Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Cruise / expeditiecruise > Patagonië Cruise Australis

Patagonië Cruise Australis

Cruise door fjorden in Patagonië met de Ventus of Stella Australis


Tijdens de cruise met de Stella Australis vaart u door de Straat van Magelhaen en het Beaglekanaal, terwijl u onderweg stops en excursies maakt naar fjorden, baaien, gletsjers en eilanden tussen de Chileense stad Punta Arenas en de Argentijnse stad Ushuaia op Vuurland. Dagelijks bestaat er de mogelijkheid korte wandelingen/excursies te maken en u ziet onderweg dieren als Magelhaenpinguïns, zeeolifanten en andere karakteristieke dieren uit het Patagonische kustgebied. Natuurlijk wordt u in staat gesteld de vele beroemde gletsjers in dit gebied van dichtbij (maar wel op veilige afstand) te bekijken.

Onderweg worden er aan boord lezingen gegeven over de geschiedenis, de geografie en de flora en fauna van de streek. Tijdens deze cruise passeert u ook de mythische Kaap Hoorn, de toegangspoort tot Antarctica en de plaats waar de Stille en de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten.


DIASHOW

Zodiactocht

Patagonië Cruise Australis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vertrek vanuit Punta Arenas

De cruise start met het inchecken op het kantoor van Cruceros Australis. Vervolgens gaat u aan boord van de Stella Australis. De kapitein heet u samen met de bemanning welkom en daarna vertrekt de cruise zuidwaarts.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Ainsworth Bay – Tucker Island

Bij het eerste ochtendlicht vervolgt de Stella Australis z’n koers door de Almirantazgo Fjord. Ainsworth Bay nabij de Marinelli Gletsjer is de eerste stopplaats voor deze dag. U maakt een wandeling door een Magellaans woud met beverdammen. Ook wordt een bezoek gebracht aan een kolonie zeeolifanten.
De middag wordt gebruikt voor een bezoek aan een kleine pinguïnkolonie op het eilandje Tucker. Verder passeert u met het schip nog een aalscholverkolonie. Op dit deel van het traject zijn er goede kansen om dolfijnen te zien.

NB. In september en april wordt het bezoek aan Tucker Island vervangen door een bezoek aan de Brookes gletsjer.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Pia Gletsjer en Glacier Alley

Vandaag vaart het schip door het Beagle kanaal naar het Pia Fjord. Nabij de Pia gletsjer wordt een excursie gemaakt waarbij u naar een 'mirador' wandelt voor een spectaculair uitzicht over de gletsjer die zich uitstrekt van hoog in de bergen tot aan de zee. Na deze excursie vaart de boot verder door de noordwestelijke arm van het Beagle kanaal, de zogenaamde "Glacier Alley".
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Kaap Hoorn en Wulaia Bay

Vroeg in de ochtend (omdat de zee dan vaak het rustigst is) gaat u aan land in het Kaap Hoorn Nationaal Park. Kaap Hoorn is een 425 meter hoge kustmuur die werd ontdekt op 30 januari 1616 door de Nederlandse expeditie van kapitein Willem Schouten. Hij vernoemde de kaap naar het Nederlandse kustplaatsje van waaruit zijn expeditie was vertrokken. Na het bezoek aan de beruchte kaap zet de boot weer koers naar het noorden en ’s middags gaat u ook nog aan land in het landschappelijk zeer fraaie Wulaia Bay.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Ushuaia

In de nacht komt de boot aan in Ushuaia; 'de meest zuidelijke stad op aarde' en dé uitvalsbasis voor expeditiecruises naar Antarctica. In de ochtend ontbijt u nog aan boord en daarna eindigt deze cruise.

Algemene informatie

Cruise door de Patagonisch archipel, langs machtige gletsjers en zeedierkolonies

 • code CL0023
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Punta Arenas
 • eindpunt Ushuaia

prijstoelichting
Prijs is per persoon op basis van een tweepersoons B-cabin in het laagseizoen (september en april).

accommodatie
Dit arrangement is op basis van een standaard tweepersoonscabin. Upgrades zijn mogelijk

reisgezelschap
Internationaal

niveau
De excursies tijdens deze cruise zijn niet zeer inspannend. Tijdens de 'lichtste' variant wandelt u maximaal tot 1,5 uur.

reisperiode
Tussen september en april vertrekken afwisselend de Stella Australis en de in januari 2018 in de vaart genomen Ventus Australis voor een 5-daagse cruise van Punta Arenas naar Ushuaia.


Let op!
De cruise kan ook starten in Ushuaia. U maakt de cruise dan in omgekeerde volgorde; van Ushuaia naar Punta Arenas. Er zijn ook cruises van 7 nachten/8 dagen die beginnen en eindigen in Punta Arenas en cruises van 8 nachten/9 dagen die beginnen en eindigen in Ushuaia.


Inbegrepen
 • 5 dagen durende cruise in een hut met eigen sanitair
 • alle excursies onderweg
 • maaltijden en drankjes tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • haventax
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds