiken om bezoeken te brengen aan enkele van de beroemde wijnhuizen van de Colchagua vallei zoals Viña Bisquertt, Viña Montes en Viña Santa Laura. Dit is echter maar een vrij willekeurige selectie, want in de Colchagua vallei liggen nog vele andere wijnhuizen waarvan de meeste proeflokalen hebben en gasten verwelkomen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Einde van de reis

Na een laatste ontbijt reist u vandaag vanuit de Colchagua vallei terug naar Santiago. Daar levert u op de luchthaven de huurauto in en eindigt deze reis.

Algemene informatie

Een exclusief reisavontuur door het nog vrij onbekende noorden van Chili en Argentinië

 • code AR0018
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 16 dagen
 • niveau 1
 • comfort 4
 • startpunt Buenos Aires
 • eindpunt Santiago

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in sfeervolle accommodaties die variëren van 4 tot 5-sterren.

vervoer
Deze reis is op basis van deels privé vervoer, deels huurauto en één busrit. Aanpassingen hierop zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

niveau
In principe is dit programma voor iedereen te doen, maar uitdagende excursies zijn mogelijk.

reisperiode
De beste reistijd voor deze reis is van half maart tot half november.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in exclusieve hotels
 • fully-inclusive verblijf in San Pedro de Atacama
 • verblijf Estancia Finca Piedra op basis van volpension
 • overige overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • transfers volgens programma op privé basis
 • bus tussen Purmamarca en San Pedro de Atacama
 • huurauto premium klasse in Salta en Santa Cruz
 • basisverzekering bij de huurauto
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • binnenlandse vluchten Buenos Aires - Salta en Calama - Santiago
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2020 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds