Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Rondreizen > Familiereis Chili

Familiereis Chili

Vuurtje stoken aan het Lago General Carrera


Zwerf door de prachtige bossen van Los Lagos, herbeleef de piratentijd op de Spaanse forten rond Valdivia, leer hoe wijn gemaakt wordt in Santa Cruz, leef je uit in de thermale baden van Puyehue en voel je een echte pionier in de afgelegen streek langs de Carretera Austral: de Chileense Route 66. Dit is een ideale familiereis met een prachtige combinatie van mooie landschappen, prettige accommodaties, culturele excursies, biologische highlights en avontuur op verschillende niveaus. Tijdens de reis overnacht u af en toe in goede middenklasse hotels maar meestal in een eigen cabaña (klein huisje) zodat u met uw gezin helemaal uw eigen plan kunt trekken.


DIASHOW

Door het Cerro Castillo N.P. (foto: Arno Luft)

Familiereis Chili

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start reis met aankomst in Santiago

Deze familiereis start bij aankomst in de hoofdstad van Chili; Santiago. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar het hotel in de stad gebracht. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid besteden. Hoewel het een grote stad is, valt Santiago op door z'n organisatie en orde. Tot de bekendste bezienswaardigheden van de stad behoren het Plaza de Armas en het Moneda Paleis. Buiten het centrum liggen echter ook verschillende interessante wijken zoals het París Londres met z'n smalle straatjes, Brasil met z'n op barok geïnspireerde gebouwen en Santa Lucía met de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt (kamers met tussendeur)

Dag 2 Van Santiago naar de Colchagua Vallei

Bij het hotel in Santiago wordt uw huurauto opgeleverd. Na aankomst rijdt u in ongeveer 4 uur naar Santa Cruz. Het stadje Santa Cruz ligt in het hart van de Colchagua vallei, Chili’s belangrijkste wijnstreek. Het stadje heeft een authentiek Chileens karakter met een fraai groen Plaza de Armas. Zoals je mag verwachten voor een goede wijnstreek heeft Santa Cruz een vrij droog klimaat met veel zon. Dé attractie in de omgeving zijn natuurlijk de bezoeken aan de verschillende wijnhuizen die de streek rijk is. U neemt hier uw intrek in het Hotel Santa Cruz Plaza en kunt de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt (kamers met tussendeur)

Dag 3-4 Excursies Colchagua Vallei

Vrije dag om bezoeken te brengen aan enkele van de beroemde wijnhuizen van de Colchagua vallei zoals Viña Bisquertt, Viña Montes en Viña Santa Laura. Dit is echter maar een vrij willekeurige selectie want in de Colchagua vallei liggen nog vele andere wijnhuizen waarvan de meeste proeflokalen hebben en gasten verwelkomen. Voor kinderen is het wijnhuis van Santa Cruz een aanrader aangezien hier naast de bezichting van het wijnhuis ook nog een klein historisch museum is en een kabelbaan die naar een heuvel voert voor een fraai uitzicht over de omgeving.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt (kamers met tussendeur)

Dag 5 Van de Colchagua Vallei naar het Merengebied

U verlaat de Colchagua Vallei om vanaf Santiago naar Temuco te vliegen. Bij aankomst in Temuco start uw selfdrive door het Merengebied in Chili. Temuco is gelegen in het noordelijke deel van het Merengebied en na aankomst rijdt u in iets meer dan een uur naar Pucón. Pucón is spectaculair gelegen aan de oevers van het Lago Villarrica en aan de basis van de actieve Villarrica vulkaan.
Overnachting: Cabaña voor 4 personen op basis logies/ontbijt

Dag 6-7 Excursies vanuit Pucón

Vandaag heeft u de tijd voor een verkenning van de prachtige omgeving van Pucón. De mogelijkheden voor het maken van actieve excursies zijn zeer uitgebreid. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de paden van het Villarrica N.P. aan de voet van de vulkaan. Andere avontuurlijke opties zijn mountainbike of paardrijtochten in de omgeving of (alleen voor degenen met een uitstekende conditie) de beklimming van de Villarrica vulkaan. Vanaf de top heeft u met enige geluk zicht op de kokende lava in het binnenste van de vulkaan. Voor degenen die het een dagje rustig aan willen doen is het wellicht goed te weten dat er ook vele complexen met heerlijke thermale baden in de omgeving van Pucón zijn.
Overnachting: Cabaña voor 4 personen op basis logies/ontbijt

Dag 8 Van Pucón naar Valdivia

In totaal reist u vandaag in ongeveer 3 uur van Pucón naar het langs de de kust van de Stille Oceaan gelegen stadje Valdivia. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid deze studentenstad verkennen. Een boeiende stop is de (vis)markt van Valdivia langs de rivier waar meeuwen, aalscholvers, pelikanen en een aantal enorme zeeleeuwen azen op visafval dat in het water wordt gegooid. Een ander boeiend excursiedoel is een bezoek aan het historische museum.
Overnachting: Vierpersoonskamer op basis van logies/onbijt

Dag 9 Bezoek Forten Valdivia en rit naar Puyehue

De ochtend kunt u nog gebruiken voor een verkenning van de waterrijke omgeving van Valdivia; bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de oude forten van Niebla, Mancera en Corral die in de koloniale tijd dienden ter verdediging van de kust tegen piraten. Vervolgens reist u vanuit Valdivia in ongeveer 2 uur naar het hotel, gelegen aan de rand van het nationale park Puyehue. U overnacht hier in hotel Thermas Aguas Calientes met thermale baden waar het heerlijk relaxen is.
Overnachting: Cabaña voor 4 personen op basis logies/ontbijt

Dag 10 Excursies vanuit Puyehue

Ook voor deze dag zijn er weer volop mogelijkheden. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart ophalen op de wandelpaden van het Puyehue Nationaal Park. Vanuit het hotel worden echter ook allerlei excursies geregeld, zoals paardrijtochten, mountainbiketochten, etc. Als u gewoon een dagje wilt uitrusten dan kunt u natuurlijk ook gewoon in het hotel blijven en genieten van de thermale baden.
Overnachting: Cabaña voor 4 personen op basis logies/ontbijt

Dag 11 Van Puyehue naar Puerto Varas

In ongeveer 3 uur reist u vandaag van Puyehue naar Puerto Varas, een gezellig stadje aan de oevers van het Lago Llanquihue. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Frutillar. In dit kleine stadje zijn de invloeden van de Duitse kolonisten die het hebben gesticht nog altijd zeer duidelijk te herkennen. Het fraaie museum over de kolonialisatie van de streek rond het Llanquihue meer vonden we zelf erg leuk en educatief.
Overnachting: Duplex suite met 2 kamers op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Osorno vulkaan en Petrohue

Vandaag kunt u de hele dag gebruiken voor de verkenning van de omgeving van Puerto Varas. Als u het fysiek aandurft, kunt u proberen de Osorno vulkaan te beklimmen maar voor degenen die minder fit zijn is het goed om te weten dat u ook met de auto een mooie rit kunt maken naar het ski-station op de vulkaan vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Calbuco, Puntiagudo, Tronador en het Lago Llanquihue. Dit bezoek laat zich goed combineren met een bezoek aan de Petrohue watervallen.
Overnachting: Duplex suite met 2 kamers op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van Puerto Varas naar de Carretera Austral

U reist naar het vliegveld van Puerto Montt, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u naar Balmaceda en hierna reist u in ongeveer 5 uur via een werkelijk schitterende route over de Carretera Austral naar Puerto Guadal. Het eerste uur tot in Villa Cerro Castillo is de weg nog verhard. Daarna stopt het asfalt en reist u door adembenemend mooie landschappen. U verblijft in de sfeervolle, prachtig gelegen lodge Mirador de Playa Guadal aan het Lago General Carrera.
Overnachting: blokhut op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Optionele excursie de Marmerkapellen

Ook vandaag kunt u nog de hele dag besteden aan de verkenning van de schitterende omgeving van Playa Guadal. Een boeiende excursie is de tocht naar de Capillas de Mármol, de 'marmerkapellen', een bizar geërodeerde rotsformatie in het Lago General Carrera nabij Puerto Tranquilo.
Overnachting: blokhut op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Optioneel bezoek Reserva Nacional Tamango

Vandaag hoeft u niet zo ver te reizen dus u kunt de ochtend gebruiken om uit te rusten of bijvoorbeeld een boottocht te maken over het Lago Cochrane Chico. Hierbij kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het Reserva Nacional Tamango dat bekend staat om z'n gezonde populaties huemules; een kleine hertensoort die alleen in Patagonië voorkomt. 's Middags reist u in ongeveer 2,5 uur naar Puerto Tranquilo
Overnachting: blokhut op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Optionele excursie Meliquina gletsjer

Ook deze laatste dag in Puerto Guadal is er nog weer meer dan genoeg te doen. Voor families met wat oudere kinderen is de excursie naar de Miliquina gletsjer een wel heel mooie afsluiting van de reis. Per busje reist u naar de Vallei van de Río Leones. Van hieraf wandelt u verder langs de oevers van de Meliquina rivier. U wandelt door prachtige 'lenga-bossen' en heeft spectaculaire uitzichten op de gletsjers van het Noordelijke Patagonische IJsveld. Na ongeveer 2,5 uur wandelen staat u voor het front van de Meliquina gletsjer. Tijdens de lunch kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht. 's Avonds kunt u eventueel een kampvuurtje maken bij uw cabin langs het Lago General Carrera.
Overnachting: blokhut op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Vanuit Puerto Guadal terug naar Santiago

Vanuit Puerto Guadal reist u vandaag terug over de Carretera Austral noordwaarts naar het vliegveld van Balmaceda. Daar levert u op het vliegveld de huurauto in en vervolgens vliegt u van Balmaceda terug naar de Chileense hoofdstad Santiago.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt (kamers met tussendeur)

Dag 18 Terugreis vanuit Santiago

Vandaag vertrekt uw vlucht vanuit Santiago naar Amsterdam. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht wordt u bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Speciale familiereis met highlights en avontuur in Midden- en Zuid-Chili

 • code CL0018
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Santiago

prijstoelichting
De vanafprijs is op basis van vier personen (twee volwassenen en twee kinderen) in het laagseizoen.

accommodatie
U overnacht in nette middenklasse accommodaties die soms zeer fraai gelegen zijn. Waar mogelijk heeft u een eigen huisje/cabaña.

vervoer
Het vervoer tijdens deze reis vindt plaats per huurauto en enkele binnenlandse vluchten.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 3 deelnemers

niveau
Het basisprogramma is fysiek eenvoudig. Voor wat oudere kinderen kunnen verschillende uitdagingen worden ingebouwd.

reisperiode
Deze reis kan het beste gemaakt worden vanaf eind oktober tot half maart.Inbegrepen
 • overnachtingen volgens programma op basis van logies/ontbijt
 • 3 periodes autohuur inclusief basisverzekering
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • optionele excursies en entrees
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds